Dodaj do ulubionych

USG 3D WE WROCŁAWIU

20.07.04, 09:53
Dziewczyny gdzie można zrobić USG 3D we Wrocławiu, prosze o ulice i numer
tel. oraz informacje ile kosztuje. W którym tygodniu najlepiej zrobić???
Dziekuję i pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • agga1976 Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 10:10
      nie podam Ci niestety dokladnych namiarow, wiem tylko, ze wykonuje je dr
      Florianski w tej nowej klinice na Borowskiej oraz jeszcze ktos na Joanitow,
      koszt - podobno 70 zl, a najlepiej chyba zrobic tak kolo 30 tyg kiedy dzidzia
      jest juz ladnie widoczna, bo jak slyszalam, to jest bardziej USG dla rodzicow,
      ktorzy chca zobaczyc swoje dziecko w 3D, bo pod wzgledem diagnostycznym dla
      lekarza nie wnosi ono zbyt wiele

pozdrawiam
      Agga + 28 tyg.Malenstwo smile
      • gosia.mama.wojtusia Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 10:16
        jak to nie wnosi nic nowego dla lekarza? bzdura!! przecież takie badanie
        głownie własnie robi się dla zdiagnozowania dziecka,bada się dokladnie
        przepływy,czynnosci serca,na 3d dokladniej to wszystko widac niż na normalnym
        usg ,telefon na joanitów 3641299,do Florianskiego mam tel ale nie słyszalam
        zeby miał 3d ale mozesz sprawdzic 0601776129
        • agga1976 Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 14:28
          gosia.mama.wojtusia napisała:

> jak to nie wnosi nic nowego dla lekarza? bzdura!! przecież takie badanie
          > głownie własnie robi się dla zdiagnozowania dziecka,bada się dokladnie
          > przepływy,

przeplywy bada sie nie tylko na USG 3D, np. na Dyrekcyjnej jest wykonywane na
          sprzecie, ktory nie daje obrazu 3D

czynnosci serca,na 3d dokladniej to wszystko widac niż na normalnym
          > usg

owszem, dokladniej w porownaniu ze zwyklym sprzetem, ale nie jest to az taka
          duza roznica, jesli USG wykonywane jest na dobrej jakosci sprzecie

,telefon na joanitów 3641299,do Florianskiego mam tel ale nie słyszalam
          > zeby miał 3d ale mozesz sprawdzic 0601776129
      • gosia.mama.wojtusia Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 16:20
        no ok,na dobrym sprzecie też mozna to zbadac choć powiem szczerez ,że chodzę do
        lekarza we Wrocku który ma jedne z lepszych sprzetów w tym mieście i badanie
        przepływów i tak dodatkowo robiłam na joanitów,według mnie stwierdzenie ze usg
        3d jest bardziej dla rodziców jest conajmniej dziwne bo chyba zadna mama nie
        robi usg tylko po to by sobie dziecko pooglądac,bo po co dziecko przeswietlac
        tylko po to by wykluczyc rózne wady itd
    • gosia.mama.wojtusia Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 10:43
      dzwoniłam do Florianskiego,usg bedzie od 2 sierpnia bo teraz jest klinika
      nieczynna
      • agaqool Re: USG 3D WE WROCŁAWIU 20.07.04, 14:35
        Byłam na takim usg w 2 miejscach. Najpierw w 12 tc w klinice na Borowskiej,
        wykonywał je dr Floriański. Kosztuje tam 100 zł, a odbywa się w środę o ile
        dobrze pamiętam. Badanie trwało 20 minut, ale powiedziano mi, że nie ma
        możliwości nagrania na kasetę.
        Ostatnio byłam w przychodni kolejowej na Joannitów 10/12. Zarejestrować się
        można pod nr tel.: 36 41 299. Badanie wykonywał Jaworowski, trwało godzinę i
        kosztowało 75 zł. Jest możliwość nagrania kasety. Ja miałam pecha, bo tu też
        nie udało mi się zdobyć nagrania, ponieważ akurat testowali nowy aparat 4D i na
        nim mi zrobiono badanie.
        Teraz jestem umówiona na usg połówkowe. Pójdę na Joannitów. Życzę dobrego
        wyboru i pozytywnych wyników badania.

Pozdrawiam
        Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka