kasiamilan 21.05.10, 18:24 Czesia powaliła mnie dziś swoim biegłym angielskim... zapisująs spotkanie Tuesday na środę, bankowo się spotkają :) aaa, i potem jeszcze jak chwaliła się Darkowi, że jej angielski był biegły, a klient dukał.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: Czesia - biegły ang IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.10, 18:47 no, ale to przecież cała Cesia (zgodnie z normami serialu) - o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Czesia - biegły ang 21.05.10, 18:49 sorry, ostatnio "Klan" oglądałam w ub roku, nie nadążam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Czesia - biegły ang 21.05.10, 18:53 A ja dziś nie obejrzałam :( Awaria kablówki akurat na czas Klanu :( Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Czesia - biegły ang 21.05.10, 19:13 no patrz! i będziesz mieć takie braki w angielskim ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Czesia - biegły ang 21.05.10, 19:24 Obejrzę powtórkę, żeby mi się utrwaliło to obejrzę kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Czesia - biegły ang 21.05.10, 19:18 hehe, tuesday czyli sroda;p i tell my boss:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemot97 Re: Czesia - biegły ang IP: 212.183.140.* 21.05.10, 21:16 boska Czesia,, normalnie ja ja hate czyli kocham :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiorek79 Re: Czesia - biegły ang 21.05.10, 21:35 Tak w ogóle to jak ten klient mówił po niemiecku, to wydawało mi się że chce rozmawiać z Bogdanem (który był wtedy w biurze). A jak zaczął "dukać" po angielsku, to Czesia zrozumiała że chce się umówić na spotkanie. No ale pewności nie mam, bo mój niemiecki też trochę kaputt (nie to co angielski Cześki :)) Aha, a propos dzisiejszego odcinka to piękny był ten artykuł w gazecie zaczynający się od słów "Pani dziekan Krystyna Lubicz" - rozumiem, że pani dziekan to tak jak papież albo prezydent RP - jedyna taka osoba na świecie, nie ma potrzeby wspominać jakiego wydziału i na jakiej uczelni jest dziekanem. I oczywiście broń Boże "dziekan" - tylko "pani dziekan". Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Czesia - biegły ang 21.05.10, 21:52 aaaa, teraz przypomniałam sobie jeszcze, że jak klient mówił po niemiecku to WSZYSCY słyszeliśmy, a jak dukał po angielsku, to niestety zostało wyciszone, ale cóż, może to i lepiejj, po cóż nam dukanie angielskie, lepszy blysk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Czesia - biegły ang 25.05.10, 14:13 kasiorek79 napisała: Tak w ogóle to jak ten klient mówił po niemiecku, to wydawało mi się że chce rozmawiać z Bogdanem (który był wtedy w biurze). Ta scena była rozbrajająca. Idiota by się zorientował, że klientowi chodzi o "podanie" do telefonu Bogdana, ale Czesia oczywiście nie zaskoczyła. Doprawdy robi się z Klanu serial komediowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cortez1 Re: Czesia - biegły ang+ reklama kawy 21.05.10, 23:01 A po powrociedo domu, kazała Darkowi zaparzyć doskonałą kawę... Niemal tak doskonałą jak jej angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu Re: Czesia - biegły ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 00:23 > spotkanie Tuesday na środę, bankowo się spotkają :) No i wtopa będzie - pewnie to zamysł scenarzysty, żeby od początku Bogdan (tak ma na imię ten detektyw?) żałował, że ją zatrudnił. A poza wszystkim - nie wiem dlaczego uważa się, że jak baba umie parzyć kawę i używać telefonu to już nadaje się na sekretarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ania78p Re: Czesia - biegły ang 22.05.10, 11:04 Ta pomyłka jest zamierzona - Czesia pewnie wyleci z pracy. I nie mówiła I tell him lecz I'll tell him Odpowiedz Link Zgłoś
kasiorek79 Re: Czesia - biegły ang 22.05.10, 11:25 Ja zdecydowanie słyszałam "I tell my boss". Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Czesia - biegły ang 22.05.10, 11:59 ja nie usłyszałam I`ll tell my boss, ale... a, że pomyłka jest zamierzona to raczej każdy z nas się domyślił, bo scenariusz, nie przypomina raczej "Twin Peaks" czy też "House`a" w kwestii napięcia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka_poranka Re: Czesia - biegły ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 13:38 dzie tam Czesia zostanie zostanie zwolniona, wręcz przeciwnie- bedzie pogłaskana po głowie, przecież najlepszej sekretarce może sie zdarzyc pomyłka, a co dopiero Czesi. A tak swoją droga, to gdzie Czesia opanowała język, bo ona jak pamiętam to zawodówkę skończyła w tej swojej pipidówce. Czyżby w tej Irlandii? no to się nie dziwię, że środa jej się z czwartkiem pomyliła. Przecież w Irlandii po irlandzku mówią(żartowałam!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka_poranka Re: Czesia - biegły ang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 14:50 matko sorry, wpisałam czwartek, ponieważ to słowo tłucze sie po moim mózgu na okragło(prywatna przykra sprawa) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Czesia - biegły ang 22.05.10, 15:22 wybaczamy, to wszystko przez Cześkę ;) jak widać jej nauki nie idą w las :) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_poranka Re: Czesia - biegły ang 22.05.10, 17:42 hahahahah dzięki za wyrozumiałość- "ten się nie myli, kto nic nie robi" podobno!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_1 Re: Czesia - biegły ang 25.05.10, 14:59 ania78p napisała: > Ta pomyłka jest zamierzona - Czesia pewnie wyleci z pracy. > > I nie mówiła I tell him lecz I'll tell him > powiedziała "I tell my boss" bez will Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z Re: Czesia - biegły ang 23.05.10, 00:51 A może ten "płynny" wtręt angielski to kontynuacja "misji językowej", którą zaczęła rodzina Ryśków przy niedawnym śniadaniu z parówkami? Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_poranka Re: Czesia - biegły ang 23.05.10, 11:09 a swoją drogą, dziwi mnie propozycja Bogdana skierowana do infantylnej Cześki, nigdy bym takiej głupiutkiej kobiety nie zatrudniła Odpowiedz Link Zgłoś
maladanka Re: Czesia - biegły ang 24.05.10, 23:13 no,to dni tygodnia Czesia sobie utrwaliła :) Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_1 Re: Czesia - biegły ang 25.05.10, 15:00 w większości kalendarzy są napisane dni tygodnia po ang i czasami po niemiecku (mylę się?), więc dziwne, że nie zauważyła Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Czesia - biegły ang 25.05.10, 15:22 Prędzej bym ją o znajomość angielskiego posądziła niż o bystrość, więc na pewno tego nie zauważyła. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Czesia - biegły ang 25.05.10, 15:36 Po co sprawdzać w kalendarzu, skoro się WIE...? Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_1 Re: Czesia - biegły ang 25.05.10, 16:18 hehe, tylko, że ona i tak zapisywała w kalendarzu spotkanie z tym facetem, nie musiała sprawdzać specjalnie.no ale masz rację, skoro WIEDZIAŁA to nie zwróciła uwagi, na to co tam było napisane Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_poranka Re: Czesia - biegły ang 25.05.10, 16:31 renatka_1 napisała: > w większości kalendarzy są napisane dni tygodnia po ang i czasami po niemiecku > (mylę się?), więc dziwne, że nie zauważyła trzeba umieć jeszcze przeczytać:-))) Odpowiedz Link Zgłoś