kasia27 24.06.04, 11:55 Mam 27 lat. Staram sie o pierwsze dziecko. Powiedzcie mi czy jest jakiś związek między trądzikiem a brakiem płodności u Kobiety? Bo zaczynam się nakręcać i popadać w depresje ;-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franula Re: Trądzik a płodność 24.06.04, 12:05 wątpię - tylko w tym sensie że mogą mieć wspólną przyczynę tzn. zaburzenia hormononalne. A u lekarza byłaś? jak długho się starasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dosiadpl Re: Trądzik a płodność 24.06.04, 12:11 moze miecv, ja mialam straszny traDZIK NA DEKOLCIE, LEKARZE PRZEZ ROK MOWILI ZE TO OD SLONCA, POTEM OKAZALO SIE ZE MAM TORBIELE W JAJNIKACH. WTEDY NEI STARALAM SIE O DZIECKO, ALE GDYBYM SIE STARALA TO PRZY TAKIEJ ILOSCI TORBIELI NIE UDALOBY MI SIE. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia27 Re: Trądzik a płodność 24.06.04, 12:13 Zaczęłam się starać w maju, wybrałam sie do pani ginekolog aby zrobić cytologię (jeszcze nie mam wyników)i powiedziałam jej o staraniach. Ona zerknęła na moje plecy i zapytała jak długo mam ten trądzik. I tyle. Umówiłam się po odbiór badań za tydzień ale przypomniałam sobie o tym jej stwierdzeniu i zachodzę w głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: Trądzik a płodność 24.06.04, 13:00 słusznie że robisz cytologie, ale skoro się strasz od miesiąca to nie zaczynaj się jeszcze martwić brakiem płodnosci bo to nic nie znaczy a stres moze Ci tylko zatruć zycie i utrudnić starania. normalna, zdrowa kobieta tez czasem bada hormony a trądzik moze byc wskazówką że cos tam buzuje ALE NIE MUSI a przykład Dosiadpl właśnie to ilustruje - torbie na jajnikach sa często spowodowane niedomogą drugiej fazy cyklu albo PCO czyli te dwa zjawisaka MOGĄ ale nie muszą mieć wspólną przyczynę moim zdaniem to nei powdód do depresji a lekarke zapyatj czy powinnaś zbadać hormony przed staraniami. ALe tak naprawdę tp ważniejsze teraz sa badania na różyczkę i toksoplazmozę Pozdrawiam Fr Odpowiedz Link Zgłoś