Dodaj do ulubionych

Ból kości łonowej

16.01.12, 21:11
Witam,jestem w 26 tygodniu ciąży.zaczęłam dziś odczuwać straszny ból w okolicy kości łonowej.Każdy ruch powoduje ból.Zastanawiam się czy jest to normalne i jak sobie ulżyć Wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień
Obserwuj wątek
    • nowanatymforum Re: Ból kości łonowej 16.01.12, 21:15
      Hej, ja takie bóle odczuwam mniej więcej od 20 tygodnia ciąży. Lekarz sprawdza spojenei łonowe i szyjkę macicy przy każdej wizycie- wszystko jest ok. Podobno to kwestia ciśnienia wywieranego przez rozrastająca się macicę. Ulzyć nie ma jak, a ból jest niemiłosiernysmile
    • anga1976 Re: Ból kości łonowej 17.01.12, 13:59
      Mnie boli gdzies od 27 t.c. - teraz jestem w 30 t.c. ból jest może nie taki okropny, ale teraz rozrósl się na pachwiny i promieniuje na wewnętrzną częsć ud sad Jak za długo siedzę albo leże to potem ledwo chodzę. W nocy boli przy przewracaniu sie na drugi bok... Jest coraz gorzej. Niestety chyba nic nie da się z tym zrobić, mam nadzieje ze samo przejdzie. Do niedawno bardzo bolały mni ebiodra od leżenia na bokach i przeszło. Ja mam bardzo nisko dziecko od poczatku, wiec chyba ono tak uciska.
    • olas-f Re: Ból kości łonowej 17.01.12, 15:15
      przy pierwszym porodzie 4,5 roku temu rozeszło mi się spojenie łonowe na 4 cm. były pasy ściągające, rehabilitacja itd. Nie odczuwałam niczego do czasu ciąży- kiedy spojenie zaczęło się rozchodzić i boleć, zwłaszcza przy podnoszeniu nóg (np. ubierając buty) przy przekręcaniu na łóżku- odwiedziłam ortopedę i powiedział, że jedyne czym można sobie pomóc w ciąży to plastry KINESIO TEX GOLD, które przykleja się na odpowiednie partie mięśni.(pod przuchem od 1 kości miednicy do 2, i bezpośrednio na kości łonowej, aż do ppachwin) Pierwszy raz musi to zrobić ktoś kto się na tym zna, mnie przykleja rehabilitantka, która przechodziła specjalne szkolenia w tym zakresie. Mimo, że spojenie mi się rozeszło plastry pomagają mi funkcjonować. Jestem w 26 tyg a nadal chodzę do pracy (czasami przygryzam zęby, zwłaszcza teraz jest ciężko chodzić po śniegu). Plastry kupiłam w sklepie ortopedycznym- 5 m kosztowało 55 zł. na 1 raz zużywam ok 0,5 metra i plastry trzymają się od 3 do nawet 7 dni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka