anecia78 10.09.04, 10:07 hej dziewczyny !!! jestem w 8 tc i mam pytanie. Brac jakies witaminy ELEVIT tak profilaktycznie. Co prawda lekarz nie wpsomniał o witaminach. ale chiałam sama polepszyc mojemu dziecku. aby dpostarczyc mu wiecej minerałów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zeberr Re: witaminy !!! 10.09.04, 10:10 Jeśli nie masz niedoborów witaminowych i odżywiasz się racjonalnie, tzn zdrowo, to lepiej bez konsultacji z lekarzem nie bierz żadnych lekarstw. A witaminy w preparatach to nie cukierki, tylko też lekarstwa i czasem ich nadmiar może zaszkodzić. A witaminy i minerały to nie jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
abjankowska Re: witaminy !!! 10.09.04, 11:03 Branie witamin w tak wczesnej ciąży nie ma większego sensu, bo jeśli tylko dba się o prawidłową dietę (owoce, warzywa), to nie trzeba brać witamin. Często takie preparaty powodują mdłości. Ja jestem w 20 tc. i jak na razie nic nie biorę, bo nie ma takiej potrzeby. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: witaminy !!! 10.09.04, 11:32 popieram dziewczyny, jesli lekarz nie zalecil Ci brania witamin, nie rob tego na wlasna reke, korzystaj teraz ze swiezych owocow witaminy wprowadza sie zwykle w II trymestrze, ale nie jest to koniecznoscia, np. ja cala ciaze nie bralam zadnych witamin, tylko dobrze sie odzywialam, wyniki mam ok, zaczelam 36tc i wszytsko jest w porzadku, zadnej anemii pozdrawiam Agga + 36tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw.1970 Re: witaminy !!! 10.09.04, 12:05 Witaj nie zaleca sie żadnych witamin do 12 tygodnia. Musisz brać tylko kwas foliowy. Narazie to wystarczy. No i odżywiaj się dobrze. Pozzdrawiam Iwona 12tc. Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: witaminy !!! 10.09.04, 16:25 no wlasnie- zapomniala dodac- bierz tylko kwas foliowy pozdrawiam Agga + 36tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
pulpec Re: witaminy !!! 10.09.04, 12:12 to za wcześnie na sztuczne witaminy. ja zaczęłam brać dopiero od 19 tc. Odpowiedz Link Zgłoś