Dodaj do ulubionych

Ratunku! Jetem w ciąży!

12.03.12, 22:23
Cześć dziewczyny.Dlaczego ratunku? Mam dwoje dzieci 16 i 11 lat. Dobrą pracę , męża tylko na weekendy , 3-dzieści kilka lat na karku i jestem przerażona..kocham dzieci ale nie planowałam trzeciego bobasa.I te dwie kreski na teście.Nie wiem czy płakać czy się śmiać.Jestem w rozterce
;-(
Obserwuj wątek
    • masak-rua Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 01:19
      A co mamy Ci napisać??
      "Ratunku" - tzn jak pomóc??
      Masz już dwoje dzieci, więc doskonale poradzisz sobie z trzecim...
      Kurcze - odmłodniejesz przy maluchu smile Ciesz się smile
    • papryczka.chili Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 08:50
      ciesz się starsze masz odchowane które lada dzień wyjada na studia z domu a Ty będziesz młodą mamąbig_grin
      • mola_84 [...] 13.03.12, 08:53
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • panna.sarabella Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 09:14
      mam znajomą, która w wieku 20 lat zaliczyła typową wpadkę, zastanawiała się czy usunąć - w końcu urodziła. Po 20 kolejnych latach, czyli w wieku lat 40... zaliczyła kolejną typową wpadkę. Znowu zaczęła sie zastanawiać czy usunąć. W końcu znowu urodziła i teraz młody jest oczkiem w głowie całej rodziny, ma chyba najsłodsze życie pod słońcem smile a znajoma bardzo odmłodniała

głowa do góry, będzie dobrze! Dzieci masz już duże, w razie potrzeby będą w stanie ci pomóc, odkryjesz na nowo smak macierzyństwa, kupisz maluchowi (tzn. bardziej sobie) wypaśną wyprawkę i zobaczysz ile masz frajdy z tego smile

nieplanowane akcje są wg mnie zawsze najlepsze, bo po planowanych spodziewasz sie niewiadomo czego, a po nieplanowanych nie spodziewasz się niczego, więc wszystko co przyniosą jest extra smile
      • dzieciusie3 Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 09:27
        Oczywiście,że jest to dla ciebie szok,masz już życie ustatkowane,dorastające dzieci,a tu wszystko od początku,ale nie ma tego złego...dzieci są duże więc nie będziesz musiała tyle poświęcać im uwagi,a nawet pomogą Ci.Ja też spodziewam się trzeciego,a w domu 8 latka i 4 latek więc ja tu będę musiała się nagimnastykować,ale kto sobie da radę jak nie ja smile Poradzisz sobie smile
    • nati_28 Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 09:26
      Myślę, że jesteś w chwilowym szoku, z powodu zaskoczenia, niespodzianki, której się nie spodziewałaś. Ja jednak Ci pogratuluję. Znam kobiety, które z powodu nieplanowanej ciąży tuż przed 40-stką odmłodniały i teraz nie wyobrażają sobie życia bez swojego najmłodszego oczka w głowie.
      Ja tez jest po 30-stce. I też mam już dwoje dzieci. Najstarszy skończy niebawem 17 lat. Z tymże ciążę planowałam i bardzo się z niej cieszę. Dlaczego? Jestem jedynaczką ze wszystkimi tego konsekwencjami. Miałam cudowne dzieciństwo, ale bardzo brakuje mi rodzeństwa. Podobnie jak mamie drugiego dziecka, zdanej wyłącznie na mnie i żyjącej wyłącznie moim życiem, co jest niesamowicie męczące dla wszystkich.
      Co więcej, jeśli los będzie łaskawy i wszystko będzie się w miarę układało, chciałabym tuż przed 40-stką kolejne dziecko (ostatnie) smile Najstarszego syna nie będzie już pewnie na stanie, a ja marzę o dużej rodzinie, bo w takiej z reguły jest wsparcie dla wszystkich.
      Moja mama żałuje bardzo, że nie miała w życiu więcej dzieci,
      Zatem ja gratuluję. I mam nadzieję, że wszystko Ci się ułoży.
      • apoco3 Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 10:31
        Bardzo ci dziękuję .Pewnie masz rację że to szok chwilowy i przejdzie.Boje się powiedzieć synowi (trudny wiek) .Mieszkam daleko od miasta i nie wiem czy będę miała możliwość powrotu do pracy.Jak znaleźć odpowiedzialna nianię? w lesie? Martwię się na zapas.hi hi
        • nati_28 [...] 13.03.12, 12:03
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pikka6 Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 10:29
      to bardzo dobry wyniksmile przed czterdziestką się zmieściłaś, trzecia ciąża a dwójka już prawie dorosła wink tu jest sporo mam które w tym wieku jest w ciąży po raz pierwszy. tylko się cieszyćsmile przypomnisz sobie za lat 5 kiedy dzieci wieczorami, weekendami w domu nie będzie a ty siedziałabyś sama, a tak to maluszek jeszcze sprawi Ci dużo radości i jak dziewczyny piszą odmłodniejesz smile JA tak planowałam właśnie, żeby sobie trzecie na później zostawić, al;e jak widzisz na suwaku wyszło inaczejwink uwierz mi że daleka też byłam od skakania pod sufit z radości na tę wiadomość wink Miesiąc, dwa i ochłoniesz, zaczniesz cieszyć, w końcu sama wiesz ile radości niesie za sobą posiadanie dziecka smile Powodzenia!
      • kotkowa Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 11:05
        No i super smile ja mam 33 lata, 1 dziecko na stanie (2 latka), staram sie o drugie i marzy mi sie jeszcze trzecie i nie patrze na to ile mam lat, ze mam stala prace i nie wiem jak zareaguje pracodawca, m. tez pracuje, no kurcze... dziecko wazniejsze smile wszystko tak sie jakos samo poustawia krok po kroczku, dziecko jest priorytetem, reszta moze poczekac, moze sie zmienic itd. Wlasnie masz fajna sytuacje, 2 dzieci odchowanych, dosc samodzielnych, jeszcze Ci czasem pomoga, ty mloda laska, odnajdziesz sie jako mama bobasa, zobaczysz smile
        • dzcia Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 11:42
          Podobno najlepiej podnosi na duchu, gdy ktoś ma gorzejsmile Donoszę więc, że mam 43 lata, mój syn ma 20 lat a córka 18 i w maju spodziewam się drugiego syna. Oczywiście nieplanowana ciąża (zawiodły tabletki), wielomiesięczna depresja szok wściekłość.Właściwie to tylko dzięki dziewczynom z Majówek 2012 jakoś z tego wylazłam. Polecam ci szybko forum rówieśnicze i powolutku, będzie dobrze. Mam nadzieję, że ci polepszyłamsmile
    • ula2689 Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 16:33
      Ciesz się kobieto!To dobra wiadomość, masz już duże dzieci które wrazie czego pomogą przy juziorze albo z nim zostaną,mąż też napewno się ucieszy.Nie mów że nie tęskniłaś do tego okresu jak dzieci były niemowlętami.Po pierwszym szoku przyjdzie radośc i niecierpliwe oczekiwanie.Ja mam 23 lata, mąż w rozjazdach, w domu 3,5latek a teraz jestem w ciąży bliźniaczej,na początku byłam zła, rozżalona, przerażona, a teraz myslę tylko żeby były zdrowe.
      Pozdrawiamsmile
    • klubgogo Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 20:45
      >ale nie planowałam trzeciego bobasa.
      To jak wpadłaś? Bo rozumiem, że jak nie planowałaś, to się zabezpieczałaś?
      • doral2 Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 13.03.12, 21:33
        klubgogo z ustów żeś mię to wyjęła..
        • ktosia.0 Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 14.03.12, 11:35
          W 100 % szanowne, mądre panie to tylko brak seksu zabezpiecza...
    • magdus-ia Re: Ratunku! Jetem w ciąży! 02.04.12, 09:20
      ja też nie cieszyłam się z ciąży , ale skoro już jest to trzeba się z niej cieszyć smile za jakiś czas tu wrócimy i same będziemy się sobie dziwić co tu wypisywałyśmy smile więc kochana głowa do góry!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka