Dodaj do ulubionych

Bromergon w ciazy

07.03.12, 22:13
Dziewczyny, mam pytanie do tych z was, ktroe zachodzac w ciaze brały bromka

mnie po poroneniu rosła prolaktyna ta obciążeniowa (20 razy) - ponieważ wczesniej tego nie było , gin stwierdził ze to stresowa i brałam poł tabletki bromergonu - prolaktyne normalna miałam w okolicy 7

obecnie zaczynam 8 tydzień i biore nadal - lekarz tak każe

ale czy u was tez tak było ? czy brałyście czy odstawiałyście od razu ?
Obserwuj wątek
    • lumierin Re: Bromergon w ciazy 07.03.12, 22:40
      Ja miałam zalecenie że jak tylko zajdę w ciążę mam odstawić.
      A w ogóle podobno prolaktyna ta po godzinie jest niemiarodajna, nigdzie na świecie się jej nie bada i na pewno nie leczy. Tak słyszalam ale nie wiem co o tym myśleć.
      • madziulaz Re: Bromergon w ciazy 07.03.12, 22:54
        ja bralam w pierwszej ciązy chyba do 12 tygodnia
        • migotka.s Re: Bromergon w ciazy 07.03.12, 23:02
          madziulaz napisała:

> ja bralam w pierwszej ciązy chyba do 12 tygodnia

ja mam malutka dawke - poł tabletki
          no i mój lekarz kaze brac własnie do 12 tygodnia

a inny z ktorym rozmawiałam powiedział ze to tak mała dawka ze moge odstawic

i badz tu mądry ..........
      • migotka.s Re: Bromergon w ciazy 07.03.12, 23:00
        lumierin napisała:

> Ja miałam zalecenie że jak tylko zajdę w ciążę mam odstawić.
        > A w ogóle podobno prolaktyna ta po godzinie jest niemiarodajna, nigdzie na świe
        > cie się jej nie bada i na pewno nie leczy. Tak słyszalam ale nie wiem co o tym
        > myśleć.

hmmm wiesz tez tak słyszałam ale po pierwszym poronieniu nagle nie miałam owulacji - a w 1. ciaze zaszłam od strzała
        i ta prolaktyna zwykła była bez zarzutów a obciążeniowa rosła - gdyby mi tego nie zbadał i nie podał bromka to pewnie w kolejna ciaze nie zaszłabym od razu tak, jak to miało miejsce smile

wiec moze sie nie bada, ale ja sie ciesze ze zbadał smile
        • jotka_k Re: Bromergon w ciazy 08.03.12, 07:23
          w pierwszej ciąży brałąm do 12 tc, ciąża bezproblemowa, córka zdrowa
    • vedderka Re: Bromergon w ciazy 08.03.12, 11:22
      Brałam 1/2 tabl Bromocornu na noc przez okres 1,5 przed zajściem w ciążę. Gdy test ciążowy wyszedł pozytywny, w panice pobiegłam do gina. Ten mnie uspokoił, że jeśli chcę, to mogę brać jeszcze kilka tygodni, co pozostanie, jego zdaniem, bez wpływu na ciąże, lub mogę odstawić w każdej chwili. Pobrałam jeszcze chyba z tydzień i rzuciłam to dziadostwo wink jakiejkolwiek reakcji brak. I teraz szczęśliwie tfu! tfu! big_grin mija mi 17 tydzień ciąży smile
    • gosia_gd Re: Bromergon w ciazy 08.03.12, 11:46
      Ja brałam Dostinex, ale to jeden pies. Odstawiłam od razu na polecenie lekarza, bo w ciąży prolaktyna powinna wzrastać fizjologicznie.
    • kotkowa Re: Bromergon w ciazy 08.03.12, 12:11
      Ja brałam jeszcze jakiś czas w ciąży, lekarz nie kazał odstawiać gwałtownie, pomału schodziłam z dawki. Są różne szkoły, jedni każą odstawiać gwałtownie, inni powoli. Nie pamiętam dokładnie do którego tc brałam, ale na pewno przynajmniej do 9-10.
    • tomelanka Re: Bromergon w ciazy 08.03.12, 12:19
      n poczatku bralam 1 szt., potem pol-wtedy zaszlam w ciaze, bralam do 12 tyg. pol tabletki, synus zdrowy i wesoly wink ja bym posluchala lekarza prowadzacego
      • dzieciusie3 Re: Bromergon w ciazy 08.03.12, 12:28
        Ja brałam do 12 tyg.wiesz na ulotce pisze odstawić ale nagłe odstawienie grozi poronieniu bo szybko skoczy prolaktyna.
        Na ulotkach wielu leków pisze żeby w ciąży nie brać lub po konsultacji z lekarzem więc nie jest bromergon groźnym lekiem w ciąży smile
      • migotka.s Re: Bromergon w ciazy 08.03.12, 12:30
        no pol tabletki to nie jest jakas szalona dawka
        ja mam wrazenie ze przez ten bromergon nie mam jakis szalonych objawów ciążowych - trochę nie mdli , ciagnie w dole brzucha i płacze w dziwnych momentach

i tyle
        • assicka Re: Bromergon w ciazy 09.03.12, 10:07
          Ja brałam 1/2 tabletki do 10 tc. Teraz jestem w 17 smile
          • leelaa3 Re: Bromergon w ciazy 14.03.12, 14:26
            Ja bralam 1 tabletke dziennie, a jak zaszlam w ciaze to na wizycie lekarskiej kazal natychmiast go odstawic i zaczac dwa razy dziennie brac duphaston. Nie mialam jednak serca natychmiast odstawiac bromergon, zrobilam to stopniowo, balam sie poronienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka