asiunia51 31.05.04, 10:15 Cześć!!! Słyszałam że tuż po porodzie można zakładać jakiś pas żeby brzuch wrócił do normalnego stanu powiedzcie mi proszę co to jest i gdzie to można kupić??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabina74 Re: Pas na brzuch??? 31.05.04, 10:41 Taki pas można kupić w aptece ale nie w każdej lub w sklepach medycznych. Ja miałam go kupić tuż po porodzie tzn. miał mi go kupić mąż, no i się nie doczekałam, bo prawdę powiedziawszy nie potrafiłam podać mu rozmiaru, nie wiedziałam czy ma kupić S, czy M, czy L. Teraz jestem 8 miesiecy po porodzie i stwierdzam że ten pas był nie potrzebny. Fakt że do pełnej formy z przed ciąży doszłam ok 6 miesiąca po porodzie, a nawet jestem chudsza. Może ten pas pozwala przywrócić formę szybciej, tego nie wiem, niech sie wypowiedzą kobiety, które go używały. Odpowiedz Link Zgłoś
12ss Re: Pas na brzuch??? 31.05.04, 12:25 czesc.kup sobie s,ja mam 98 w pasie.troche pomogł pas,ale za pozno załozyłam(3 miesiace po porodzie).ale nosze nadal,troche mam mniej w pasie po 3 tyg.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kaimek 6 tyg. po porodzie 31.05.04, 21:45 Ja najpierw zapytałam o to lekarza. Ginekolog powiedział mi, że nie powinno nosić się tych pasów w okresie połogu, a więc 6 tygodni po porodzie. Wszystko powinno powrócić normalnie do wyjściowego stanu (macica). jeśli założy się go zbyt wcześnie czasami zdarzają się komplikacje, krwawienia. Wiem, że po 6 tygodniach to własciwie musztarda po obiedzie, ale mnie i tak się sprzydał. A tak w ogóle te pasy to chyba nie są typowo na brzuch (chyba, ze akurat mój), ale dla wzmocnienia kręgosłupa - ale to tak, przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
karinka17 Re: Pas na brzuch??? 01.06.04, 09:50 Ja go kupiłam, ale mnie tak wkurzał, że zrezygnowałam. Były upały i strasznie się pociłam, pozatym pod cieńką bluzeczkę to, to się nie nadaje.. zamiast wydawać 40zł na to lepiej poćwicz "brzuszki", to ci lepiej zrobi!!! Nawet mój gin. tak twierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
edwo Re: Pas na brzuch??? 01.06.04, 10:05 A najlepsza jest gimnastyka, aerobik, jakiekolwiek ćwiczenia na brzuch dadzą dużo lepsze i trwalsze efekty niż pas. No i samopoczucie się polepsza, jak się czasem trochę spocisz. Odpowiedz Link Zgłoś
nilka13 Re: Pas na brzuch??? 01.06.04, 20:35 na Allegro (a więc pewnie i w realu) można kupić majtki z wszytym pasem poporodowym. Mnie pomaga. Brzuszki robi się, kiedy ma się na to siłę. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
bzeebze Re: Pas na brzuch??? 01.06.04, 22:56 ja nosiłam pas, potem obciskające majteczki, a potem robiłam brzuszki fakt, ze już 5 m-cy po miałam brzuszek płaski - i tak mi zostało pas trzeba mieć - ja miałam pani teresy, nie pamiętam, ale był dość tani i chyba nieźle się sprawdził, więc raczej polecam Odpowiedz Link Zgłoś