Dodaj do ulubionych

plamienie w czasie terminu @ a później ciąża?

26.08.04, 20:25
Czytałam, że w czasie terminu @ można plamić i że potem ciąża rozwija się
prawidłowo. U mnie test pokazał ciążę, jutro powinnam dostać @ a przed
godziną zaczęłam plamić. Czy któraś z Was miała takie plamienie, jak
wygladało ile trwało? (W poprzedniej ciąży nie miałam czegoś takiego). Może
dodam jeszcze, ze wczoraj odczuwałam taki ciągnący ból w podbrzuszu. A po
zapłodnieniu w okolicach obu jajników. Dzięki za odpowiedzi, I.
Obserwuj wątek
    • ania19821 Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 26.08.04, 22:25
      W czerwcu spóźniła mi się @ ok. 5 dni, test mi wyszedł pozytywny i zaczęłam
      plamić. Później plamienie przekształciło się w krwawienie i dostałam normalną
      @. Usg i badanie krwi wykazało że juz ciąży nie było...
    • jaque Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 27.08.04, 00:26
      Plamiłam w terminie. Myślałam, że to @ (zresztą trochę się załamałam, bo miałam
      nadzieję, że jestem w ciąży). Skończyło się na kilku kropelkach, rano zrobiłam
      test i były dwie kreski.... A teraz jest 8-miesięczny Jasiek smile i nadzieje na
      kolejną ciążę...
      • fiona_sz Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 27.08.04, 09:34
        To może być plamienie implantacyjne, wystepuje zazwyczaj do 10 dnia po
        owulacji, gdy zygota zagnieżdża się w macicy.
        • paulajal Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 27.08.04, 09:51
          Każde plamienie w ciąży jest niepokojącym objawem, więc koniecznie szybko zgłoś
          się do swojego gin lub na Izbę Przyjęć. Mam nadzieję, że tylko niedobór
          progesteronu (wówczas dostaniesz duphaston lub luteinę)lub plamienie
          implantacyjne albo np. polip, który krwawi, ale to musi ocenić lekarz.

pozdr

Paula 34tc
    • le_lutki Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 01.09.04, 09:51
      Mam dokladnie to samo, a z tego co pamietam to przy pierwszej ciazy tak nie
      bylo. Zrobilam testy ciazowe, wczoraj rowniez badanie krwi i wyszlo pozytywne.
      Rownoczesnie przez caly wieczor czulam klucie w dole brzucha, zwlaszcza z
      jednej strony i napiecie takie, jak przed okresem. A co mnie juz zupelnie
      przerazilo wieczorem odkrylam lekkie brunatne plamienie, bardzo lekkie, dzis
      rano tez - odrobine. I tyle... Nie wiem, co o tym myslec. U lekarza mam wizyte
      dopiero w poniedzialek...
      Prosze mnie pocieszyc jakos.
      Pozdrawiam
      • ania11134 Re: do lelutki i do innych 10.09.04, 20:57
        Ja mam tak samo jak ty! Przy pierwszej ciąży czegoś takiego nie było, również
        całymi wieczorami odczuwam ból w dole brzucha zwłaszcza z jednej strony (lewej)
        i znów dziś plamiłam właśnie wieczorem (skąpo i delikatnie) ale bardzo się
        martwię. Jak już dowiesz się czegoś w poniedziałek to napisz, bo jestem
        ciekawa. U mnie 5 tydz i 5 dzień a lekarz jeszcze nie potwierdził ciąży na Usg,
        co o tym myślisz?, który tydz jest u ciebie i czy robiłaś już usg?
    • beatka3 Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 01.09.04, 11:06
      ja miałam normalnie @ a przed następną, która się oczywiście opóźniała test
      pokazał 2 kreski. Jak byłam u lekarza to się okazało, ze to był 6 tydzień.
      Więc w ciążę zaszłam 2 tygodnie przed poprzedznią @. Teraz jest to 16 tydzień i
      jest w porządku.
      Tamta @ była krótsza i jakaś taka dziwna, bo strasznie "skąpa". To mnie
      zdziwiło i za miesiąć sie okazało jaki był powód.
    • burza4 Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 01.09.04, 11:30
      Miałam plamienie w terminie, trwało gdzieś 2 dni, skąpe i trochę inne niż
      zazwyczaj. W kolejnym cyklu się nie powtórzyło. Ciąża przebiegała idealnie, bez
      dolegliwości, wyniki badań książkowe. Koleżanka miała dośc mocne plamienia w
      terminie miesiączki i dlatego zorientowała się że jest w ciąży dopiero w 4
      miesiącu. Cóż - miała 19 lat i niespecjalnie była oblatana w temacie, 15 lat
      temu nie trąbiło się tak o wszystkich szczegółach
      • nicdentystyczna Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 12.09.04, 00:23
        A nie wiesz, czy ona miala te plamienia w terminie tych trzech miesiaczek?? i
        czy np. jesli jest w wydzielinie tez tak jakby złuszczona blona sluzowa to na
        bank nie jest sie w ciazy?
        • nicdentystyczna Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 12.09.04, 21:41
          plisssss...niech ktos odpowie !
          • bingo2 nicdentystyczna,moje posty niżej odpowiedziam 12.09.04, 21:55
    • ania11134 Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 08.09.04, 10:32
      Hej! Ja również dostałam plamienie (skąpe), testu jeszcze nie robiłam więc nie
      wiem napewno czy mi się udało, choć mam takie wrażenie (okres spóźnia mi się
      drugi dzień). Zawsze zaczynało się u mnie od plamienia a na drugi dzień po
      plamieniu miałam normalny okres a tu jak dotej pory nic. W pierwszej ciąży też
      nie miałam plamienia. Nie przejmuj się jak będzie niewielkie plamienie to może
      to być normalne, gorzej jakby więcej krwi się ulało to wiesz dobrze, że należy
      konsultować to z lekarzem, choć powiem ci, że moja koleżanka aż trzy miesiące
      chodziła w ciąży i normalnie miała okres, dowiedziała się oczywiście w czwartym
      miesiącu, że jest w ciąży. Dziwne ale prawdziwe, sama nie mogłam jej
      uwierzyć.
      • nicdentystyczna Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 12.09.04, 00:27
        A do jakiego momentu ciazy mozna zrobic test? bo wiem,ze poziom hcg w jakims
        momencie spada....czy w 2 miesiacu powinno byc cos widac? np. lekki brzuszek,
        czy piersi wieksze??
    • pistacja_zielona Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 08.09.04, 10:55
      miałam tak samo i niestety poroniłam później. Bądź jednak dobrej myśli i
      koniecznie idź do lekarza.
    • agga1976 Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 08.09.04, 13:00
      to moze byc plamienie zwiazane z implantacja zarodka, ale tez moze swiadczyc o
      niedoborze progesteronu
      na pewno powinnas skontaktowac sie z lekarzem, koniecznie

pozdrawiam
      Agga + 35tyg Malenstwo smile
      • ania11134 Re: plamienie w czasie terminu @ a później ciąża? 08.09.04, 15:40
        Zrobiłam test i wyszedł pozytywny, plamienie miałam dzień przed spodziewaną @
        bardzo malutkie jak już pisałam (takie dwie cieniutkie kreski koloru
        brunatnego) i już nic się nie dzieje. Nie przejmuj się tym, gdyby się
        powtórzyło to idź do lekarza.
    • bingo2 Dziewczyny...obalam mit;-) 11.09.04, 11:04
      Nie ma kobiety która by książkowo przechodziła ciążę zawsze coś odbiega od
      normy jak nie w trakcie trwania ciąży to w czasie porodu albo i po nim.Ja
      pierwszą ciążę miałam identyczną jak obecną czyli,teraz jestem w 14 tygodniu
      ciąży i własnie dzisiaj dostałam kolejny nieplanowny teoretycznie"okres" i tak
      mam od samego poczatku ciąży.@ są identyczne jak te z przed ciąży tak więc
      obalam mit,że podpaski na 9-m-cy można wyrzucić do kosza.
      Dzidzia rozwija się prawidłowo a i ja się czuje w miarę dobrze(mdłości).Mój ten
      trochę wiekszy bobas też pochodzi jak już wspomniałam z ciąży do 6 m-ca @-wej i
      jest zdrowiutki jak rybka.
      Pozdrowionka i życzę zdrówka.
      • szymma Re: Dziewczyny...obalam mit;-) 11.09.04, 20:11
        Hej Bingo
        Muszę Ci powiedzieć, że mnie pocieszyłaś! Ja wczoraj dostałam @- spóźnioną 2
        dni i strasznie się załamałam. Ale to co dziwne to moja temp.- jest podwyższona
        w ciągu dnia- taka jaką miałam w II fazie cyklu. A chyba powinna spaść???
        Chyba jutro zrobię test.
        Pozdrawiam.
        • bingo2 Re: Dziewczyny...obalam mit;-) 11.09.04, 23:43
          Nie rób jeszcze testu to za wsześnie zwłaszcza,że masz @ możesz poczytać moje
          wcześniejsze wypowiedzi na forum odnośnie testów,wiesz...żaden mi nigdy nie
          wyszedł pozytywny;-((( ,podobnie było z betą.Jeśli jesteś takim przypadkiem jak
          ja to gratulujęwink
          Trzymaj się ciepło i daj znać co u Ciebie,aaa kiedy idziesz do
          lekarza?.Proponuję USG 3D tylko takie było wstanie wykryć u mnie ciążę.
          • bingo2 Re: Dziewczyny...obalam mit;-) 12.09.04, 20:25
            Chyba jednak beta nie spada tylko jest coraz wyższa tak przynajmniej powinno
            być a testy sikane można wykonywać przez okres całej ciąży.Co do cycuszków to
            mogą nie muszą boleć a zmiany widać już na parę dni po terminie spodziewanej
            miesiączki,brzuch hm...trudno powiedzieć ja jestem po in-vitro tak więc brzusio
            miałam od samego początku duży i widoczny dla innych.Natomiast przy pierwszej
            ciąży (normalnej) zaczął mi rosnąć ok.4-5 m-ca.
            Pozdrawiam.
          • nicdentystyczna Re: Dziewczyny...obalam mit;-) 12.09.04, 22:00
            o kurcze.....to mnie troche zalamuje..musze to wyjasnic u lekarzauncertain
            • nicdentystyczna Re: Dziewczyny...obalam mit;-) 12.09.04, 22:01
              p.s. test beta hcg wyszedl Ci negatywny??????? az trudno uwierzyc !!!
              • bingo2 Re: Dziewczyny...obalam mit;-) 13.09.04, 10:34
                Fakt trudno uwierzyć ale jednak wyszedł ujemny może dlatego,że po in-vitro jest
                inaczej chociaż małoprawdopodobne,w końcu to ciąża jak każda inna.Pytałam
                lekarza dlaczego tak jest?odpowiedział,że (o dziwo) bardziej wierzy w testy z
                moczu niż te z krwi laboratoryjne a mojego przypadku racjonalnie nie potrafił
                wytłumaczyć.(może dlatego właśnie tak powiedział)Co do Ciebie to czym tak
                Ciebie wystraszyłam ???.Nie chciałam;-(
                Pozdrawiam
                acha dzisiaj jest 13 tydzień i czwarty dzień ciąży i jest wspaniale wink)),po
                raz pierwszy mnie nie mdli wink))Moje kochane maleństwo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka