Dodaj do ulubionych

Swędząca rana po cc

23.01.13, 22:59
Witam!
To pytanie jest skierowane do mam, które miały cc i przeszły drugą ciąże. Jestem w 16 t.c i zaczęła mnie bardzo swędzieć rana po pierwszej cesarce. Nie wiem z czego to wynika, dbam o higienę, nic mnie nie ugryzło, nie mam wysypki a swędzi jak nie wiem! Na samym cięciu, nie wiem czy to z tego że powoli się zaokrąglam, samo miejsce cięcia po 2,5 roku mam w ogóle nie czułe i drapanie po tym miejscu to jak drapanie się po obcym ciele, zero czucia. Czy wy też ta miałyście? Swędzi tak jak by rana goiła się na nowo.
Obserwuj wątek
    • hanusina_mama Re: Swędząca rana po cc 23.01.13, 23:38
      Pierwsze cc 2 lata temu. Teraz jestem w 32tc. Dokładnie te same odczucia. Dodatkowo u mnie w okolicy blizny pieczenia, palenia, mrowienia - czyli tak, jak było po paru tygodniach od operacji.
      • pancia-jancia Re: Swędząca rana po cc 24.01.13, 05:58
        pierwszze cc mialam 2,5 roku temu - teraz 21 tc i też tak mam - jakoś od 2 miesięcy, swędzi troche piecze i ogólnie czuję że ją mam - tzn blizne ale jest to mało dokuczliwe.
    • a_lex Re: Swędząca rana po cc 24.01.13, 18:02
      u mnie podobnie, cc w maju 2010, czucia w okolicy blizny nie mam. był taki etap, że swędziało, teraz przeszło.
      póki co żadnych odczuć z okolicy blizny nie mam.
    • magdalenna1986 Re: Swędząca rana po cc 24.01.13, 19:42
      Drugi raz w ciąży jeszcze nie byłam, ale przed ciążą miałam laparoskopie - 3 nacięcia na brzuchu i przez drugą połowę ciąży one cały czas swędziały. Lekarz stwierdził, że tak już jest i za bardzo nic zrobić się nie da. Kazał nawilżać skórę i tyle. Za wiele to nie dało, ale w sumie swędzenie było do zniesienia.
    • doral2 Re: Swędząca rana po cc 24.01.13, 21:20
      ffame napisała:

> Witam!
      Jestem w 16 t.c i zaczęła mnie bardzo swędzieć rana po pierwszej cesarce. .."

swędzi cię RANA, czy BLIZNA?
      • ffame Re: Swędząca rana po cc 24.01.13, 23:12
        Dzięki za odpowiedzi. Widocznie trzeba to przeżyć. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka