oli_2 20.02.12, 22:32 szew w ciąży. Chodzi mi o taka sprawę, czy uprawiałyście seks w ciąży, z tym szwem? Nie zapytałam się lekarza i nie wiem jak to jest? a do następnej wizyty jeszcze troszkę.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominikanj1 Re: Do dziewczyn, które miały 20.02.12, 23:24 nie żartuj... ciąża poważnie zagrożona - bo niewydolność cieśniowo szyjkowa to nie błahostka - seks zakazany, i nie chodzi tu jedynie o penetracje pochwy ale o osiąganie orgazmu powodującego skurcze, czyli oral też odpada. da się wytrzymać, docenisz przyjemność z "możności" seksu porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Do dziewczyn, które miały 21.02.12, 06:12 Nie, po to się zakłada szew okrężny przy niewydolności, aby uprawiac seks. Nie po to on służy. Ale moje dla mnie, zrobisz jak zechcesz Odpowiedz Link Zgłoś
natka-online Re: Do dziewczyn, które miały 21.02.12, 07:12 Dokadnie tak, jak pisze dominikanj1 - nie można. Poza tym, jak masz szew czy pessar istnieje zwiększone ryzyko infekcji, co dodatkowo pogarsza sprawę. Mogę się zapytać, w jakim tygodniu i dlaczego założono Ci szew? Odpowiedz Link Zgłoś
hopsasanka Re: Do dziewczyn, które miały 21.02.12, 09:57 Ja od 3 tygodni mam pessar i boję się głośniej (za przeproszeniem) puścić bąka I choć rozumiem Cię doskonale, bo sama mam Megaochotę, to raczej proponuję powściągliwość. Ja to sobie tłumaczę tak - około 10 sekund rozkoszy, a potem może być całe życie wyrzutów sumienia. Dziękuję - poczekam. Jak dobrnę do 36 skończonego tygodnia to dam czadu, aż chyba urodzę Odpowiedz Link Zgłoś
m.b.g Re: Do dziewczyn, które miały 21.02.12, 17:11 Miałam szew po 22tc z powodu poprzedniego przedwczesnego porodu wywołanego niewydolnością. Ściągnięto w 36tc. Urodziłam w 40t1d przez cesarkę po uprzednim wywoływaniu. Znaczy na amen mnie zszyli Odpowiedz Link Zgłoś
toya666 Re: Do dziewczyn, które miały 21.02.12, 12:41 Zapomniałaś zapytać i OK. Ty nie musisz pamiętać o wszystkim. Ale żeby lekarz Ci nie powiedział? W takiej sytuacji powinien chyba powtórzyć przynajmniej ze 3 razy drukowanymi literami, żeby pacjentka wiedziała "na czym stoi". Dziwne trochę, że lekarz Ci nie powiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
natka-online Re: Do dziewczyn, które miały 21.02.12, 12:54 Zgadzam się, lekarz powinien o wszystkim uprzedzić... Ciekawe, czy powiedział, że należy posiewy wykonywać dosyć często (mój lekarz zleca mi to co 4-5 tygodni)... Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna_zuza Re: Do dziewczyn, które miały 21.02.12, 17:15 Nie, do głowy by mi to nie przyszło. Odpowiedz Link Zgłoś