19.09.12, 05:50
Dziewczynysmile w nd byłam około godziny 14 na beta hcg wynik - 5,48 (11 dni po owulacji), wczoraj tj wtorek byłam na badaniu krwi o 8 i beta hcg- 39,98. Moje pytanie czy beta ładnie wzrosła/ wystarczająco? (nie bardzo się na tym znam). I czy powinnam powtórzyć jeszcze badanie? jeśli tak to kiedy?
Z góry dziekuje za odpowiedzsmile
Obserwuj wątek
    • misiu.stefan Re: Beta HCG 19.09.12, 08:45
      To dopiero 11 dni p owu, bardzo wcześnie. Możliwe, że dopiero co nastąpiło zagnieżdżenie zarodka. Lekarz kazał Ci tak wcześnie zrobić betę?

• water_mcg Re: Beta HCG 19.09.12, 10:24
        tak bo jestem na duphastonie i w razie ew. ciąży mam brać go dalej. Nie mogę się do niego teraz wybrać bo jest na urlopie. Pójdę na bete jeszcze w pn. pytanie moje czy w 13 dni po owulacji beta hcg 39,98 jest ok???
        • magdalenna1986 Re: Beta HCG 19.09.12, 14:02
          Ja proponowałabym brać leki dalej, bhcg zrobić dzień po terminie spodziewanej miesiączki i jeszcze raz 48 godzin później. Jeśli się podwoi to znaczy, że wszystko idzie dobrze.
          Niestety tak wcześnie to trudno coś powiedzieć, bo to za wcześnie stwierdzić czy dobrze się zagnieździło w macicy.
    • jess_day Re: Beta HCG 19.09.12, 09:05
      ja zrobiłam betę 4 dni po spodziewanej @ i wyszła blisko 300. chyba za prędko zrobiłaś badanie.
      • kisi_165 Re: Beta HCG 19.09.12, 10:59
        bhcg jest pozytywne. Owszem może tyle wynosić. Bierz dalej leki. Jeśli chcesz wiedzieć czy ciąża się dobrze rozwija to powtórz badanie dopiero w piątek i to Ci dopiero da odpowiedź czy bhcg ładnie rośnie i czy ciąża się rozwija.
        • misiu.stefan Re: Beta HCG 20.09.12, 11:13
          U mnie beta 5 dnia od terminu spodziewanej @ wynosił 250, a po 48 h już ponad 700.

Na Twoim miejscu brałabym ciągle leki i zaczekała na termin @ lub na wizytę u lekarza.

• straggly Re: Beta HCG 20.09.12, 11:40
            Moim zdaniem dobrze przyrasta, moja pierwsza ciążowa beta też wynosiła tylko 43, po 2 dniach było już 180, a teraz mały kopie mnie w wielkim brzuchusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka