ochra 20.08.12, 15:50 Jestem w 18 tc. Od kilku dni odczuwam nieprzyjemny ból w kroczu w pozycji stojącej. Nie chodzi o kości łonowe. W pierwszej ciąży tego nie miałam, ktoś wie co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nini6 Re: Ból krocza 21.08.12, 08:31 A byłaś nacięta podczas poprzedniego porodu? Kiedy to było? Zagoiło się bez powikłań? Być może obciążona macica naciska na bliznę i ona boli. Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: Ból krocza 21.08.12, 10:02 najprawdopodobniej problemy z krążeniem w miednicy mniejszej, unikaj stania i długotrwałego siedzenia, zrezygnuj z uciskających spodni, bielizny, często kładź się by umożliwić odpływ krwi (możesz mieć w dalszym etapie ciąży żylaki, dbaj więc teraz o odpoczynek) Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Ból krocza 21.08.12, 12:21 Byłam nacięta, ale ponoć zagoiło się bez śladu. Do tej pory leżałam i było ok, odkąd wstałam mam to nieprzyjemne uczucie, tak jakby parcia na mięśnie pochwy. A wystarczy że wstanę na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
nini6 Re: Ból krocza 21.08.12, 20:01 Odpoczywaj z pupą podniesioną do góry, pozycja kolankowo-łokciowa, kilka razy dziennie po kilkanaście minut - to powinno pomóc w polepszeniu krążenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Ból krocza 21.08.12, 21:24 Odpoczynkiem bym tego nie nazwała, ale spróbuję, dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
turmalinka Re: Ból krocza 22.08.12, 08:51 Ja mialam straszne bole podwozia. Nawet nie potrafilam okreslic gdzie konkretnie boli. Wczoraj zaczelam cwiczyc pilates i juz mialam pierwsza spokojna noc, bez placzu przy zmianie pozycji Polecam zwlaszcza pilke Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Ból krocza 22.08.12, 11:44 Tylko ja nie za bardzo mogę ćwiczyć, bo mam dużego krwiaka, na szczęście się wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
turmalinka Re: Ból krocza 22.08.12, 12:36 W te cwiczenia na pilce naprawde nie duzo wysilku sie wklada, a pilka fajnie masuje. W sumie to nawet samo posiedzenie na niej przynosi ulge. Odpowiedz Link Zgłoś