Dodaj do ulubionych

PRZENIESIONE WĄTKI

05.08.04, 00:04
SZPITALE

dr Skórzewska (3) pamietka
usg3d Wrocław (7) asia99
Czy ktos rodzil w SZPIT.RYDYGIERA W K-WIE?? (1) grzegosia
Szukam gina z Gdyni (2) magdyb
MSWiA - poszukiwany dobry ginekolog - położnik (5) olek141
W-wa potrzebny dobry lekarz w cukrzycy ciążowej (4) lessoki
cesarka na życzenie wrocław (1) roxy_roxy
KIELCE, ul. Prosta, czy któraś z Was tam rodziła?? (9) mimecka
Poznan - pozycje przy porodzie, mam wybór?????? (7) agawa5

W OCZEKIWANIU

Lutowe Mamusie smile)) (5) nona_n
Czy Wy obiadacie się czekoladą????????????? (23) megan117
Ślub i wesele podczas ciąży (69) sandra1301
Termin na 31.03.lub 01.04.Czy jest ktoś jeszcze? (12) olusia25
Przyszłe mamy ALERGICZKI (11) majerka1
Jak zareagowali wasi rodzice?? (14) ysssa
przyszłe mamy z Bielsko-Białej (1) robaczek70
termin na marzec 2005!! (43) jovanka_lena
pierwsz ciąża w wieku 38 lat (25) 1mama38

SALON

uwaga na wodę ŻYWIEC!!! (22) higa
jestem w ciąży i mam być chrzstną.... (22) agatha_mama

ŚLĄSKIE

Gdzie znajdę sklepy H& M? (6) doming1

PRAWO I PIENIĄDZE

jaki trzeba mieć dochód aby otrzymać zasiłek wycho (7) gonia301
zwolnienie lekarskie po terminie porodu? (11) kasikc1
co mi przysługuje? chodzi o finanse (6) malusia83

KARMIENIE PIERSIĄ

Karmienie piersią - jak się przygotować? (5) amaterasu79

WARSZAWA

Gimnastyka - prawobrzeżna W-wa??? (1) yvona79
szukam dobrego ortopedy w lux med wwa - pilne!!! (6) asia99kasia

EMAMA

"instynkt macierzyński" (20) milk_and_honey

MAMA CUD

kosmetyki ujędrniające skórę (4) grusia4

EDZIECKO ZAKUPY

tummy tub- ktora z Was to zna i stosuje? (3) wielkiblekit
Obserwuj wątek
    • agawa5 Re: PRZENIESIONE WĄTKI 05.08.04, 11:09
      gdzie te wątki są przeniesione??
      • k_kiki Re: PRZENIESIONE WĄTKI 05.08.04, 11:15
        Wszystkie wymienione tu wątki zostały przeniesione z tego forum (ciąża i poród)
        na inne - jest to napisane nad każdą grupą wątków np. na forum "w oczekiwaniu",
        albo "emama" itd....
        W sumie to nie wiem po co je przenosić. Tworzy się przez to tylko zamieszanie.
        Jestem przeciwna!
    • franula Re: PRZENIESIONE WĄTKI 05.08.04, 11:12
      Wiem ze to Ty moderujesz wiec jestes nasza Pani i Wladczyni i czesc decyzji
      jest sensownych ale niektóre nie potrafię zgadnąć CZEMU?!!!
      dobry lekarz jest nie zawsze w szpitalu wiec czemu? a ortopeda przeniesiony na
      odmiane na forum :warszawa. A czemu nei spzitrale albo zdrowie kobiety?!

co to za mania porządkowania? czy naprawdę tak zaśmiecamy forum? czemu to ma
      służyć?!

jak my tu sobie dyskutujemy nt zabobonu ze nie mozna byc matka chrzestna w
      ciazy to nie przenos tego do jakiegos salonu gdzie ja nie bywma i nei bede to
      tak jakbys podczas przyjecia z jednego pokoju kazala sie rozmowie przeniesc z
      jednego pokoju do np. kuchni tyle ze uczestnicy nei amaja na to namniejszej
      ochoty - tam sobie watek zamrze bo nikogo nie interesuje albo zajma sie nim
      nowe osoby ale nie my.
      Litosci!!!!
      • agawa5 Re: PRZENIESIONE WĄTKI 05.08.04, 11:14
        Ja bym tylko chciałą wiedziec gdzie znajde swój wątek bo przeciez chce czytac
        odpowiedzi forumowiczek, wiec prosze o informację.
    • k_kiki Re: PRZENIESIONE WĄTKI 05.08.04, 11:23
      Dokładnie! Zgadzam sie z Wami! Uwazam, ze bez sensu jest przenoszenie wątkow.
      Po co tworzyc taki sztuczny chaos? Ja też wypowiadałam sie i zakładałam jakieś
      wątki, których teraz nie mogę znleźć, a chciałabym, poczytać wypowiedzi innych
      na te tematy. Przecież wszystkie "przeniesione" dotyczą pośrednio ciąży i
      porodu, a skoro ktos je tu zamieścił, to chyba miała jakieś powody. Poza tym,
      uważam, że tu akurat jest dość duża frekwencja i łatwiej jest znalezc odpowiedz
      na jakieś zapytania niż np. na forum "w oczekiwaniu" lub "szptale".
      Przeniesienie tych wątków powoduje ich wymarcie "śmiercia naturalną", gdyż nie
      wzbudzaja tam zainteresowania - sprawdzcie same!
      Pozdrawiam
      K
    • perissa Re: PRZENIESIONE WĄTKI 05.08.04, 16:21
      Teraz już wiem czemu rzadko tu bywam. Bo jeśli coś mnie zainteresuje, zaraz
      znika. Dodam, że interesują mnie wyłącznie wypowiedzi dotyczące problemów ciąży
      i porodu - zgodnie z tematem forum. Ktoś napisał np. o alergii w ciąży (bardzo
      ważny dla mnie temat) - okazało się, że temat chwycił mocno - wiele ciężarnych
      ma ten problem.. i chciało porównać doświadczenia. I chyc! Już wątku nie ma.
      Widocznie osoba moderująca uznała temat za mało interesujący i przydatny (życzę
      porządnego kataru siennego! i swędzącej wysypki. właśnie w ciąży). Co za
      nieprzyjazny klimat i lekceważenie dla problemów innych ludzi. Lekceważenie dla
      kobiet, dla których teoretycznie zostało stworzone to forum.
    • s.a.m.m.y Re: PRZENIESIONE WĄTKI 09.08.04, 00:58
      W OCZEKIWANIU

do mam mających termin już... (13) kasikc1
      aerobik dla kobiet ciężarnych (4) meg233
      Październikowe mamusie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31) gosiaaa
      czy podoba wam się imię Majka? (9) panti2
      grudniowe mamusie.. (8) justynann1
      CIEZARNE Z PLOCKA OCZYWISCIE (4) ania800
      CHLOPCZYK CZY DZIEWCZYNKA (11) ania800
      Termin-kwiecien 2005 r. (7) megala
      Do leżących (1) sylwia32
      Trafiłam na b.fajne ćwiczenia dla ciężarówek (11) baba7
      niesłyszące przyszłe mamy (1) nikarafi744
      Czy prać kołderkę?? (9) monia23
      TERMIN NA WRZESIEN (2) ania800
      41 t.c. CZY SĄ JESZCZE JAKIEŚ "PRZETERMINOWANE" ?? (53) niebieska.mama
      jestem cała obolała (3) meg233
      Jak puszczać Maleństwu muzykę? (7) alcantra
      Wrześniowe mamuśki...jak się czujecie??? (31) franczeska0
      Styczniowe mamusie (9) just12
      To jest jak horror!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (6) heksa4
      Przygotowanie do porodu! Jest taka kaseta vhs? (2) eewa6
      Co to może być ?sierpniówki (5) marteczka271
      kiedy kupić wózek? (11) ryba5
      kosmetyki ujędrniające - konieczne? jakie? (1) krztyna
      TERMIN NA 27 STYCZNIA (34) gustaw74
      czy rzeczywiscie na dziewczynkę się "brzydnie"???! (38) agatha_mama

SPRZEDAM

sprzedam "W oczekiwaniu na dziecko" (2) lapaz

EDZIECKO ZAKUPY

Huggies,Happy,Pampers itp.Które wybrać ??? (15) jaserduszko
      jaki proszek i plyn do pliukania dla noworodka???? (12) nikita0

SZPITALE

Zelazna- czy warto tam rodzic???? (5) marhab13
      dr P. Wawrzyniak - Medicover W-wa - czy znacie? (1) sofia12
      Ginekolog w Krakowie - 6 tc, pierwsza wizyta (2) badajarka
      Szkoła rodzenia Komosy- opinie proszęsmile)) (8) mama1879
      Szkoła Rodzenia (1) winniczka1
      dobra położna na Żelaznej (3) parvati2
      trójwymiarowe USG w Katowicach (1) doming1
      Czy znacie dr.Gmyrka? (2) stokrotka2

POMORSKIE

Gdzie w Gdyni kupić dobrze i tanio wyprawke??? (2) gosiaaa

DOLNOŚLĄSKIE

Gdzie ubrania ciążowe we Wrocławiu (3) joannna

LUBELSKIE

odzież ciążowa w Lublinie! (3) emid25

ODDAM/PRZYJMĘ

świeże lekarstwa oddam - mnie juz niepotrzebne (11) sacreble

• s.a.m.m.y Re: PRZENIESIONE WĄTKI 11.08.04, 02:19
      W OCZEKIWANIU

Październikowe ciężarówki odezwijcie się!!!!!!!!!! (3) karlagwitt
      NIESPODZIANKA (1) ania800
      Która z Was rozdrażniona pod koniec??? (1) joannawa
      kwietniowy maluszek (24) frati
      widzialam smile)))))))))) (4) zonka9
      40-41 tydz. (14) kasikc1
      jak często odwiedzacie swojego lekarza?? (5) parvati2
      Witam, jestem tu nowa... (3) lanni
      Jak uklada sie Wam w pracy? (2) blaszka30
      jestem załamana crying( (5) ysssa
      Dziewczynki wczesniej,chlopcy pozniej-czy odwrotni (8) aga410
      Czy myślicie choć trochę jeszcze o seksie? (4) sanfran
      termin na 30 sierpnia - nerwy, panika, boje sie (9) sacreble
      ktora z Was bedzie Mama w styczniu?? (10) hania11

SZPITALE

opinie na temat Dr Dudarewicza z Lodzi (2) adarosl
      szkoła rodzenia na starynkiewicza- kto chodził? (10) sonia15
      co zabrać do porodu w IMiDZ w W-wie (4) kikibpmedicover w Łodzi (1) lesia28
      dr Urbaniak ginekolog poznan (1) patyczako
      opinie o dr Włochu z Katowic??? (4) oolaa
      gdzie w krakowie moge sama wybrac POZYCJE RODZENIA (1) niecierpliwa1
      prośba o opinię o Klinice Kopernika w Krakowie (1) madek26
      Karowa - osobna sala (4) joasia78
      dr Wiktor Jarosz Wrocław - ??? (6) adag
      DOBRA POLOZNA!!! (1) niecierpliwa1
      Wawa - gdzie będziecie rodzić z cukrzycą ciążowa? (1) ibla
      Dobre usg (przezornośc karkowa) w Warszawie (3) pasmal

SALON

mieszkaniowy problemsad (18) juli.24

WARMIŃSKO-MAZURSKIE

Elbląg - proszę o podpowiedź. (3) kasia1978

EDZIECKO ZAKUPY

wózek z jakimi kołami-proszę o opinię (5) gogo2

ODDAM/PRZYJMĘ

oddam ok 20 gazetek (11) fed1

• higa Re: PRZENIESIONE WĄTKI 11.08.04, 09:00
      sammy - wiem że masz dużo na głowie ale każde działanie wymaga choć odrobinę
      zastanowienia bo inaczej po co w ogóle to robić? przeniosłaś wątek o wodzie
      żywiec na "salon" podczas kiedy tam głównym motywem było ostrzeżenie dla mam bo
      woda ta jest polecana przez Instytut Matki i Dziecka (ale nie ma nic na
      etykiecie że dopiero po przegotowaniu - co niewielu osobom przyjdzie do głowy)
      do tego sanepid nie dopuściłby jej aby płyneła w kranie - tak złej jest jakości
      (inne są normy dla wody w butelce).
      To super ważny temat dla mam i kobiet w ciąży które musza bardzo o siebie dbać.
      Wątpię żeby wiele osób które powinny to przeczytać - przeczytały to na forum
      salon - ja tam nigdy nie wchodzę - jestem w ciąży a nie jakąś salonową damesą.
      Warto się zastanowić - że jeśli jest ważna kwestia dla mam i ciężarnych to nie
      ma sensu tego wywalać. dlatego będę wklejać do bólu. sorry.
      higa
      • perissa Re: PRZENIESIONE WĄTKI 11.08.04, 10:31
        Ta pani, choć były już reakcje ze strony forumowiczek, zaznacza w ten sposób
        swoją ważną tutaj obecność. Oczywiście, że 3/4 przeniesionych wątków jest bez
        sensu - to chyba dla wszystkich jasne. A brak odpowiedzi tej pani na nasze
        zastrzeżenia to kolejny dowód ignorancji. Świetny pomysł - wklejajmy nasze
        (ważne i sensowne w tym miejscu) wątki do bólu. Ciekawe komu pierwszemu się
        znudzi.. Tylko czy taka złośliwość do czegoś prowadzi?.. Ktoś tu nie dba o
        odpowiedni poziom forum.. Przykre.
      • s.a.m.m.y Re: PRZENIESIONE WĄTKI 11.08.04, 10:46
        Higa

wątek o wodzie żywiec przeniosłam dnia 5.08. Dzisiaj jest 11.08 i temat ten na
        salonie ma 79 odpowiedzi i jest (w chwili obecnej) na 5 miejscu. To nie jest
        temat dotyczący tylko kobiet w ciąży i dlatego został tam przesunięty.

Perrisa, nie zaznaczam ważnej swojej tu obecności. Jestem na tym forum tyle
        czasu ile ono istnieje. Byłam świadkami przemian i podziału na poszczególne
        podfora. I napiszę jeszcze raz, chociaż temat poruszany był już X razy, to na
        Waszą prośbę powstało W OCZEKIWANIU, powstał SALON itd. A ponieważ ktoś jakiś
        czas temu wymyślił, że tak będzie lepiej, to pozwól, że tak zostanie i wątki
        będę przenosiła tam gdzie ich miejsce.

pozdrawiam

sammy
        • higa Re: PRZENIESIONE WĄTKI 11.08.04, 11:16
          wiesz sammy - oczywiście masz tu władzę absolutną, dlatego trudno z Tobą
          dyskutować - natomiast na forum ciąża i emama dziewczyny się przejeły tematem i
          zastanowiły nad zdrowiem swoich dzieci (przytoczyłam badania). Na forum salon
          (pewnie tam mniej kobiet w ciąży) dyskusja przerodział się w zbiorowy atak na
          mnie jako przedstawiciela konkurencji albo nawiedzoną czarownicę. Taka różnica
          w miejscu gdzie się zmaieszcza jaki wątek - w salonie to są pogaduchy o
          pierdołach z nudów a na ciąży - rzeczywiste propblemy kobiet w ciąży. nie wiem
          czy kiedykolwiek byłaś w ciąży - ale może wtedy byś zrozumiała.
          • franula Re: PRZENIESIONE WĄTKI 11.08.04, 11:40
            ja rouzmiem koniecznosc porzadkow i jest zapisane w regulamienie - ok
            gdybym tylko mogla pojąć sens niektórych przenosin - przykłady jak wyżej:

dobry lekarz jest nie zawsze w szpitalu wiec czemu pytanie dobrego lekazra
            przeniesione do szpitali? a ortopeda przeniesiony na odmiane na
            forum :warszawa. A czemu nei spzitrale albo zdrowie kobiety?! dr. Skozrewska ja
            ja znam z prywatnej praktyki wiec czemu watek o niej przeniesiony do szpitlai?

watek o zabobonie ze nie mozna byc matka chrzestna w ciazy przeneisiony so
            salonu 0 tymczasme najwiekszy odzew budzi u nas ciężarnych

Bardzo często watek pasuje na dwa- trzy lub więcej forów. Tymczasem Wydaje się
            ze Twoimi poczynaniami rządzi przeświadczenie że fora sa dokładnie wydzielone i
            da się zrobić taki podział że nie będą zawierały elementów wspólnych. No takie
            zbiory rozłaczne (nigdy nie byłam dobra z matematyki). Tymczasem tak nie jest i
            to co robisz jest - do pewnego stopnia podkreslam - walką z wiatrakami - co
            więcej nikomu nie przydatną bo jak widzisz nikomou nie jest od tego łatwiej. Bo
            ja nie widzę CELU tych porządków.

Inne moderatorki tak mocno nie ingeruja w żywą materię forum.
            weź pod uwage że każde forum skupia pewną grupe osósb - oczywiście jest
            miejscem publicznym ale mimo wszystko każde ma swoją "ulubiona klientelę"
            to forum mi pasuje bo tu są mądre dziewczyny które mi pomoga bo też sa w ciązy -
            nie wybieram się do salonu czy na prawo i pieniądze.
            Staram się jak najlepiej wytłumaczyć czemu uważam przenoszenie NIEKTÓRYCH
            watków za niesłuszne i przynoszące więcej szkody niz pozytku.
            Decyzj jest oczywiscie Twoja ale ma prośbę żebys się nad zastanowiła.
            Pozdrawiam
            Fr

• franula Re: PRZENIESIONE WĄTKI 11.08.04, 11:55
              może dopiszę jescze jedno: co jest celem istnienia forum? no mnie się wydaje że
              zadowloenie forumowiczów. a ja się nei sotkałam jesczez z kimkolwiek ktobyłby
              zadowolony z przenoszenia wątków

a jesli ktos pisze nie na temat to zawsze ktos mu podpowie zajrzyj raczej na
              forum takie i takie.

Pozdrawiam ponownie
              Franula
            • aga_rn Re: PRZENIESIONE WĄTKI 11.08.04, 16:20
              franula napisała:
              >
              > Inne moderatorki tak mocno nie ingeruja w żywą materię forum.
              > weź pod uwage że każde forum skupia pewną grupe osósb - oczywiście jest
              > miejscem publicznym ale mimo wszystko każde ma swoją "ulubiona klientelę"
              > to forum mi pasuje bo tu są mądre dziewczyny które mi pomoga bo też sa w
              ciązy
              > -
              > nie wybieram się do salonu czy na prawo i pieniądze.

Franula, a jak juz urodzisz dziecko to gdzie bedziesz pisala np. na tematy
              niemowlece, czy o karmieniu piersia ? Juz nie tutaj, prawda ? Nie wybierasz
              sie do salonu lub na prawo i pieniadze - a wybierzesz sie
              na "niemowle", "wychowanie" czy "karmienie piersia" ?
              Wszystkie te podfora sa czescia eDziecka. Istnieja tylko dlatego ze kiedys, w
              penwym momencie uzytkownikow zaczal wkurzac balagan tematyczny. Teraz balaganu
              nie ma bo jednak czuwaja moderatorzy, i szybko watki przenosza. Gdyby je
              zostawiac tam gdzie sa zakladane - to juz dawno bylby lament zeby zrobic
              porzadek. Ja jestem na tym forum prawie 3 lata i bylam swiadkiem jak balagan
              przyczynial sie do powstawania nowych podfor. Na prosby uzytkownikow.
              Jezeli Ty czy Higa nie chcecie wchodzic na np. Salon to nie wchodzcie, nikt Was
              nie zmusza, ale przyjmijcie do wiadomosci ze jest on czescia eDziecka tak samo
              jak Ciaza i Porod. A na "ciazy i porodzie" zostaja tematy zwiazane z ciaza i
              porodem, a nie dlatego ze zalozycielce watku nie chce sie wchodzic na inne
              podfora, chociaz jej temat z ciaza i porodem bezposrednio nie jest zwiazany.
        • alcantra Re: PRZENIESIONE WĄTKI 12.08.04, 14:23
          s.a.m.m.y, w takim razie bardzo proszę o odpowiedź: czym różnią się
          wątki "Ciąża i poród" od "W oczekiwaniu"? Bo dla mnie przede wszystkim tym, że
          na forum "W oczekiwaniu" komunikują się ze sobą głównie mamy oczekujące na
          poród w konkretnym terminie. Tymczasem na "Ciąża i poród" bez względu na termin
          porodu (a nawet fakt, czy uczestniczki akurat są czy nie są w ciąży) wszystkie
          nawzajem udzielają sobie rad. Nie sądzę, aby większość przeniesionych wątków na
          forum "W oczekiwaniu" znalazła tam odzew, jakiego oczekuje autor/ka, taki jak
          na "Ciąża i poród". Skoro niniejsze forum nabrało takiego charakteru - czyli
          tak się rozrosło -, to może właśnie była taka potrzeba?

Co więcej - ja, żeby znaleźć swój przeniesiony wątek, musiałam użyć
          wyszukiwarki, po czym okazało się, że wprawdzie link jest, ale nieaktywny, bo
          post został skasowany, albo nie istnieje. Dobrze, ze były jakieś "aktywne"
          odpowiedzi.

Nie neguję przenoszenia niektórych postów, ale może warto byłoby się
          zastanowić, czy przeniesienie konkretnego ma w danym momencie sens? Tutaj
          przyłączam się do protestu Higi: informacji o wodzie Żywiec nigdy bym nie
          przeczytała, gdyby nie umieściła go na forum "Ciąża i poród" i to z takiego
          powodu, że nie mam po prostu czasu przeglądać wszystkich forów, a nazwa "Salon"
          kojarzy mi się bardziej z pogaduchami osób, które raczej narzekają na nadmiar
          czasu niż z wymianą istotnych informacji.

Pozdrowienia,
          • franula Re: PRZENIESIONE WĄTKI 12.08.04, 21:00
            Aga, dzieki za wyjasnienie. Tylko ze ja twoje argumenty rozumiem i uznaję.
            Rozumiem, że moze zupełenie inne watki powinny byc na kramieniu piersia a inne
            o ciąży. jest to dla mnei całkowicie jasne. Poprieram lad i porządeksmile

1. w swoim mailu starałam sie jedynie zaapalowac o umiar i rozsądek -
            wskazywałam na przykłady przeniesień które sa wedłg mnie pozbawione logiki.
            Powtórzę: nie wszystkie fora sa tak zupelnie rozdzilen zeby a zdrowy rozum
            każdy umiesczeał swój watek na jednym - jest wiele tematów pasujących na kilka
            forów. Pytałam np jaka logika spowodowała przeniesienie pewnych watków:
            cyt "dobry lekarz jest nie zawsze w szpitalu wiec czemu pytanie o dobrego
            lekazra
            przeniesione do szpitali? a ortopeda przeniesiony na odmiane na
            forum :warszawa. A czemu nie szpitale albo zdrowie kobiety?! dr. Skorzewska ja
            ja znam z prywatnej praktyki wiec czemu watek o niej przeniesiony do szpitali?

2. Zwróccie uwagę że teraz edziekco jest podforem gazety. Ja się tu znalazłam
            wchodząc przez "w oczekiwaniu" i nie mając zielonego pojecia że sa jakies inne.
            Poniewaz jednak nieznajomość prawa nie usprawiedliwia, może taki podział jaki
            pokazywany jest na edziecku na gorze lub odsylacz do niego (wyszcególnienie
            podforów) byłby wskazany na wszystkich - ups wlasnie sprawdzilam ze tam o nie
            ma - to gdzie ja taki widzialam? o znalazlam:
            forum.gazeta.pl/forum/71,46522,1540805.html?x=1511526 np
            a "woczekiwaniu" nie ma nawet regulaminu który regulująe kwestie przenoszenia
            watków. Wtedy wielu osobom łatwiej byłoby dokonac wyboru właściwego forum.
            Podkreslam ze jest wiele osob nie majacych pojecia ze sa na edziecku - weszli
            przez gazete i o podziale nie maja pojecia. Pytanie skąd o tym maja wiedzieć
            skoro nigdzie nie ma takiej infromacji?

Sprawa dodtkowa - jak JA sie bede chciała czegos doweidziec na temat prawa i
            pieniedzy to tam wejde - ale teraz cenie fakt ze jakas dziewczyna na ciąz i
            porodzie napiasał o kłopotach z zasiłkiem macierzynskim - ponieważ sie czegos
            dowiedziałam mimochodem.

Nie chce się kłócic. Uważam że pewien zakres porządków jest potrzebny ale
            tworzenie sztucznych podziałów mija się z celem. Podziwiam ze odwalacie kawał
            roboty moderując te fora tylko warto by wysiłek włożony był sensowny i celowy a
            nikt nie będzie miał do Was pretensji a wprost przeciwniesmile

Pozdrawiam jak najbardziej pokojowo
            F

• aga_rn Re: PRZENIESIONE WĄTKI 12.08.04, 22:07
              Franula, ja tez mysle ze nieporozumienia tutaj wynikaja z tego iz czesc ludzi
              wchodzi tutaj przez strone glowna Gazety, z pominieciem strony glownej
              eDziecka - tam gdzie znajduje sie lista podfor.
              Bo jak sie na glowna strone eDziecka trafi to jakos to przejrzysciej wyglada,
              prawda ? Tu ciaza i porod a tam prawo i pieniadze - a wszystko to na portalu
              dla rodzicow i przyszlych rodzicow, wiec pytanie o urlop macierzynski jak
              najbardziej na "prawo" pasuje smile

Szpitale powstaly glownie w celu pomocy ciezarnym w dokonaniu wyboru gdzie
              rodzic. Dlatego na stronie glownej eDziecka sa czescia "ciazy i porodu". Do
              szpitali dolozono lekarzy ginekologow/poloznikow i polozne - tak ze wszystko
              zwiazane ze sluzba zdrowia dla przyszlej matki jest w jednym miejscu. Tych
              watkow na forum bylo zawsze najwiecej. Zwyczajowo pytania o innych lekarzy
              (czyli np. pediatra czy ortopeda) trafialy na "Regionalne" - bo najczesciej
              dotycza lekarza w danym rejonie. Mozna sie owszem przyczepic dlaczego ortopeda
              nie nalezy do Szpitala a ginekolog tak wink, ale to juz bylo zyczenie
              uzytkownikow - zeby miec wszystko zwiazane z porodem i pobytem w szpitalu na
              osobnym forum.
              Ten watek o dobrym lekarzu zdaje sie dotyczy o ginekologa w konkretnym
              szpitalu,prawda ? Dlatego znalazl sie w szpitalach. Tak samo watek o doktor
              ktora wymienilas - mimo tylko prywatnej praktyki, jezeli jest ginekologiem, to
              zwyczajowo trafila do Szpitali.
              Kurcze, skomplikowanie to troche brzmi smile dla mnie to jest proste, bo ja bylam
              swiadkiem jak sie forum rozrastalo. I wiem ze dziewczynom zalezalo na forum
              poswieconym wylacznie szpitalom i lekarzom zwiazanym z poloznictwem i porodem.
              "W oczekiwaniu" mialo taka historie ze najpierw na roznych podforach pojawialy
              sie watki-tasiemce np. "styczniowe mamusie". albo "przyszle mamusie z Zielonej
              Gory". Lub cos w ten desen. Najpierw przegoniono je na "Ciaze i porod" ktora
              byla wciaz jednym forum. Potem sie okazalo ze zamiast konkretnych watkow
              np. "jak radzicie sobie z mdlosciami" na "ciazy ..." byly glownie takie
              tasiemce, uzytkowniczki wymienialy sie doswiadczeniami miedzy soba, a ludzie "z
              zewnatrz" (czyli cala rzesza doswiadczonych mam ktore porody mialy juz za soba
              i byly chetne do dzielenia sie radami) przestaly na forum zagladac. Dlatego
              stworzono "W oczekiwaniu" czyli "spotkania oczekujacych mam" - takich ktore
              laczy np. wspolna data, miejsce zamieszkania, wspolne problemy przezywane w
              ciazy.
              (kiedys podfora mialy krociutki opis pod nazwa ale to zniknelo z ostatnia
              zmiana forum).
              Salon - mial byc Hyde Parkiem, forum na ktorym rodzice moga pogadac
              niekoniecznie o dzieciach, czasem poklocic sie, wyrazic swoja opinie, i tak
              dalej. Dla mnie watek o wodzie w takiej formie jakiej teraz jest (po tych 70 i
              troche wypowiedziach) wlasnie tam pasuje. Zreszta, w samym watku nie bylo nic
              na temat ciazy, autorka wspomniala o podawaniu tej wody dzieciom, a problem i
              tak potoczyl sie w innym, raczej nie zwiazanym bezposrednio z dziecmi, kierunku.
              Wiesz, jak ja zaczelam tu zagladac w 2001 roku to ponad polowy podfor nie
              bylo. I naprawde, nikt nie stwarzal "sztucznych" podzialow dla widzimisie -
              wszystkie podfora powstawaly po wielu dyskusjach uzytkownikow. Teraz sa watki
              z 10 wykrzyknikami "DO SAMMY !!!", a wtedy byl lament "ALE TU BALAGAN !!!" smile
              Mam nadzieje ze troche wyjasnilam smile
              Sammy, moze faktycznie na pierwszej stronie powinien sie znalezc
              malutki "manifest" - cos na ksztalt tego jaki ma Gemma na "edziecku" ? I
              odnosnik do strony glownej ?
              Pozdrowienia dla wszystkich
              AgaRN
    • s.a.m.m.y Re: PRZENIESIONE WĄTKI 12.08.04, 13:53
      W OCZEKIWANIU

ludowe mądrości nt płci smile (14) ella5
      ÓSMY MIESIĄC - CO ROBICIE? (4) aqua_77
      Czy kupujecie rzeczy dla DZIDZI od 1 mc ciąży? (27) adrianakanabus
      brak pracy (10) indiaaa
      Do GOSI.MAMY.WOJTUSIA!!!!!!!!! (4) jowa20
      mieszkaniowy problem cdsad (7) juli.24

MAMA CUD