Dodaj do ulubionych

Bitti d'lish vs bitti tutto

06.12.12, 13:01
Jak w temacie, wiecie może jaka jest różnica? Mam problem z tymi pieluszkami, mam dwie IB M (syn waży juz około 9kg i pieluszki są już zbyt małe) i jedną IB L- AIO (strasznie długo schnie- nie popełnię więcej tego błędu i nie wybiorę AIO). Ale pomijając problem z długim schnięciem, ta L w IB nie jest dużo większa od M, synek ma 3,5 mc ale jest dość duży i mam wrażenie że ta L też nie posłuży nam długo. Czym różni się IB tutto od L, czy jest faktycznie większa i posłuży przez cały okres pieluchowania?
Obserwuj wątek
    • cla_tite Re: Bitti d'lish vs bitti tutto 07.12.12, 19:52
      Tutto - wg tego, co podaje producent - jest przeznaczone dla dzieci do 44 funtów, a L-ka D;lish - tylko do 37, więc tak, teoretycznie Tutto jest większe. IB są generalnie dość zgrabne i nisie w stanie, stąd problem "wyrastania" z pieluszek (wiele mam się na to skarży...).

Na Twoim miejscu, jeśli byłaś zadowolona z D'lish - spróbowałabym Tutto. Teraz na pewno będą dobre na Twojego synka, jak wyrośnie - sprzedasz na bazarku smile A może uda Ci się szybko odpieluchować młodzieńca i nie będzie problemu? smile
      • pstrabiedronka Re: Bitti d'lish vs bitti tutto 08.12.12, 21:54
        a ja nie polęce Tutto....

mam jedną Tutto i dwie SnapInOne rozm. L, i jeszcze dodatkowe wkłady do SIO

moje dziecko ma rok, jest dośc małę, waży 8 kg i SIO jeszcze troche zakładam natomiast Tutto od dawna schowane bo za małe i przecieka.
        Może i otulacz jest taki sam jak w SIO ale wkłądy - beznadzieja, są baaardzo wąskie i niestety ale przeciekają u większych dzieci.
        Paradoksalnie polecam Tutto dla maluchów, może nie noworodków ale takich od 3-ego miesąca.

SnapInOne to chyba najlepszy model IttiBitti - dobrze schną bo też są odpinane a wkłady o niego lepsze niż w Tutto
        • mas.uka Re: Bitti d'lish vs bitti tutto 10.12.12, 13:52
          Dzięki za wiadomości z pierwszej ręki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka