dredowa 13.04.12, 18:58 na majowke mam zaplanowany wyjazd samochodem do wloch. moja ginekolog powiedziala, ze to niebezpiecznie bo moze "wytrzasc mi ciaze". czy spotkalyscie sie z czyms takim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rulsanka Re: podroz samochodem 1trymestr 13.04.12, 19:43 Nie jedź, może wytrząść. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko-piasku Re: podroz samochodem 1trymestr 13.04.12, 20:03 A ja jeździłam na quadzie, po lesie-ale mnie wytrzęsło. Zaś w tym czasie w moim ciele zachodziły różne zmiany związane z ciążą, za 3 dni zrobiłam test i był pozytywny I jak widzisz nie wytrząsło mi ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: podroz samochodem 1trymestr 13.04.12, 20:42 W poprzedniej ciąży kilka dni po zagnieżdżeniu się zarodka latałam na paralotni Wiedziałam, że jestem w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
e-inka Re: podroz samochodem 1trymestr 15.04.12, 13:38 ja jeździlam skuterem śnieżnym, było super myśle że o ile nie jedziesz traktorem to nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
ula_krak29 Re: podroz samochodem 1trymestr 13.04.12, 20:04 Ja dużo podróżowałam w 1-szym trymestrze samochodem a najdalej pojechaliśmy 800 km w jedną stronę. Oczywiście siedziałam w super wygodnej pozycji z poduszką pod plecami, robiliśmy przystanki co chwilę i było super. Mnie lekarz nie zabronił samego podróżowania autem tyle km, ale mówił tylko żebym nie jechała w góry ze względu na niebezpieczną zmianę ciśnienia. Do tego mąż ma duży wygodny samochód kombi a to też ważne bo inaczej jedzie się dużym wygodnym autem a inaczej np 10 letnim małym opem corsa (wiem bo ja akurat mam) gdzie trzęsie na każdej dziurze i zanim dojechałam do siebie do biura to byłam wytrzęsiona chyba bardziej niż po tej podróży. Oczywiście do Włoch z jest dalej więc taką trasę trzeba by pokonać w 2- 3 dni z noclegami, ale trzeba pamiętać też że są autostrady i przez Niemcy i Austrię jedzie się super. Jeśli czujesz się tak super jak ja się czułam to ja bym jechała. Mi lekarz opowiadał o pacjentce, która w 2 trymestrze pojechała na trekking do Australii Odpowiedz Link Zgłoś
j.u.s.t.i555 Re: podroz samochodem 1trymestr 13.04.12, 20:57 Rowniez bylam w ITA samkchodem na poczatku ciazy 8-9 tc. Moja gin nie widziala przeciwskazan. Jedyne czego mialam unikac to dlugie wysatwianie sie na slonce. Bylo jednak 40 st.... Wszystko bylo dobrze a dokuczaly mi tylko mdlosci pod koniec pobytu. Kazda ciaZa jest jednak inna. Musisz ocenic swoje sily i sama zdecydowac. Koniecznie wykup ubezpieczenie i wez ze soba karte ekuz. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: podroz samochodem 1trymestr 13.04.12, 21:19 dredowa napisał(a): > na majowke mam zaplanowany wyjazd samochodem do wloch. moja ginekolog powiedzia > la, ze to niebezpiecznie bo moze "wytrzasc mi ciaze"..." zmień ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
moja-kropeczka Re: podroz samochodem 1trymestr 14.04.12, 18:38 ja bedac w 1 ciazy pzrejechalam chyba z 8 tys km lacznie wiec spokojnie, byle luzno sie ubrac, czesto stawac i rozprostowac nogi i plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
wielorak Re: podroz samochodem 1trymestr 16.04.12, 13:22 nie można porównywać się do innych kobiet, twoja ginekolog wie co i jak z twoją ciążą, być może taka podróż mogłaby ci zaszkodzić skoro tak powiedziała więc lepiej dmuchać na zimne Odpowiedz Link Zgłoś