ejuni 12.06.12, 14:58 jestem w około 5 tygodniu ciąży i jestem WIECZNIE głodna czy to normalne? To moja druga ciąża i nie pamiętam, żeby mnie tak ciągle ssało w żołądku przy pierwszej. Jak tak dalej pójdzie to przytyję 10kg, zanim będzie II trymestr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seidhee Re: I trymestr 12.06.12, 15:24 Ja też miałam wielki apetyt - do szóstego tygodnia Jak zaczęły się mdłości, to zatęskniłam za tym Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: I trymestr 12.06.12, 15:40 Tak,to bardzo normalny objaw Ja jestem w 4 ciąży i we wszystkich z objawów najbardziej nie lubiłam własnie wilczego głodu-trzymaj się to kiedyś minie Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: I trymestr 12.06.12, 15:47 A jak się odżywiasz, może masz jakieś niedobory? Proponuję zwiększyć udział tłuszczu, a zmniejszyć ilość cukru w diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzirek85 Re: I trymestr 12.06.12, 17:03 Oj to ja wręcz przeciwnie dla mnie jedzenie może nie istnieć... Jem z rozsądku niż z chęci, a to mój 5 tydzień. Kupuję sobie jakieś smakołyki bo w sklepie bym je zjadła, a w domu już mi się odechciewa... Odpowiedz Link Zgłoś
iza30_1979 Re: I trymestr 12.06.12, 18:55 ja bym jadla oczami wszystko w podwojnych ilosciach a co do czego wystarczy gryz i juz mnie mdli i jedzenie zakonczone, z rana to sie zmuszam zeby cos zjesc najlepiej to mi wchodza zupy buraczkowa kroluje noi owoce jak nigdy jablka Odpowiedz Link Zgłoś
ejuni Re: I trymestr 13.06.12, 16:41 jak na razie jem wszystko jak popadnie. Nie mam żadnych zachcianek, zero mdłości. Staram się zapychać warzywami i owocami, ale to działa na krótką metę... Jedynym typowo ciążowym objawem jest u mnie ciągłe zmęczenie i senność, bóle piersi i dziwne "ciągnięcie" w dole brzucha. Mam nadzieję, że ten wilczy głód w końcu minie. Boję się dużo przytyć, już przed ciążą powinnam zgubić min. 5kg w poprzedniej przytyłam prawie 20kg i to było straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
itobietaksamo Re: I trymestr 13.06.12, 18:24 Zazdroszczę - ja miałam w I trymestrze taki jadłowstręt, że aż żal wspominać Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e2 Re: I trymestr 14.06.12, 11:43 mnie jablka pomagaly... Iszy trymestr to byla masakra.. budzilam sie w nocy co 2 godziny na jabluszko... Odpowiedz Link Zgłoś
kitkowo Re: I trymestr 27.06.12, 14:42 ja najwiecej przytylam do 4 mc.pozniej juz pomalu ale jednak do przodu.normalne na poczatku tez czulam ssanie wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnytusia281 Re: I trymestr 27.06.12, 15:05 Jestem w 6 tyg. ciąży, nie mam wilczego apetytu, ale zawsze pochłaniałam słodycze, teraz jem dużo mniej i to bardziej z przyzwyczajenia niż potrzeby, natomiast zasadniczo zwiększyła mi się ochota na mięso i wędlinę. Dzisiaj rano po raz pierwszy żlę się czułam, byłam senna i miałam lekkie nudności. Stan ten jednak minął po godzinie. Teraz właśnie zajadam chrupki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: I trymestr 27.06.12, 15:24 U mnie też na początku wilczy głód, straszny obecnie juz troche mniejszy. Tyle, że mi właśnie jedzenie pomaga na mdłości, jak nie zjem w odpowiednim momencie, to mdłości się rozkręcaja do ogromnych rozmiarów. Tak więc jadam co godzinę, mam wrażenie na okrągło, całe szczęście odrzuciło mnie od słodyczy, mam większą ochotę na owoce, ale i tak już jest efekt w postaci 3 kg. Z natury jestem bardzo szczupła, normalnie mogę jeść co chcę i ile chcę, a w ciąży mój organizm przestawia się na gromadzenie, może właśnie dlatego, że jestem/byłam na granicy niedowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka86pl Re: I trymestr 27.06.12, 15:58 normalne, dobrze że Ci apetyt dopisuje maleństwo samo się domaga i organizm co mu potrzeba i zawsze lepiej tak niż w drugą stronę jak u mnie - do 14tygodnia całodobowe mdłości i rzyganko po 2,3,4-razy dziennie wtedy apetyt marny Odpowiedz Link Zgłoś
brown_aurelia Re: I trymestr 04.07.12, 14:12 też tak miałam na samym początku - nagłe napady głodu. znajomi się ze mnie śmiali, że jem dwa obiady pod rząd, kiedy oni tylko jedno danie - wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciaży chyba normalne te napady głodu, ale ja za bardzo nie przytyłam, właściwie nic... 1kg Odpowiedz Link Zgłoś
trusia-agusia Re: I trymestr 04.07.12, 14:58 Ja na początku miałam apetyt taki, że wciągałam wszystko co mi na drodze stanęło, ale koło 5-6 tygodnia jak zaczęły się mdłości i wymioty po 10 razy dziennie to na nic nie miałam ochoty i schudłam w tym czasie 6 kilo. Dopiero w 2 trymestrze wrócił mi apetyt (na szczęście tuż przed świętami ) Odpowiedz Link Zgłoś