Dodaj do ulubionych

ciąża po połogu

15.03.13, 11:38
Witam,
Jestem 7 tyg po porodzie, wczoraj z mężem mieliśmy mały "wypadek" podczas seksu. Dodam, że miesiączki jeszcze nie dostałam. Mam obawy, bo nie chcielibyśmy od razu kolejnej dzidzi. Czytałam, że płodność po połogu jest jeszcze większa. Proszę o Wasze opinie czy łatwo zajść w ciążę 7 tyg po porodzie?
Obserwuj wątek
    • iies Re: ciąża po połogu 15.03.13, 11:46
      Aha, karmiłam piersią tylko pierwsze dwa tygodnie.
    • ankarin [...] 15.03.13, 11:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • iies Re: ciąża po połogu 15.03.13, 12:01
        Kurczę, ale się narobiło... tym bardziej, że jestem po cesarce i nie mogę zajść w ciążę tak szybko. Chyba w takim razie będę musiała udać się do ginekologa po tabletki "po". Gdyby tak można było sprawdzić jakoś czy owulacja się już pojawiła czy nie. A może są jakieś sposoby? Słyszałam coś chyba kiedyś o jakimś teście...
        • ankarin [...] 15.03.13, 12:34
    • kerri31 Re: ciąża po połogu 15.03.13, 13:02
      Łatwo
      • bisiek10 Re: ciąża po połogu 15.03.13, 14:53
        Testy owulacyjne nie pokaza czy owulka juz byla.Moga jedynie pokazac ze w cigu 24-48 godz do niej dojdzie.
        • pomidorekk [...] 15.03.13, 15:39
          • kasiak37 ankarin i pomidorekk 16.03.13, 19:34
            prosze zapoznac sie z watkiem na szpilce u gory forum dot.sygnaturek i ich regulaminowej wielkosci.
    • agi2507 Re: ciąża po połogu 15.03.13, 19:22
      My "zaszaleliśmy" 4-5 tygodni po cesarce (sex był bardzo spontaniczny i żadne z nas jakoś nie pomyślało o antykoncepcji wink), też jeszcze nie miałam miesiączki po ciąży i karmiłam krótko bo tylko tydzień. Też się przestraszyłam po wszystkim bo wprawdzie chcemy mieć drugiego dzidziusia ale nie tak zaraz po córeczce no i dwie cesarki w ciągu jednego roku ... Szybko poszłam do lekarza po tabletkę "po". Wprawdzie po usg stwierdził, że to mało prawdopodobne ale na wszelki wypadek wypisał mi receptę. Pierwszy okres dostałam dopiero prawie 2 miesiące później (a właściwie to było baaardzo silne krwawienie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka