Dodaj do ulubionych

komu pozostał miesiąc?

27.07.04, 15:48
bo mi właśnie, jeszcze mam pełno energii, wiję gniazdko dla dzidzi, dzisiaj
nawet umylam okno...wiem ze nie powinnam, ale mąż nie ma czasucrying
jak sie czujecie? moja dzidzia sie czasami strasznie wierci i ma regularne
czkawki, raz dziennie to min.
Normą u mnie jest tez drzemka w ciagu dnia ok. godziny, tez spijcie, bo
później będzie mozna pomarzyc. No i nie moge sobie wyobrazic jak w moim
brzuchu miesci sie dziecko, mam obwód pasa ok. 100cm.
Obserwuj wątek
    • enigma75 Re: komu pozostał miesiąc? 27.07.04, 16:11
      mi też został miesiąc. nie mogę się już doczekać. Przez całą ciążę byłam
      spokojna , a teraz martwię się, czy będzie wszystko ok. Martwie sie o dzidzie
      itd. Czy takie lęki na sam koniec ciąży są normalne?
    • mona55 Re: komu pozostał miesiąc? 27.07.04, 16:39
      Mi trochę więcej niż miesiąc. Mam tarmin na 13 września. Jest mi już ciężko,
      ale oczywiście mocno rwę się do robienia wszystkiego. Skąd jesteś? Ja z
      WArszawy. Skompletowałaś wyprawkę? Napisz jak możesz po ile ubranek kupowałaś?
      Pozdrawiam
      • gumitex Re: komu pozostał miesiąc? 27.07.04, 17:03
        Hej, ja mam termin na 14 września. Gdzie chcesz rodzić? Ja chyba drugi raz na
        Karowej.
        • mona55 Re: komu pozostał miesiąc? 27.07.04, 17:10
          Ja też chce na Karowj, ale zdaje sobie sprawe, że mogą mnie tam nie przyjąc.
          Chodze tam do lekarza, ale nie wiem czy to będzie miało jakieś znaczenie. W
          każdym razie mieszkam od Karowej 3 minuty drogi spacerkiem, wie na pewno będę
          tam próbowała. Kupiłaś już wszystko? A co nosisz w brzuszku? Ja nie wiem czy
          dziewczynka czy chłopiec. Z pewnoście nie mam sie już doczekać. Możesie
          spotkamy w szpitalu? Chodziłaś lub chodzisz tam do szkoły rodzenia?
          • gumitex Re: komu pozostał miesiąc? 27.07.04, 17:29
            Chodziłam przy poprzedniej ciąży na Karowej, teraz nawet nie miałabym czasu.
            Teraz będzie drugi chłopak. Większość rzeczy już kupiłam, część mam po
            starszym. O ubrankach napisałam Ci na innym wątku. Co do szpitala, to
            poprzednio się udało więc teraz też mam nadzieję.
            • mona55 Re: komu pozostał miesiąc? 27.07.04, 17:49
              A wybrałaś już imię dla dziecka? Ja nie wiem, jak będzie dziewczynka to chyba
              Julka, chociaz dużo jest teraz Julek. Aczkolwiek od kiedy nie pamietam tak
              właśnie miało być. Dla chłopca nie wiem: może Jaś, Dominik, Kamil. Sama nie
              wiem....A do lekarza chodzisz na Karową? Do kogo?
              • miniaxv Re: komu pozostał miesiąc? 27.07.04, 17:55
                Mi został dokładnie miesiąc, jutro idę do lekarza i oczekuję, że odstawi mi
                Fenoterol. Czuję się dobrze i też wiję gniazdko. Na razie na tej końcówce mam
                najlepsze samopoczucie z tych wszystkich miesięcy. Jestem z Poznania i też się
                zastanawiam, gdzie się mieści to dziecko - w pasie 96 cm. Nie moge się już
                doczekaćsmile Będę miała prawdopodobniem dziewczynkę - Emlkę. Pozdrawiam
                • mona55 Re: komu pozostał miesiąc? 27.07.04, 18:04
                  cześć miniaxv! Ja nawet nie wiem ile mam w pasie, nie mierzę się,ale trochę
                  przytyłam.U mnie 34 tydzień i do przodu 15 kilosów.Fajnie Ci, że dobrze sie
                  czujesz, ja średnio. Dokucza mi nocne"sikanie" i czasem bezsenność. Gniazdko
                  prawie uwiłam. Pozdrawiam Ciebie i Maleństwo!
                • girly1 Re: komu pozostał miesiąc? 28.07.04, 14:46
                  a jaka duza jest Twoja dzidzia? ja ide na zmierzenie i zważenie dziecka w
                  poniedziałek, to bedzie moj 36tc.
                • marjotka Re: do miniaxv 28.07.04, 14:48
                  Hej,
                  mi tez został miesiąc i tez jestem z Poznania! W pasie mam dokładnie tyle ile
                  Ty u mnie zapowiada się chłopczyk -Kuba. Gdzie zamierzasz rodzić?
                  Pozdrawiam
              • gumitex Re: komu pozostał miesiąc? 27.07.04, 17:58
                Do lekarza chodzę prywatnie, bo prowadził moją poprzednią ciążę i było ok. A
                chłopak będzie chyba Tomek. Takie zwykłe imię, a raczej rzadko je widuję
                w "witajcie na świecie", więc może nie będzie 3 Tomków w klasie. A ty chodzi do
                szkoły rodzenia? moim zdaniem warto, bo można poznać położne i ewentualnie
                wybrać do opieki nad porodem. Poza tym mąż miał szansę oswoić się trochę z ideą
                porodu rodzinnego i sam się zdecydował, że chce. No i wtedy jeszcze były
                zajęcia na basenie, bardzo ok. Mój synek właśnie się obudził, więc możliwe, że
                będę zaraz kończyć "komputerowanie". Siedzi mi teraz na kolanach i wciska
                klawisze. Odezwę się wieczorem, albo jutro.
                • mona55 Re: komu pozostał miesiąc? 27.07.04, 18:02
                  gumitex napisała:

> Do lekarza chodzę prywatnie, bo prowadził moją poprzednią ciążę i było ok. A
                  > chłopak będzie chyba Tomek. Takie zwykłe imię, a raczej rzadko je widuję
                  > w "witajcie na świecie", więc może nie będzie 3 Tomków w klasie. A ty chodzi
                  do
                  >
                  > szkoły rodzenia? moim zdaniem warto, bo można poznać położne i ewentualnie
                  > wybrać do opieki nad porodem. Poza tym mąż miał szansę oswoić się trochę z
                  ideą
                  >
                  > porodu rodzinnego i sam się zdecydował, że chce. No i wtedy jeszcze były
                  > zajęcia na basenie, bardzo ok. Mój synek właśnie się obudził, więc możliwe,
                  że
                  > będę zaraz kończyć "komputerowanie". Siedzi mi teraz na kolanach i wciska
                  > klawisze. Odezwę się wieczorem, albo jutro.

Do szkoły rodzenia chodzę. Trafiłam do położnej ANNy Zając. Całkiem fajna
                  babeczka. Mój mąż dowiedział sie tam wielu ciekawych rzeczy, do tej pory
                  uważał, że poród to trwa dwie godziny i "bez przesady, nic nie boli". A teraz
                  już nie ma zajęć na basenie. Teraz też powoli kończę, bo kręgosłup wysiada. Do
                  usłyszenia!
      • girly1 Re: komu pozostał miesiąc? 28.07.04, 14:43
        ja tez w W-wy, kupiłam kilka body z dł. kilka z krótkim rekawem, kilka pajayków
        na 56, resztę rzeczy na 62cm, bo z tych małych podobno dzidzius strasznie
        szybko wyrasta, połozna mi powiedziala zeby kupowac jak najmniej i sukcesywnie
        dokupować, kupie jeszcze jaies spiochy i pajacyk z polaru i to wszystko, reszte
        później.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka