30.04.12, 15:08
Witam, mam córeczkę 3 letnią pół roku temu poroniłam drugą ciążę w 12 tyg, miałam plamienia tak od 8 tyg, teraz jestem znowu w ciąży 5 tydzień i znowu plamię, tylko te plamienia wypadaja na dni miesiączki. Znowu mam schizę że coś nie tak pójdzie, do lekarza dopiero za tydzień najszybciej mogę iść bo przerwa majowa...a wy miałyście podobnie?
Obserwuj wątek
    • marcelinka24 Re: Plamienia 30.04.12, 15:15
      witaj ja w tej ciązy miałam plamienia i cookazało to tylko polip Wazne zebys duzo odpoczywała no i kochana luteina albo duphostan to podstawa
    • rozalka81 Re: Plamienia 30.04.12, 18:52
      Ja miałam plamienia kilka razy w dniu (czasem 2 dni) w którym powinna mi się zacząć miesiączka i miałam podobne do miesiączkowych bóle brzucha. Raz zdarzyło mi się plamienie (jakoś 12 tydz.) po podniesieniu cięższej rzeczy i wejściu z nią po schodach, trwało 2 dni a przez 3 dni bolał mnie brzuch jakby ktoś mnie skopał... zadzwoniłam do lekarki na ten 3 dzień i kazała mi leżeć cały dzień. Gdybym miała jeszcze plamienie na ten trzeci dzień musiałabym jechać do lekarza. Po dniu leżenia wszystko przeszło. Powinnaś dużo odpoczywać podczas plamień...
    • masak-rua Re: Plamienia 01.05.12, 01:25
      zapewne część miała podobnie
      zapewne u częsci źle się to skończyło
      zapewne u drugiej części skończyło się to narodzinami zdrowego dziecka

A dlaczego nie pojedziesz na IP??? Może Ci dadzą jakieś leki ?? Na co czekasz??
      • alusia09 Re: Plamienia 01.05.12, 08:44
        Jak to mi lekarz powiedział prowadzący poprzednią ciążę, że nie wiadomo co bym nie robiła ile nie leżała, to co ma być to będzie tzn...jeśli ciąża jest źle rozwinięta to organizm będzie starał sam się jej pozbyć. Narazie nie panikuję aż tak strasznie bo plamienia są w terminie miesiączki i są nieznaczne. Nie wiem czy brać chorobowe i odpoczywać jeśli dalej bym miała plamienia czy nie. Wtedy zasugerowałam się tym co lekarz mówił i chodziłam do pracy po pracy dziecko dom więc odpoczynku mało. Teraz mogę gdybać co by było, ale już raz poroniłam i psychicznie nie wiem jak bym zniosła to znowu. Dopiero to 5 tydz, i do 12 tyg muszę jakoś wytrzymać...chociaż wtedy w 12 tyg poroniłam.
        • lidek0 Re: Plamienia 01.05.12, 19:32
          "nie wiadomo co bym nie robiła ile nie leżała, to co ma być to będzie" a Ty mu ot tak uwierzyłaś i nie zamierzasz nic robić? To po co tu piszesz skoro i tak nic nie zrobisz? Ja po pierwsze zmieniłabym lkeraza bo z takim podejściem to faktycznie trudno będzie otrzymać ciążę, po drugie pojechałabym jednak na usg do szpitala, nie ma najmniejszego znaczenia, że to plamienie jest w terminie miesiączki. Będąc w ciąży jej nie masz. A może powinnaś suplementować progesteron? Bo badań po poprzedniej ciąży zepewne nie robiłaś. Na szczęście ja miałam bardzo troskliwą lekarkę, jak tylko coś mnie niepokoiło uspokajała mnie i zawsze sugerowała oszczędzanie się i odpoczynek.
          • jajki-ewicz Re: Plamienia 01.05.12, 20:33
            bez chwili zastanowienia byłabym już na IP
            miałam plamienia - niby w terminie miesiączki, ale okazało się że bez leków prawdopodbnie dzisiaj nie miałabym w domu 3,5 letniego szkraba
            nie lekceważ w ciąży żadnych plamień - i to nieprawda że co ma byc to będzie - dzisiejsza medycna wiele potrafi zdziałać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka