Dodaj do ulubionych

Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż okres

03.09.04, 08:10
Witam dziewczyny , mój problem polega na tym że zrobilam test w 23 dc , okres
mam miec za 5 dni, na pierwszy żut oka tylko jedna kreseczka , ale gdy sie
bardziej w patrze to jest cień leciutki drugiej kreseczki, myślałam że sobie
wmówilam i zapytalam kolezanke czy coś tam widzi ona potwierdzila że tak,
czyli ja sobie nie wmówilamtego, powiedzcie prosze czy ktoraś tak miała?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • krolik_80 Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 08:26
      Ja też robiłam test wcześniej. W pierwszym momencie zobaczyłam tylko jedną
      kreseczkę, ale jak się mocno wpatrzyłam to dało się zobaczyć drugą. Była bardzo
      bardzo blada, ale była. Najlepiej powtórz test już z krwi, będzie pewniejsze,
      tylko chyba musisz poczekać, nie wiem od którego tygodnia jest wiarygodny
      wynik. Powodzenia.
    • isia_50 Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 08:55
      Teoretycznie test wykaże ciążę dopiero w 14 dni po zapłodnieniu, gdy stężenie
      hormonów w moczu jest na odpowiednio wysokim poziomie. Przypada więc to mniej
      więcej w terminie oczekiwanej miesiączki.
      W krwi stężenie hormonów jest szybciej w stanie wykazać odmienny stan - po 10
      dniach od zapłodnienia.
      Ale jak wiadomo od reguły bywają wyjątki.
    • irina11 Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 09:24
      Niestety testy (i to roznych firm) przed planowana miesiaczka sa bardzo malo
      miarodajne. Moj wykazal wynik negatywny, a bylam juz w ciazy i podobnie miala
      sie sprawa u mojej przyjaciolki. Niestety w tej kwestii nalezy uzbroic sie w
      cierpliwosc. U mnie test wykonany 2 dni po planowanym terminie miesiaczki
      wykazal wynik pozytywny i zgodny z prawda.
    • opieniek1 Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 09:39
      powtórz test, najlepiej innej firmy. Ja wiedziałam, że jestem w ciąży ( obolałe
      piersi) już tydzień przed miesiączką. Test 5 dni przed nic nie wykazał,
      powtórzony po 2 dniach dał 2 wielkie krechy. Polecam taki test, na którym jest
      zdjęcie bobasa- Quick Vue- jest najlepszy, tzn. najczulszy i daje wynik
      najwcześniej
    • ekasia1 Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 09:58
      Poziom hCG, czyli hormonu, który jest wykrywany przez test ciążowy, wzrasta już
      9 dnia po owulacji, jeśli doszło do zapłodnienia, czyli 5 dni przed spodziewaną
      miesiączką. Więc ta ledwo widoczna kreseczka może świadczyć, że jesteś w ciąży.
      Ja zrobiłam test 26 dnia, też jeszcze przed miesiączką i też ledwie dostrzegłam
      drugą kreseczkę, a teraz jestem mamą ślicznej Kingusi. Pozdrawiam.
      • ala58 Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 10:08
        Ja robiłam pierwszy test 4 dni przed okresem.Druga kreseczka wyszła bardzo
        bledziutko,powtórzyłam test następnego dnia (3 dni przed okresem).Druga kreska
        pojawiła się od razu i to wyraźna.No i 3 test w dniu spodziewnaej
        miesiączki.Wynik identyczny.A teraz jestem w 36 tyg. wink Trzymam kciuki za
        pozytywny wynik u Ciebie.
    • roxi_hart Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 10:06
      A ja radzilabym poczekac z kolejnym testem do teminu @. Test nalezy odczytywac po odpowiednim czasie (3-5 min), pozniej jest niewiarygodny. Ja robilam test 10 dni po owulacji-byla jedna kreska-po terminie miesiaczki juz 2.
      Powodzenia
    • blaneczka007 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! 03.09.04, 10:10
      Jesteś w ciąży! Też tak miałam! Teraz mam ślicznego dzidzusia. Pozdrawiam.
      Blanka
    • batinka1 Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 10:14
      A ja zrobiłam test w 21 dniu cyklu - i wyszły dwie kreseczki, choć różowa
      słabiutko. Czułam sie niespecjalnie, więc stwierdziłam, że test może wskaże mi
      przyczynę i chyba wskazał smile. Ale przed chwilą byłam jeszcze zrobić test z krwi
      ( 31 dzień cyklu, cykle 28 dniowe) i mam nadzieję, że potwierdzi małego bobaska
      w brzuszku.
      Któraś dziewczyna na forum napisała, że w tę stronę testy się nie mylą, a więc
      serdecznie CI gratuluję!!!!
      • agulka295 Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 12:04
        dziewczyny bardzo wam dziekuje , za slowa otuchy, sama niewiem co mam mysleć ta
        druga kreseczka jest b. mało widoczna , tak pod światło to ją widac, taka ledwo
        zaóważalna , no ale skoro nie tylko ja ja zobaczylam to cosik może z tego
        bedziesmile), dziewczyny odezwe sie w poniedziałek jak zrobie test i powiem wam co
        wyszlo, pozdrawiam
        • natalia433 Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 18:42
          Agulka trzymam kciuki żebyś była w ciązy a mam nadzieję ze jesteś!
          ja robie test jutro i bedzie to mój 28 dc. a cykle mam około 30dniowe. Mam
          nadzieje że ujrze upragnione dwie kreski!!!!!

pozdrawiam!!!
          • aluniaaa Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 04.09.04, 00:07
            smileja okres powinnam dostać we wtorek,jak nie dostane wtedy tez robie
            tescik.Widze ze zabraliscie sie do robotysmile
    • kawka74 Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 19:25
      ja właśnie zrobiłam - 31dc, 10 dni po owu (czyli własciwie do @ jeszcze kilka dni) i jest bledziuchna różowa kreska (robiłam quick vue) smile))) trzymam kciuki za ciebie i za siebie smile
    • gupik Re: Dziewczyny ktora robila test wcześniej niż ok 03.09.04, 23:43
      Ja robiłam test kilka dni przed terminem spodziewanego okresu. I wyszły dwie!!!
      Jedna bledsza oczywiście. Zresztą już wiedziałam, że jestem w ciąży, bo się
      zupełnie inaczej czułam (taka jakaś w ogólnej gorączce i rozlataniuwink) Kilka
      dni później następny test potwierdził poprzedni. Urodzę w kwietniu. smile))
      Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka