Dodaj do ulubionych

Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

28.07.04, 14:20
Owulacje miałam 22dc wtedy było przytulanko. @ Miałam dostać w 27 dniu cyklu.
Dziś jest 36 dc. @ nie dostałam w spodziewanym terminie. Ale test ciążowy też
nic nie wykazał i nie mam objawów nadchodzącej @! Co się dzieje, kiedy
powtórzyć test? Pomożcie przyszłe i doszłe mamusiesmile
Obserwuj wątek
    • gaga12 Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.04, 14:21
      zrob badanie krwi na poziom hcg.
      pozdrawiam
      • pipeta666 Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.04, 14:24
        niestety u nas nie robią tego badania, nawet prywatnie. Obeszłam wszystkie
        laboratoria jakie były możliwesad
        • gaga12 Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.04, 15:24
          a zrobilas tylko jeden test? jesli tak to powtorz test za 2-3 dni.
          • pipeta666 Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.04, 15:28
            zrobiłam 2 testy, ale nic nie wykazały. Piersi mi urosły sporo. Zobaczymy za 2
            dni, czekam aż pojawią się 2 kreski
    • klarowna Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.04, 16:33
      Jest możliwe, że jesteś w ciąży. Najlepiej zrób sobie test paskowy i odczekaj
      jeszcze kilka dni. Bez względu na wynik testu czy będzie negatywny czy
      pozytywny, udaj się do gina jak @ nie będzie jeszcze kilka dni.
      • pipeta666 Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.04, 18:47
        Dzięki za rady dziewczyny. Jednak bardzo się niepokoję czy @ nadejdzie czy też
        nie. Jednak wolalabym żeby to nie nastąpiło. Bardzo pragnę dziecka i od roku
        się o nie staram. Może tym razem się udało. Czy któraś z was miała najpierw
        wyniki negatywne a za jakiś czas okazywazło się, że jesteście w ciąży?
        • marzek2 Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.04, 19:00
          Tak, ja i baardzo wiele dziewczyn na tym forum smile) Czasem po prostu na początku
          ciąży stężenie hcg w moczu jest zbyt niskie, żeby test mógł to wykryć. Skoro nie
          możesz zrobić testu z krwi, pozostaje Ci odczekać parę dni i zrobić test
          ponownie, może innej firmy.

pozdrawiam, marzek z dzidziusiem poczętym baaardzo późno w cyklu, który na
          początku był jedną kreseczką, potem już ładnymi dwiama smile))
          • malwes Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.04, 19:29
            Witaj!
            Ja tak miałam - test ciążowy okłamał mnie dwa razy - raz w pierwszym dniu
            spodziewanej @ a potem prawie dwa tygodnie później. Test posytywny wyszedł mi
            dopierwo w 3 tygodniu ciąży (to był piąty licząc od OM bo jajeczkowałam nie
            wpoowie a pod koniec cyklu i to opóźnienie 2tyg pootwierdzały USG przez całą
            ciążę).
            Gosia
            • pipeta666 Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.04, 19:49
              Dzięki dziewczyny!Za słowa otuchy czyli mam nadzieję na ciążę 1 słowem. Cieszę
              się na samą myśl, że mogę a może zostanę mamąsmile))). Trzymajcie kciuki proszęsmile
    • alia78 Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.07.04, 09:33
      TEST NA POCZĄTKU MOŻE NIE POKAZAĆ CIĄŻY, ALE Z DRUGIEJ STRONY NIE MUSISZ
      PRZECIEZ BYĆ CIĘŻARNA. POMYŚL, CZY NIE MIAŁAŚ JAKIEGOŚ CIĘŻKIEGO PRZEZYCIA
      STRESU CZY ZMIANY WARUNKÓW KLIMATYCZNYCH. MOŻE STĄD TO OPÓŹNIENIE W MIESIĄCZCE.
      SA NATOMIAST DOSTĘPNE W APTECE TESTY O BARDZO DUŻEJ CZUŁOŚCI, KTÓRE NAWET PO
      KILKU DNIACH OD ZAPŁODNIENIA POKAZUJĄ CIĄŻĘ. NAJPEWNIEJSZE JEDNAK BĘDZIE
      BADANIE KRWI. POWODZENIA.
    • paulajal Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.07.04, 10:56
      pipeta666 napisała:

> Owulacje miałam 22dc wtedy było przytulanko. @ Miałam dostać w 27 dniu cyklu.

Jeśli owulację miałaś w 22dc, to miesiączka powinna nastąpić w 36dc ( a nie po
      5 dniach, w 27dc!), bo owulacja występuje na ok.14 dni przed koleną miesiączką,
      a nie w połowie cyklu.

Powtórz test ciążowy, może tamten był zrobiony za wczesnie, ale właściwe to
      właśnie dopiero teraz przypada termin Twojej miesiączki wedle moich obliczeń, a
      testy robione przed terminem okresu nie zawsze wykażą obecność ciąży, ale tak
      już 1-2 dni po terminie, to już zwykle pokazują.
      Pozdr
      • pipeta666 Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.07.04, 10:30
        W takim razie już niedługo się przekonam czy będzie fasolka czy nie. Mam
        podniesioną temperaturę do 37,2. Mam cichą nadzieję, że @ nie nadejdzie.
        Plamienia też nadal nie mam... tym bardziej, że w tamtym czasie było
        przytulankowink w 22 dniu-OWULACJAsmile jest więc szansasmile. Dzięki dziewczyny
        • nicdentystyczna Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.07.04, 15:00
          no wlasnie...ja teraz powinnam miec miesiaczke,a tu nic...Temperatura 37.2 i
          negatywny test ciązowy...poza tym zle sie strasznie czuje...czy to moze jednak
          byc ciąża????
          • pipeta666 Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.08.04, 16:33
            myślę żebyś odczekala jeszcze jakies 2 tygodnie. Testy wcale nie wykazują ciąży
            po 6 dniach od zapłodnienia. To jest tylko naciąganie, nic wiecej. Proponuję
            zaufac swojemu organizmowi i zacząć brać kwas foliowy,
            • nicdentystyczna Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.08.04, 17:32
              Nie, tylko nie to. Kontakt z partnerem mialam 12 lipca...te dwa testy robilam
              31-go...przeciez juz powinien być w moczu ten hormon...czytalam ze wydziela sie
              od 2-go tygodnia ciąży?
              • nellijka Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.04, 21:37
                A może mniej mniej tego myślenia, tej niecierpliwości, tylko po prostu częściej
                te 'kontakty z partnerem'? hm?
                Cmok,
                Nela
                • nicdentystyczna Re: Ważne pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.04, 21:44
                  > tylko po prostu częściej
                  > te 'kontakty z partnerem'? hm?
                  >
                  heheh, marzenia ściętej glowy...jakby on jeszcze chcial być tym moim
                  partnerem..ehhhh...
                  • nellijka Do 'nić dentystyczna' 05.08.04, 23:05
                    Cześć,
                    Przepraszam, jesli Cię uraziłam.
                    Jasne - w zyciu nei zawsze tak wychodzi, jakby człowiek chciał.
                    Trzymam za Ciebie kciuki i pozdrawiam serdecznie z naszej słonecznej Riviery smile
                    Też się staram o bebe, ale dopiero pierwszy miesiąc, wiec dowiemy się za jakis
                    tydzień, co z tego wynikło smile)) może zaskoczy,my w tym samym czasie!
                    Nela
                    • nicdentystyczna Re: Do 'nić dentystyczna' 05.08.04, 23:59
                      No co Ty!!! nie urazilas! a propos mnie..w tym caly jest ambaras zeby dwoje
                      chcialo na raz....a on nie chcesad(( tzn. mam na mysli zwiazek. Wiec o dzidzie
                      sie nie staram tongue_out cale szczescie badania wyszly negatywnie i nawet okres juz
                      mamsmile Wiec kciuki trzymaj za moje szukanie nowego facetasmile)) Pozdrawiam
                      serdeczniesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka