Dodaj do ulubionych

napinanie brzucha

07.04.12, 00:02
Piszę do Was dziewczyny, żeby się dowiedzieć, czy któraś z Was tak ma lub miała. Zauważyłam, że napina mi się macica. Robi się twarda jak kamień i po jakimś czasie to odpuszcza. Byłam z tym u gina, okazało się, że jeszcze na dodatek skróciła mi się szyjka (jestem w 21tc). Dostałam na to magnez 3x2 tabletki i luteinę dopochwowo 2x1 tabletkę. W razie czego mam jeszcze receptę na Fenoterol i Isoptin, ale szczerze powiedziawszy, wolałabym uniknąć tych leków.
Czy któraś z Was miała takie objawy? Jakie leki brałyście i jak długo? Po jakim czasie przeszło?
Dzieki za wszystkie odpowiedzi smile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • masak-rua Re: napinanie brzucha 07.04.12, 02:00
      tak, "kilka" z nas tak miało napewno
      mi przeszło po porodzie
      leki : magnez, nospa, fenoterol, isoptin,
      dodatkowo : leżenie i pessar
      • margita78 Re: napinanie brzucha 07.04.12, 09:47
        Tak, mialam we wszystkich ciazach, mniej wiecej od 20 tyg. odczuwalam cwiczenia macicy skurcze BH i nie nie dostawalam na to zadnych lekow.
    • rulsanka Re: napinanie brzucha 07.04.12, 11:28
      Ja miałam skurcze w ilości kilkanaście na godzinę. Więcej niż przy porodzie...
      Najpierw kazano mi leżeć, a potem poszłam do innego lekarza i dostałam leki. Cordafen (głównie to on działał przeciwskurczowo), nospę i magnez. Po lekach nie miałam skutków ubocznych.
      Resztę ciąży spędziłam aż za aktywnie (intensywne pływanie, praca aż do końca 8 miesiąca, szybkie spacery aż do rozwiązania). Rezultat: urodziłam 10 dni po terminie, na oksy. Acha, ja rozpędzałam się z miesiąc do tego tempa. Najpierw były raczej spokojne spacery i polegiwanie. Ale nie leżałam.
      Skurcze skurczom nierówne, ważne jest to jak reaguje szyjka. To też nie jest tak łatwo sprawdzić. Bo w szpitalu, do którego trafiłam ze skurczami, powiedzieli że szyjki 0 i że się otwiera. Wypuścili mnie tylko dlatego, że nie mieli łóżek. A moja ginka wykazała, że szyjka ma 3 cm, więc dużo. I rozwarcia brak. I jak widać to ona miała rację.
    • marzena604 Re: napinanie brzucha 07.04.12, 13:37
      Dzięki dziewczyny za odpowiedzi smile To pocieszające, że urodziłyście w terminie, a nawet po! Nie chcę chwalić, ale chyba magnez i luteina pomagają, bo jest co raz lepiej z tym napinanie. Nie wiem jak w szyjką-tego się dowiem na następnej wizycie.
      Życzę Wam wesołych Świąt smile
      • malgosiek2 Marzena604 proszę zmniejszyć sygnaturkę 09.04.12, 20:46
        do ok.4 wersów.
        Możesz też zmniejszyć obydwa i ustawić je obok siebie.
        Lub też zostawić tylko jeden suwaczek.
        • marzena604 [...] 09.04.12, 22:23
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • marzena604 [...] 09.04.12, 22:28
            • malgosiek2 Re: Marzena604 proszę zmniejszyć sygnaturkę 09.04.12, 22:42
              Nie, nie może tak zostać, ponieważ te 4 linijki masz tylko jak piszesz posta, a na forum po wysłaniu już posta łącznie robi się 8 wersów mając dwa suwaczki jeden pod drugim.
              Musisz wejść w opcję "Ustawienia" i tam pomęczyć na forum testowym.
          • malgosiek2 Re: Marzena604 proszę zmniejszyć sygnaturkę 09.04.12, 22:39
            Żeby były obok siebie trzeba je najpierw zmniejszyć.
            A dwa to na forum nie testujemy.
            Od tego jest Forum Testowe.
            forum.gazeta.pl/forum/w,585,123687967,123687967,Suwaczki_sygnaturki_.html
            Możesz ustawić je losowo.
            forum.gazeta.pl/forum/0,62499,5719052.html
            forum.gazeta.pl/forum/0,62499.html
            Podpowiedź z innego forum
            forum.gazeta.pl/forum/w,88104,92642294,92642294,do_tych_co_sobie_z_sygnaturka_nie_radza_instrukcja.html
            • marzena604 Re: Marzena604 proszę zmniejszyć sygnaturkę 10.04.12, 15:06
              Małgosiek nic z tego nie kumam, więc chyba po prostu nie będę pisała na twoim wątku-moja sygnaturka w tej chwili ma dokładnie 4 linijki, a jeśli to jeszcze nie wystarczy, to się zwinę stąd i tyle (a swoją droga to nie kumam tych obwarowań-czytałam twoje uzasadnienie, ale kto robi sobie sygnaturki z 10 obrazków? Nikt...).
              • malgosiek2 Re: Marzena604 proszę zmniejszyć sygnaturkę 10.04.12, 15:11
                To sobie zmień na inne suwaczki.
                Wybór suwaczków ogromny, tylko trzeba poszperać w necie.
                Jak tutaj i to wtedy są te wredne 4 wersy........
                forum.gazeta.pl/forum/w,585,134590655,134962748,Re_do_chyba_ze.html
                Twoje nadal niestety za dużesad
    • izu222 Re: napinanie brzucha 10.04.12, 09:41
      Ja tak mam. Biorę fenoterol i isoptin + luteina 2x dziennie.
      Dodatkowo mam założony szew na szyjce.
      Musisz monitorowac długość szyjki, bo skurcze mogą wpłynąć na jej skrócenie. I moim zdaniem jak najwięcej leżeć.
      • wykopki Re: napinanie brzucha 10.04.12, 13:29
        Witam, ja tak mam cały czas. Gin mi powiedziała, że to jest tzw. zespół twardego mięśnia macicy (czy jakoś tak) i że dopóki szyjka macicy jest prawidłowa to nie ma się co martwić. Ale zaleciła magnez.
        • marzena604 [...] 10.04.12, 15:09
      • marzena604 [...] 10.04.12, 15:08
    • koffetka Re: napinanie brzucha 10.04.12, 14:40
      W 21 tc pojawiły sie skurcze. Dostałam Magnez 500 3x1 i Nospę Forte 2x1, biorę nadal, obecnie jestem w 29tc.
      • marzena604 [...] 10.04.12, 15:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka