megan117 19.08.04, 12:54 Dziewczyny czy ten czop powinnien być zabarwiony lekko krwią i w którym tygodniu może wypaść.Jak to było u Was,u mnie 34tydz i czy moge juz się spodziewać czy to jeszcze za wcześnie.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kirania Re: JAK ON WYGLĄDA???? 19.08.04, 13:06 hej.ja urodzilam 2 miesiace temu.czop odszedl mi dokladnie n apare godzin przed porodem.tak naparwde moze on odejsc n akilka dni przed poroedm.ale napewno nie kilka tygodni wiec jeszce o tym nie mysl.wygalda dokladnie jak przezroczysta galaretkatak to moge ujac.ale jeszce nie czas.powodzenai Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: JAK ON WYGLĄDA???? 19.08.04, 13:21 Dobre określenie przeźroczysta galareta w kształcie węża. Ja go zobaczyłam w 36 tc i w ten sam dzień miałam cc. Odpowiedz Link Zgłoś
maniakow Re: JAK ON WYGLĄDA???? 20.08.04, 12:39 kirania napisała: > hej.ja urodzilam 2 miesiace temu.czop odszedl mi dokladnie n apare godzin przed > porodem.tak naparwde moze on odejsc n akilka dni przed poroedm.ale napewno nie > kilka tygodni wiec jeszce o tym nie mysl.wygalda dokladnie jak przezroczysta > galaretkatak to moge ujac.ale jeszce nie czas.powodzenai A u mnie było inaczej. Czop odchodził mi jakiś tydzień (36 tydz.)- taka różowawa wydzielinka- a urodziłam dopiero w 38 tyg. ciąży. Ale pomijając tempo odchodzenia czopa, skurcze miałam 3 dni - w drugim po zbadaniu miałam 2,5 cm rozwarcie, w trzecim po przyjechaniu do szpitala 3,5 cm. Więc u mnie wszystko ma swoje tempo hi,hi (bardzo powolne). Może u Ciebie to już? Nigdy nie wiadomo )). Pozdrawiam.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: JAK ON WYGLĄDA???? 19.08.04, 14:08 Mi odszedł wieczorem 7 X, a nad ranem sie zaczęło. Urodziłam o 18.30. A czop wyglądał jak śluz, tylko był podbarwiony krwią. Odpowiedz Link Zgłoś
patka23 Re: JAK ON WYGLĄDA???? 19.08.04, 14:23 mnie odszedł czop przez sobotę i niedzielę (jasny , ciągnący, gęsty śluz) i jak narazie nie zaczęłam rodzić, a więc nie ma reguły. Jestem w 39 tygodniu ciąży. Pozdrawiam, Patrycja i synek Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: JAK ON WYGLĄDA???? 19.08.04, 15:32 U mnie wypadł rano, a na drugi dzień rano byłam już mamą. Czop może wypaśc nawet do 2 tyg. przed porodem. Jest to tak jak piszą dziewczyny gęsty, ciągnący się śluz, podbarwiony krwią. Odpowiedz Link Zgłoś
ala58 Re: JAK ON WYGLĄDA???? 19.08.04, 15:35 A można go bez problemu odróżnić od fizjologicznej wydzielny pochwowej? Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: JAK ON WYGLĄDA???? 19.08.04, 18:09 A ja mimo urodzenia dwójki dzieci nie mam pojęcia jak wygląda czop. Może to przez to że miałam cesarki? Ale rodziłam w terminie i nic mi wcześniej nie wypadło. Nawet jak przy drugim dziecku odeszły mi wody w domu to żaden czop nie wypadł. Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: JAK ON WYGLĄDA???? 19.08.04, 23:47 Mi ostatnio odszedl wczasie porodu wiec go nie widzialam, ale w wielu zrodlach pisze, ze wlasciwie moze on wypasc juz na pare tygodni przed porodem i to tez normalka. Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
mimik5 do mamadwojga 20.08.04, 00:35 mam pytanie, z jakiego powodu robili tobie 2 cc? czy dlatego ze pierwsze mialas tez cc?? ja jestem w 37 drugiej ciazy, pierwsza tez mialam cesarke i chcialabym wiedziec czy teraz tez, czy podejmuja sie prob naturalnego porodu? cc mialam z powodu braku postepu, dzieki pozdrawiam preg.fertilityfriend.com/pregticker/4b023/images/obrazek.gif Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: do mamadwojga 20.08.04, 12:42 Mam poważną wadę siatkówki i parcie nie wchodzi w grę bo bym mogła oślepnąć. Więc jedynie mogę rodzić przez cesarkę. A szkoda, bo dzieci malutkie mi się rodzą - 3 kilogramowe i pewnie nie byłoby kłopotu z porodem. W Twoim przypadku nie wiadomo jak będzie. Być może urodzisz naturalnie. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś