e5121 09.06.04, 14:08 Jestem w 18 tygodniu i mam zajadyw kacikach ust. Pewnie to brak jakichś witamin, a do lekarza ide dopiero za dwa tygodnie.Biorę prenatal, żelazo, folik (dodatkowo duphaston i nospę). Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azia2004 Re: Ciąża a zajady 09.06.04, 14:18 o ile sie nie mysle, to brak witaminy B. pomaga na to eliksir z drozdzy (umierconych). pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Ciąża a zajady 09.06.04, 14:37 Zdecydowanie polecam drożdże - zajady świadczą o braku witamin z grupy B, których drożdże są prawdziwą skarbnicą Odpowiedz Link Zgłoś
aniasss Re: Ciąża a zajady 09.06.04, 15:23 Przez cala ciaze od czwartego miesiaca przyjmowalam za rada lekarza Elevit (witaminy + mineraly). Warto porownac sklad elevitu i prenatalu.. jesli chcesz moge przepisac z opakowania elevitu zawartosc jednej kapsulki. Dwa razy gdy skonczylo mi sie opakowanie Elevitu - przeczekalam kilka (4-5) dni z kupnem nowego.. i w tym czasie tworzyly mi sie wlasnie zajady. To chyba dowod ze jednak demonizowane czasem witaminki w pigulce w jakis sposob uzupelniaja niedobory Przyjmuje witaminy nadal - karmie od miesiaca piersia. Zajady sie nie pojawiaja, nie wypadaja wlosy, nie lamia paznokcie anka Odpowiedz Link Zgłoś
marzek2 Re: Ciąża a zajady 09.06.04, 16:15 Ja też polecam drożdże, ja w takich wypadkach od razu (w ciąży też) ładuję sobie parę razy dziennie po parę tabletek preparatu Drovit (bez problemu do dostania w aptece). POmaga już na drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
e5121 Re: Ciąża a zajady 09.06.04, 16:37 Dzięki idę do sklepu po drovit i drożdze. Odpowiedz Link Zgłoś
polibius Re: Ciąża a zajady 10.06.04, 10:23 Witam, pamiętam, że w ciąży prawdopodobnie do 12 tygodnia i po 27 tygodniu miałam problem z zajadami, niestety nic nie pomagało i później samo przeszło. NIe martw się Odpowiedz Link Zgłoś