03.06.12, 16:01
od tygodnia swędzi mnie skóra chodzi mi głównie o dekold, piersi i zgiecia łokci. myślalam ze to uczulenie ale nie zmieniałam kosmetyków proszku nawet przestałam jeść truskawki i zaczełam pic wapno ale to nic nie pomaga. czy któraś z was miała tak w ciaży? prosze o poradę
Obserwuj wątek
    • owianka Re: pomocy!! 03.06.12, 20:13
      To objawy cholestazy, biegiem do lekarza.
      • quick-share Re: pomocy!! 03.06.12, 22:18
        oj nie strasz odrazu koleżanki wink
        to nie musi byc cholestaza, zalezy który to miesiąc
        mnie np tez swędziala skóra a nic mi nie było..
        • kasienka821011 Re: pomocy!! 04.06.12, 07:23
          jestem w siódmym miesiacu a lekarz ogólny powiedział ze to nic takiego pewnie od truskawek.
          • mufka51 Re: pomocy!! 04.06.12, 08:12
            Do ginekologa idz,to może być cholestaza.Trzeba zbadać poziom aspat i alat
    • masak-rua Re: pomocy!! 04.06.12, 00:31
      a co na to Twój lekarz prowadzący (lub jeżeli jest niedostępny to jakikolwiek inny)? Bo zakładam, że jeżeli męczysz się już tydzień to zasięgnęłaś porady lekarza.
      • norainka Re: pomocy!! 23.06.12, 22:26
        Ważne jest także wykonanie badania określającego wysokość kwasów żółciowych, miałam cholestazę dwukrotnie z Aspat i Alat w normie, a kwasy były przekroczone. Badanie można zrobić na Inflanckiej i Karowej jest bardzo ważne!!!
        • martoolaa Re: pomocy!! 05.09.12, 00:25
          Norainka - ile muszą być przekroczone te kwasy żeby było to poważnym zagrożeniem???
          Ja mam ponad 7 mikromol/l a lekarz twierdzi, że przy ALT i AST w normie mam tylko kontrolować się dalszymi badaniami. No i często mnie swędzi ciało (dłonie, stopy też).
    • paartycja Re: pomocy!! 05.09.12, 06:39
      miałam takie uporczywe swędziawki w obu ciążach bez wyraźnych przyczyn
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka