Dodaj do ulubionych

I trymestr

12.06.12, 14:58
jestem w około 5 tygodniu ciąży i jestem WIECZNIE głodna sad czy to normalne? To moja druga ciąża i nie pamiętam, żeby mnie tak ciągle ssało w żołądku przy pierwszej. Jak tak dalej pójdzie to przytyję 10kg, zanim będzie II trymestr sad
Obserwuj wątek
    • seidhee Re: I trymestr 12.06.12, 15:24
      Ja też miałam wielki apetyt - do szóstego tygodnia wink Jak zaczęły się mdłości, to zatęskniłam za tym wink
      • dzieciusie3 Re: I trymestr 12.06.12, 15:40
        Tak,to bardzo normalny objaw smile Ja jestem w 4 ciąży i we wszystkich z objawów najbardziej nie lubiłam własnie wilczego głodu-trzymaj się to kiedyś miniewink
    • rulsanka Re: I trymestr 12.06.12, 15:47
      A jak się odżywiasz, może masz jakieś niedobory?
      Proponuję zwiększyć udział tłuszczu, a zmniejszyć ilość cukru w diecie.
      • madzirek85 Re: I trymestr 12.06.12, 17:03
        Oj to ja wręcz przeciwnie dla mnie jedzenie może nie istnieć... Jem z rozsądku niż z chęci, a to mój 5 tydzień. Kupuję sobie jakieś smakołyki bo w sklepie bym je zjadła, a w domu już mi się odechciewa...
        • iza30_1979 Re: I trymestr 12.06.12, 18:55
          ja bym jadla oczami wszystko w podwojnych ilosciach a co do czego wystarczy gryz i juz mnie mdli i jedzenie zakonczone, z rana to sie zmuszam zeby cos zjesc najlepiej to mi wchodza zupy buraczkowa kroluje smile noi owoce jak nigdy jablka tongue_out
    • ejuni Re: I trymestr 13.06.12, 16:41
      jak na razie jem wszystko jak popadnie. Nie mam żadnych zachcianek, zero mdłości. Staram się zapychać warzywami i owocami, ale to działa na krótką metę... Jedynym typowo ciążowym objawem jest u mnie ciągłe zmęczenie i senność, bóle piersi i dziwne "ciągnięcie" w dole brzucha.
      Mam nadzieję, że ten wilczy głód w końcu minie. Boję się dużo przytyć, już przed ciążą powinnam zgubić min. 5kg uncertain w poprzedniej przytyłam prawie 20kg i to było straszne.
      • itobietaksamo Re: I trymestr 13.06.12, 18:24
        Zazdroszczę - ja miałam w I trymestrze taki jadłowstręt, że aż żal wspominać sad
      • ichi51e2 Re: I trymestr 14.06.12, 11:43
        mnie jablka pomagaly... Iszy trymestr to byla masakra.. budzilam sie w nocy co 2 godziny na jabluszko...
    • kitkowo Re: I trymestr 27.06.12, 14:42
      ja najwiecej przytylam do 4 mc.pozniej juz pomalu ale jednak do przodu.normalne na poczatku tez czulam ssanie wieksze.
    • czarnytusia281 Re: I trymestr 27.06.12, 15:05
      Jestem w 6 tyg. ciąży, nie mam wilczego apetytu, ale zawsze pochłaniałam słodycze, teraz jem dużo mniej i to bardziej z przyzwyczajenia niż potrzeby, natomiast zasadniczo zwiększyła mi się ochota na mięso i wędlinę. Dzisiaj rano po raz pierwszy żlę się czułam, byłam senna i miałam lekkie nudności. Stan ten jednak minął po godzinie. Teraz właśnie zajadam chrupki.
      • hanna79 Re: I trymestr 27.06.12, 15:24
        U mnie też na początku wilczy głód, straszny wink obecnie juz troche mniejszy. Tyle, że mi właśnie jedzenie pomaga na mdłości, jak nie zjem w odpowiednim momencie, to mdłości się rozkręcaja do ogromnych rozmiarów. Tak więc jadam co godzinę, mam wrażenie na okrągło, całe szczęście odrzuciło mnie od słodyczy, mam większą ochotę na owoce, ale i tak już jest efekt w postaci 3 kg. Z natury jestem bardzo szczupła, normalnie mogę jeść co chcę i ile chcę, a w ciąży mój organizm przestawia się na gromadzenie, może właśnie dlatego, że jestem/byłam na granicy niedowagi.
    • ewka86pl Re: I trymestr 27.06.12, 15:58
      normalne, dobrze że Ci apetyt dopisuje maleństwo samo się domaga i organizm co mu potrzeba i zawsze lepiej tak niż w drugą stronę jak u mnie - do 14tygodnia całodobowe mdłości i rzyganko po 2,3,4-razy dziennie wtedy apetyt marny
    • brown_aurelia Re: I trymestr 04.07.12, 14:12
      też tak miałam na samym początku - nagłe napady głodu.
      znajomi się ze mnie śmiali, że jem dwa obiady pod rząd, kiedy oni tylko jedno danie - wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciaży smile
      chyba normalne te napady głodu, ale ja za bardzo nie przytyłam, właściwie nic... 1kg
    • trusia-agusia Re: I trymestr 04.07.12, 14:58
      Ja na początku miałam apetyt taki, że wciągałam wszystko co mi na drodze stanęło, ale koło 5-6 tygodnia jak zaczęły się mdłości i wymioty po 10 razy dziennie to na nic nie miałam ochoty i schudłam w tym czasie 6 kilo. Dopiero w 2 trymestrze wrócił mi apetyt (na szczęście tuż przed świętami smile )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka