packa761 20.07.04, 09:53 Dziewczyny gdzie można zrobić USG 3D we Wrocławiu, prosze o ulice i numer tel. oraz informacje ile kosztuje. W którym tygodniu najlepiej zrobić??? Dziekuję i pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agga1976 Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 10:10 nie podam Ci niestety dokladnych namiarow, wiem tylko, ze wykonuje je dr Florianski w tej nowej klinice na Borowskiej oraz jeszcze ktos na Joanitow, koszt - podobno 70 zl, a najlepiej chyba zrobic tak kolo 30 tyg kiedy dzidzia jest juz ladnie widoczna, bo jak slyszalam, to jest bardziej USG dla rodzicow, ktorzy chca zobaczyc swoje dziecko w 3D, bo pod wzgledem diagnostycznym dla lekarza nie wnosi ono zbyt wiele pozdrawiam Agga + 28 tyg.Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 10:16 jak to nie wnosi nic nowego dla lekarza? bzdura!! przecież takie badanie głownie własnie robi się dla zdiagnozowania dziecka,bada się dokladnie przepływy,czynnosci serca,na 3d dokladniej to wszystko widac niż na normalnym usg ,telefon na joanitów 3641299,do Florianskiego mam tel ale nie słyszalam zeby miał 3d ale mozesz sprawdzic 0601776129 Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 14:28 gosia.mama.wojtusia napisała: > jak to nie wnosi nic nowego dla lekarza? bzdura!! przecież takie badanie > głownie własnie robi się dla zdiagnozowania dziecka,bada się dokladnie > przepływy, przeplywy bada sie nie tylko na USG 3D, np. na Dyrekcyjnej jest wykonywane na sprzecie, ktory nie daje obrazu 3D czynnosci serca,na 3d dokladniej to wszystko widac niż na normalnym > usg owszem, dokladniej w porownaniu ze zwyklym sprzetem, ale nie jest to az taka duza roznica, jesli USG wykonywane jest na dobrej jakosci sprzecie ,telefon na joanitów 3641299,do Florianskiego mam tel ale nie słyszalam > zeby miał 3d ale mozesz sprawdzic 0601776129 Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 16:20 no ok,na dobrym sprzecie też mozna to zbadac choć powiem szczerez ,że chodzę do lekarza we Wrocku który ma jedne z lepszych sprzetów w tym mieście i badanie przepływów i tak dodatkowo robiłam na joanitów,według mnie stwierdzenie ze usg 3d jest bardziej dla rodziców jest conajmniej dziwne bo chyba zadna mama nie robi usg tylko po to by sobie dziecko pooglądac,bo po co dziecko przeswietlac tylko po to by wykluczyc rózne wady itd Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 10:43 dzwoniłam do Florianskiego,usg bedzie od 2 sierpnia bo teraz jest klinika nieczynna Odpowiedz Link Zgłoś
agaqool Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 14:35 Byłam na takim usg w 2 miejscach. Najpierw w 12 tc w klinice na Borowskiej, wykonywał je dr Floriański. Kosztuje tam 100 zł, a odbywa się w środę o ile dobrze pamiętam. Badanie trwało 20 minut, ale powiedziano mi, że nie ma możliwości nagrania na kasetę. Ostatnio byłam w przychodni kolejowej na Joannitów 10/12. Zarejestrować się można pod nr tel.: 36 41 299. Badanie wykonywał Jaworowski, trwało godzinę i kosztowało 75 zł. Jest możliwość nagrania kasety. Ja miałam pecha, bo tu też nie udało mi się zdobyć nagrania, ponieważ akurat testowali nowy aparat 4D i na nim mi zrobiono badanie. Teraz jestem umówiona na usg połówkowe. Pójdę na Joannitów. Życzę dobrego wyboru i pozytywnych wyników badania. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś