Dodaj do ulubionych

kołatanie serca - co robić

29.07.04, 11:31
Obserwuj wątek
    • bdominika kołatanie serca - co robić 29.07.04, 11:36
      Dzisiaj w nocy bardzo sie przestraszylam. OD siedmiu tyg biore fenoteroli i
      isoptim i do tej pory nie mialam zadnych ubocznych objawow. A tu nagle wnocy
      obudzilo mnie lomotanie serca. NAjpierw wydawalo mi sie, ze to sen, ale po
      chwili przekonalam sie, ze tak jest naprawde. Myslalam, ze moje serce opusci
      klatke piersiowa. Wzielam drugi isoptim i przeszlo po kilkunastu minutach, a
      dzisiaj czuej sie bardzo slabo. Poza tym w ostatnim tyg pojawily sie klucia w
      podbrzuszu, bole jak przed miesiaczka, ktore promieniuja na pachwqiny ) o
      czym juz pisalam). Nie wiem co robic. Czy podnosic alarm i pedzic do lekarza
      czy tez poczekac do jutrzejszej wizyty. Moze ktoras z Was tez tak mial.
      Pzodrawiam i dzieki
      Domi i 26 tyg Mikolaj
    • joahna Re: kołatanie serca - co robić 29.07.04, 13:40
      Jesteś chora na serce?
      Ja mam częstoskurcz... uderzenia dodatkowe ...i... ogromnego stracha...
      • annamaria26 Re: kołatanie serca - co robić 29.07.04, 14:19
        Ja mam wypadanie platka z zastawki mitralnej - niby nic ale mi potrafi
        dokuczyc! mialam czestoskurcze

w ciazy biore MBE x2 (magnez - dawka jak przy niedoborach) i... pomaga! jak
        zaczelam brac po miesiacu zapomnialam o serduszku! dobrze nie zapomniec o
        potasie (czyli m.in. pomidorki)

Na isoptin slabo reaguje ;o(
        • neja Re: kołatanie serca - co robić 29.07.04, 14:40
          Ja też mam skurcze dodatkowe i to komorowe, czyli te gorsze. Pytałam kardiologa
          co w przypadku ewentualnej ciąży ( jak na razie pracujemy nad tym ) Powiedział
          że absolutnie nie ma przeciwskazań, ba ciąż naewt może złagodzić takie
          anomalie. Jeśli masz stracha podjedź do pierwszej izby niech zrobią ekg. Dobrze
          jest faktycznie wrzucić magnez + dodatkowo potas ( Ja zażywam Kalipoz)
          Pzdr.
    • edta1 Re: kołatanie serca - co robić 29.07.04, 15:04
      mam czasami tak, że ni z tego ni z owego zaczyna walić mi serce jakby chciało wyskoczyć, mam wtedy potwornie wysokie tentno, trwa to bardzo krótko minutę może pół czy to może byc wada serca, poród u mnie tuż tuż i boje się żeby coś się nie stało.
      Pozdrawiam Ed i kruszyna
      • joahna Re: kołatanie serca - co robić 29.07.04, 17:37
        Kochana - nie jestem lekarzem, ale dokładnie własnie mam takie objawy, moje
        tetno w czasie takiego ataku to jakieś 200/min... koszmar na podst. tych ataków
        został zdiagnozowany mój czestoskurcz... teraz jestem po ablacji (zabieg) i te
        częstoskurcze sa krótsze i wolniejsze....ale nigdy nie wiadomo
        Radzę Ci (nie straszę) idź do kardiologa! sprawdx to - może to tylko objaw
        nerwicy... warto być pewnym, bo w czasie ciąży kardiolodzy odradzają branie
        leków... ja mam wskazanie, że gdy nie przechodzi mam jechac do najbliższego
        szpitala na kroplówkę (elektrolity) i miec nadzieję, że jakoś to będzie...
        W czasie ciąży tętno wzrasta -fizjologia...
        jesli jesteś z Wa-wy skontaktuj sie z dr Koźlukiem - pracuje w szpitalu na
        banacha, w przychodni przy szpitalu przyjmuje też prywatnie - to jeden z
        najlepszych w Polsce specjalista kardiolog - elektryk
        Joahna
    • bdominika Re: kołatanie serca - co robić 29.07.04, 15:46
      Nie mam wady serca i do tej pory bylo o.k. Moze to dzialanie lekow. Jutro ide
      do lekarza i zobaczymy. Dzieki. PA
      Domi i 26 tyg Mikolaj w brzuszku
      • romi17 Re: kołatanie serca - co robić 30.07.04, 06:50
        tak działa fenoterol, to zupelanie normalne .spójrz na mnie jest 6.30 (ran0)
        o 3 wziełam fnoterol i nie spię ,serce wali jak oszalałe.takie sa uroki.
        pozdrawiam i życzę wytrwalości i spokojnie bez paniki.
        Beti i Seba
      • matania Re: kołatanie serca - co robić 30.07.04, 12:08
        mnie pomaga validol,ziołowy do ssania,generalnie to trzeba iść do lekarza i
        sprawdzić co i jak
    • anete Re: kołatanie serca - co robić 29.07.04, 16:39
      Ja jestem w 12tc i od początku mam kołatania serca, dretwienie przyz tym nóg i
      rąk. Budze się w nocy i wydaje mi się, że umieram. Lekarka prowadzaca ciążę
      powiedziała, że powinnam zrobic echo serca i ekg serca. Do tej pory nigdy z
      sercem nie miałam problemów. Znam to jedynie z opowiadań mamy, która ma poważna
      wade serca.
    • pani.kuleczka Re: kołatanie serca - co robić 30.07.04, 11:31
      po fenoterolu kolatanie serca jest normalne. mnie lekarka uprzedzala, ze
      wiekszoc sc kobiet je odczuwa. mi dodatakowo trzesly sie rece, ale to juz na
      szczescie minelo. czasami serce kolacze, ale juz sie przyzwyczailam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka