anja_mama-kuby 17.05.04, 10:05 Pamiętam, że chyba migdały pomagają... Jem od kilku dni, ale nic nie pomaga. Co jeszcze może pomóc? Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola.wie Re: Co na nudności??? 17.05.04, 10:28 1. moja lekarka twierdziła, że harbatka imbirowa, albo imbir w ogóle. Niestety jakoś nie wypróbowałam, ale niektórzy twierdzą że piwo imbirowe również....) (ginger) teraz chętnie sobie pół szklaneczki wypiję ) 2. spożywanie posiłku przed wstaniem z łóżka (dotyczy mdłości porannych) 3. posiadanie pod ręką jakiegoś węglowodanu (sucharka, kromki chleba chrupkiego, krakersa, wafla) 4. na ciązowe nudności najlepsza jest niestety cierpliwość pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
planer Re: Co na nudności??? 17.05.04, 22:56 Mnie pomagają nieco banany, no i jak ognia muszę unikać głodu, na przejedzenie nie mam raczej szans. A jak tam bliźniaki? Odpowiedz Link Zgłoś
anja_mama-kuby Re: do planer 18.05.04, 08:18 Z tym głodem to jest tak, że nie mogę patrzeć na jedzenie... Pewnie , że powinnam jeść... staram się Idę do lekarza w czwartek, to będę coś wiedziała w sprawie bliźniaków. To już 7 tydz., chyba będzie coś na 100% widać? Już się nastawiłam i oswoiłam z tą myślą, więc jak okaże się to zwidem usg, to... A jak Twoje? Zajrzę na bliźniacze forum Pozdrowienia Ania Odpowiedz Link Zgłoś
lipomponi Re: Co na nudności??? 19.05.04, 15:04 Ja mialam mdlosci az do czwartego miesiaca i nie tylko rano ale caly dzien moj lekarz przepisal mi czopki Torecan naprawde przyniosly mi duza ulge no i ciagle nie wymiotowalam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: Co na nudności??? 19.05.04, 16:30 Zimna woda, w ogole zimne napoje. Pomaga tez ssanie kostki lodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: Co na nudności??? 19.05.04, 16:52 Migdały to na zgagę. Na mdłości to chyba pomaga bycie w piątym miesiącu przede wszystkim, szybko zleci, a może wcześniej przejdzie. I to co dziewczyny wymieniły. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: Co na nudności??? 19.05.04, 16:54 Mi mdlosci minely tydzien temu w 10 tyg. ciazy. A Ty na jakim etapie jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
anja_mama-kuby Re: Co na nudności??? 21.05.04, 10:00 Wyciągnę mój wątek na górę, bo coś szybko zginął Do planer: mam potwierdzenie ciąży bliźniaczej! To dopiero 7 tydzień. Lekarz powiedział, że mdłości mogą być też po Maternie! Przepisał tylko folik i kazał Maternę odstawić na miesiąc. Przetestuję, może faktycznie. Dziewczyny, dziękuję Wam za porady. Ania Odpowiedz Link Zgłoś