Dodaj do ulubionych

czy jestem w ciąży....

01.12.11, 16:33
Witam! W weekend zrobiłam 3 testy (różnych firm) które wykazały ciąże, więc w poniedziałek zrobiłam badanie z krwi beta HCG, które dzisiaj odebrałam i wynik jest 163,34 mlU/ml. Mam pytanie czy to świadczy o ciąży?? Przyznam szczerze nie potrafię odczytać tego wyniku... Proszę pomóżcie
Obserwuj wątek
    • ziarenko-piasku [...] 01.12.11, 16:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kasiak37 ziarenko-piasku 01.12.11, 16:58
        zapoznaj sie prosze z watkiem na szpilce u gory forum.Skrot myslowy w mojej sygnaturce.
    • od.czasu.do.czasu Re: czy jestem w ciąży.... 01.12.11, 16:37
      Tak świadczy o ciąży, ale nie do końca.
      BetaHCG powtarza się żeby mieć obraz czy przyrasta.
      W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin.
      Twój wynik wskazuje na 4 tydz.
      • adetka Re: czy jestem w ciąży.... 01.12.11, 17:19
        "Tak świadczy o ciąży, ale nie do końca."
        nie można być trochę w ciąży, wyniki testów ciążowych pokrywają się z badaniem krwi = tak autorko wątku - jesteś w ciąży
        • od.czasu.do.czasu Re: czy jestem w ciąży.... 02.12.11, 22:39
          Poczytaj więcej nt.powodów podwyższonego betaHCG
      • marygirl Re: czy jestem w ciąży.... 02.12.11, 10:25
        he w 4 tc to moj wynik był bhcg 1010 ...
        • od.czasu.do.czasu Re: czy jestem w ciąży.... 02.12.11, 22:40
          Mój prawie 3500.
    • pikka6 Re: czy jestem w ciąży.... 01.12.11, 17:03
      To że nie potrafisz rozszyfrować wyniku bety jestem w stanie zrozumieć, ale że nie potrafisz zinterpretować 3 pozytywnych testów ciążowy z załączoną do nich instrukcją, zakładam że w języku polskim to jest już przerażające mając na uwadze że będziesz matką.
      • misia-2404 Re: czy jestem w ciąży.... 01.12.11, 18:55
        zrobiłam beta hcg ponieważ chciałam się upewnić, a testy to testy. Koleżance też wychodziło, że jest w ciąży a okazało się, że chora jest.
        • pikka6 Re: czy jestem w ciąży.... 01.12.11, 21:54
          tak jest mozliwość choroby co wyraźnie pewnie pisze na teście. Więc po co 3 robiłaś skoro zakładasz taką ewentualność? Na wyniku bety swoją drogą pewnie masz interpretacje wyniku i zakres norm. Więc nie trzeba być geniuszem
    • kinga_iskierka Re: czy jestem w ciąży.... 01.12.11, 17:05
      nie rob bety drugi raz. Po co?? to tylko stres. To na forum babki kochaja robic mierzyc poziom beta HCG, a w 90 % przypadkach nikomu to do niczego nie jest potrzebnesmile
      Tak, jestes w ciazysmile ciesz siesmile zapisz do lekarza i traktuj siebie jak ciezarnasmile
      • delphine_delphine Re: czy jestem w ciąży.... 01.12.11, 21:01
        Nie mów, że 'testy to testy', bo jak porozmawiasz z paroma lekarzami, to każdy powie Ci, że skoro wychodzą pozytywne, tzn że jesteś w ciąży. Twoja koleżanka akurat musiała mieć jakiś szczególny przypadek. Idź do lekarza i przyjmij tok, że jesteś w ciąży. Powodzenia wink
        • toya666 Re: czy jestem w ciąży.... 02.12.11, 08:19
          delphine_delphine napisała:
          > Twoja koleżanka akurat musiała mieć jakiś szczególny przypadek.

Mogło być na przykład wczesne poronienie... Czyli ciąża była, ale się zmyła (na przykład było to spowodowane chorobą, o której pisze autorka).
          • misia-2404 Re: czy jestem w ciąży.... 11.12.11, 11:03
            w czwartek byłam u lekarza wszystko jest dobrze wink. Szkoda tylko, że ojciec dziecka nas nie chce sad, a my Go kochamy sad. Ale najważniejsza jest teraz moja fasolka wink.
            • jeza_bell Re: czy jestem w ciąży.... 11.12.11, 11:28
              Skoro Was nie chce to olej gada.
              Powodzenia i spokojnego okresu ciąży smile
              • misia-2404 Re: czy jestem w ciąży.... 11.12.11, 14:22
                dziękuję Ci bardzo... Chciałabym go znienawidzić w końcu kazał mi usunąć ciąże, ale jak to zrobić sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka