megan117 20.08.04, 10:36 Dziewczyny napiszcie,jaka powinna być wydzielina z pochwy w 34tygodniu,żółta czy biała,lepka czy ciagnąca,martwię się troszeczkę tym,bo zaczyna mnie swędzić przy robieniu siusiu,wizyta za 2 tygodnie.o rany!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulajal Re: Swędzi i piecze-CO TO U DIABŁA???? 20.08.04, 11:02 U mnie 33 tc i właściwie to nie mam i nie miałam wczesniej wydzieliny. Ale to co opisujesz wygląda mi na zwykłą infekcje grzybiczą, także nie zwlekaj z wizyta u gin, bo bedzie tylko wieksza infekcja. Bez recepty możesz kupić krem klotrimazol, tantum rosa do mycia (nie irygacji!) i globilki lactovaginal, ale to działa tylko doraźnie, lepiej od razu wziąć antybiotyk przez kilka dni, by sie pozbyc grzyba (ja dostałam na grzybice w ciąży pimafucin na 2 czy 3 dni i po kłopocie). pozdr pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: Swędzi i piecze-CO TO U DIABŁA???? 20.08.04, 12:32 potwierdzam, to pewnie grzybica, ja walcze z nia juz drugi m-c najlepiej idz do ginekologa,a po zakonczonej kuracji bierz Lactovaginal pozdrawiam Agga + 33tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
megan117 Re:Pytanie do aggi? 20.08.04, 14:39 Też tak myślę,że to napewno infekcja.Agga też masz problem z tym,a jaką masz wydzielinę taką żółtą i ciągnącą i dużo tego,bo ja taką mam,a do lekarza ide za 2tygodnie to mi coś poradzi na tą infekcję.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re:Pytanie do aggi? 20.08.04, 17:28 Idz do lekarza, moze to okazac nie tylko zwyklym podraznieniem, ale warto sprawdzic. Ja to bym opisala taki sluz jak bialko w kurzego jaja, biale lub leciutko zoltawe, bez zapachu, i chyba zadnych objawow ubocznych typu swedzenie, pieczenie... Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re:Pytanie do aggi? 20.08.04, 18:37 > Też tak myślę,że to napewno infekcja.Agga też masz problem z tym,a jaką masz > wydzielinę taką żółtą i ciągnącą dokladnie tak, czasami jest biaa, czasami wlasnie zolta, poza tym czesto mam uczucie pieczenia, szczypania i dużo tego,bo ja taką mam,a do lekarza ide za > > 2tygodnie to mi coś poradzi na tą infekcję. 2 tygodnie to zdecydowanie za duzo czasu! najlepiej idz juz teraz, bo grzybice naprawde lepiej leczyc w ciazy ewentualnie mozesz sama kupic w aptece Lactovaginal (bez recepty, koszt ok.25zl za 10 globulek, mozna stosowac w ciazy!) i przez ten czas probowac opanowac sytuacje w ten sposob, ale nie zawsze pomaga najleiej isc do lekarza, przeleczyc infekcje i dopiero wtedy siegnac po Lactovaginal pozdrawiam Agga + 33tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: Swędzi i piecze-CO TO U DIABŁA???? 21.08.04, 05:18 Tez mi sie wydaje ze to grzybica. Przynajmniej ja mialam podobne objawy. Idz do lekarza jak najszybciej! Trzeba to szybko wyleczyc zwlaszcza ze masz niewiele czasu do porodu. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
megan117 Re: Swędzi i piecze-CO TO U DIABŁA???? 21.08.04, 13:01 Dzięki dziewczyny za odp.,a powiedzcie czy trzeba przed porodem mieć zrobiony wymaz czy posiew z pochwy bo ostatnio o tym czytałam na forum.I teraz nie wiem?? Odpowiedz Link Zgłoś