Dodaj do ulubionych

Proszę o radę

05.04.12, 08:43
Piszę tu w imieniu siostry. OM miała 1 lutego, potem ok 6 marca jeden dzień krwawienia i jakieś plamienia brązowe ( nie wiem dokładnie kiedy). Zrobiła test - wyszedł pozytywny. Poszła do lekarza i okazuje się że pęcherzyk jest malutki ( ok 4-5 tydz. ciąży). Kazał jej zrobić badanie krwi, które wskazało na ok 5 tydz. ciąży; drugie badanie robi dziś aby sprawdzić jak przyrasta czy maleje.
Czy to pierwsze badanie już wskazuje że ciąża jest i faktycznie jest młodsza niż wynika to z OM??
Czy też może być coś nie tak??
Obserwuj wątek
    • nati_28 Re: Proszę o radę 05.04.12, 09:02
      Wszystko prawidłowo, wg USG 4-5 tc, wg bety 5 tc, u mnie też beta "przekłamała" o jakiś tydzień.
      Siostra jest w ciąży to pewne. Niech teraz dba o siebie i nie biega co chwilę do lekarza, niech da tej ciąży spokojnie rosnąć. Na następną wizytę poszłabym ok. 9 tc
      • mk271 Re: Proszę o radę 05.04.12, 09:13
        ją martwi że wg OM powinieni to byc ok 8-9 tydzień
        • nati_28 Re: Proszę o radę 05.04.12, 09:21
          Faktycznie,
          Pozostaje czekać i na razie się nie martwić, coś się musiało poprzesuwać. Nie wiem, ale fakt pozostaje faktem, że ciąża jest 4-5 tygodniowa.
          • mk271 Re: Proszę o radę 05.04.12, 09:39
            dziś robiła drugą bete po to aby sprawdzić czy rośnie czy nie. trzymam kciuki. dziękuję za info. sama jestem mamą bliźniaków, ale nie miałam takich problemów.
            • nati_28 Re: Proszę o radę 05.04.12, 09:45
              Trzymam kciuki za dzisiejsze badanie. Daj znać, jaki wyszedł wynik.
              Ps. Zawsze marzyłam zostać mamą bliźniaków smile, ale w mojej rodzinie nie ma takich przypadków i niestety nie mam na to za bardzo szans sad
              • mk271 Re: Proszę o radę 05.04.12, 09:59
                w mojej też nie ma smile. Nie trać nadziei.
                • nati_28 Re: Proszę o radę 05.04.12, 10:04
                  smile
    • mk271 Re: Proszę o radę 05.04.12, 21:49
      wzrosło 2.3 raza. więc chyba ok??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka