Dodaj do ulubionych

Płyn w jamie macicy

22.01.15, 18:09
Witam, chcialam zapytac czy ktoras z Was spotkala sie z sytuacja obecnosci plynu w jamie macicy w ciazy. Bylam dzis u lekarza i stwierdzil pecherzyk ciazowy 2.,4 mm oraz plyn na dlugosci ok 11 mm. Beta rosnie lladnie. 19.01 (tj 31od ost miesiaczki) wynosila 115, po 72 h ponad 500. Lekarz mowil, ze nie ma co wchodzic z lekami dopoki nie bedzie echa zarodka. Mialyscie podobne doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • stephany Re: Płyn w jamie macicy 23.01.15, 10:14
      Mogą być to cechy krwiaka, albo żle obkurczona macica po porzedniej menstruacji.
    • q_fla Re: Płyn w jamie macicy 23.01.15, 11:54
      Nie, nie miałam tak, bo mój gin nie robi usg bez wskazań przed 8 tc, wróżąc przy tym z fusów, wpędzając w niepotrzebny stres pacjentkę, oraz na niepotrzebne koszty - dodatkowe badania.
      I chwała mu za to.
      • kalina_lin Re: Płyn w jamie macicy 23.01.15, 15:15
        Są też dobrzy specjaliści, z dobrym sprzętem USG, dla ktorych badanie to nie wróżenie z fusów. Do takich warto chodzić.
      • giba116 Re: Płyn w jamie macicy 23.01.15, 23:10
        Dla mnie jest to niezbedna informacja. Pracuje w takich warunkach, ze dla dziecka kilka dni w ta czy w ta jest istotne, nie mowiac juz o czekaniu do 8 tyg. Majac wiedze o prawdopodobnej ciazy moge prosic o przeniesienie na inne stanowisko.
      • lidek0 Re: Płyn w jamie macicy 03.02.15, 20:27
        Proponowałabym zmienić lekarza, skoro Twój w 8 tc nie potrafi zinterpretować obrazu usg a jedynie wróży z fusów. Znam niejednego, który na tym etapie powie wiele. W wielu przypadkach usg wliczone jest w cenę wizyty bo lekarz ma sprzęt u siebie w gabinecie. I bez wskazań usg zrobione w 8 tc może wiele wnieść do diagnostyki /np.wykryć cp/
    • kopiko-lol Re: Płyn w jamie macicy 03.02.15, 20:14
      Wiadomo juz cos więcej?
      • giba116 Re: Płyn w jamie macicy 03.02.15, 20:34
        Plyn sie wchlonal na szczescie.
        Zarodek jest, serducho bije. Co prawda zdarzylo sie jednorazowe plamienie ale poki co wszystko OK.
        Dzieki smile
        • kopiko-lol Re: Płyn w jamie macicy 03.02.15, 20:55
          No to super smile ja tez widziałam dzisiaj bijace serduszko smile
          • giba116 Re: Płyn w jamie macicy 03.02.15, 20:59
            A ktory u Ciebie tydzien Kopiko?
            • kopiko-lol Re: Płyn w jamie macicy 04.02.15, 17:00
              7 smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka