patimal 04.09.04, 14:27 Czy macie zlecane badania WR i HBS pod koniec ciąży??? moja pani doktor powiedziała że to zbędne i nie ma konieczności. Poradźcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_currant Re: WR i HBS pod koniec ciąży 04.09.04, 14:55 Mi lekarz powiedział, że te badania są wymagane przy przyjęciu do szpitala. Kazał zachować wyniki. Więc chyba raczej trzeba je zrobić... ania Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: WR i HBS pod koniec ciąży 04.09.04, 15:14 a mi lekarz kazał na pierwzej wizycie zrobic te badania,ale nie wiem, czy są wymagalne czy kazał mi je zrobić do sowjej wiadomości. ania Odpowiedz Link Zgłoś
aska3024 Re: WR i HBS pod koniec ciąży 04.09.04, 15:41 ja mialam powtorzone badanie tylko na WR w 33tc, natomiast na HBS robilam badanie w 4 m-c i lekarz nie kazal mi go powtarzac Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: WR i HBS pod koniec ciąży 04.09.04, 15:42 ja jestem w 36t.c i jak byłam na ostatniej wizycie to moja gin dała mi skierowanie na te badania. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: WR i HBS pod koniec ciąży 04.09.04, 16:18 Hmmm, kiedy ostatnio byłam w szpitalu (jakis czas temu) to tam wisiała wieeeelka kartka na drzwiach( chyba straszyli nią pacjentki) że pacjentki bez aktualnego HBS i WR kieruje się od razu na oddział porodowy septyczny. Pozostaje pytanie co to znaczy "aktualne" i jak jest w tym szpitalu gdzie chcesz rodzić. Może najlepiej tam zadzwonić, albo podejść na Izbę Przyjęć i dowiedzieć się "u źródła". Dodam że akurat w tym szpitalu gdzie straszyła ta kartka oddział septyczny był znacznie gorszy od aseptycznego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: WR i HBS pod koniec ciąży 04.09.04, 16:28 Miałam ostatnio robione i wyniki moja gin przypięła do karty ciąży. Paula 35tc Odpowiedz Link Zgłoś
glamorgan Re: WR i HBS pod koniec ciąży 04.09.04, 20:28 U mnie w szkole rodzenia powiedzieli, ze wyniki WR (wazne dwa tygodnie) i HBS (wazne trzy miesiace) nalezy miec przy zglaszaniu sie na porod. I mnie gin dal skierowania; w 37 tygodniu robilam HBS, teraz w 39 WR. Odpowiedz Link Zgłoś
rhynox to chyba zalezy od szpitala 04.09.04, 20:31 to chyba zależy od szpitala. jak byłam ostatnio zgłosić rodzinny i lekarz oglądał moją kartę ciąży, gdzie były winiki wr sprzed kilku miesięcy powiedział, że nie trzeba robić następnych (ale w sumie to ja już byłam po oddaniu krwi, więc i tak miałam je zrobione) a jesli chodzi o hbs, to jeśli się ma wszytskie szczepienia na żółtaczkę (te co się robi przez kilka lat) to wystrczy wpis w książeczce zdrowia, że takowe były zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś