Dodaj do ulubionych

Plec dziecka

17.02.15, 12:05
w którym tygodniu się dowiedzialyscie czy będzie synus czy coreczka.W czw mam usg(12tydz6dz)i tak po cichu licze ze się dowiem,ale to chyba za wcześnie?Oczywiscie wiem,ze dziecko może się tak ulozyc ze nie nie pokaze kim jest-taki numer nam mlodsza zrobila
Obserwuj wątek
    • ajm2 Re: Plec dziecka 17.02.15, 13:44
      Dowiedziałam się już na pierwszym usg 12-13 tydzień, lekarz podkreślał, że to bardzo niepewne.
      Powiedział że córka i jest córka.
      Teraz również pierwsze przewidywania usłyszałam na USG na koniec pierwszego trymestru, z kupowaniem ubranek czekam jednak do usg połówkowego wink
      • czerwcoweniebo11 Re: Plec dziecka 17.02.15, 15:31
        Dowiedziałam sie na pierwszych bad. prenatalnych że na 99% syn- i jest syn jak ta lala.
        • sabina211 Re: Plec dziecka 17.02.15, 16:58
          Też na usg genetycznym dowiedziałam się, że chłopiec, nawet lekarz pokazał mi "siusiaka". Była to pierwsza wiadomość po położeniu się na kozetce. Urodził się Kajtuś, więc diagnoza trafna.
    • angeika89 Re: Plec dziecka 17.02.15, 21:32
      W 12 tyg. pani Doktor powiedziała że raczej będzie Synek a na następnej wizycie już z całą pewnością przyznała że na pewno chłopiec.I jest nasz kochaniutki Marcelek smile
    • annapaulina85 Re: Plec dziecka 18.02.15, 01:56
      U mnie w 12 tygodniu na pierwszych prenatalnycch pani dr powiedziala ze kobieta jak nic i tak juz zostalosmile sporo zalezy od jakosci aparatu usg i oczywiscie ulozenia dziecka.
    • angel_karolcia Re: Plec dziecka 18.02.15, 08:38
      ja byłam wczoraj na usg genetycznym, koniec 12 tygodnia. niestety, będziemy musieli poczekać do połówkowego, nic nie było jeszcze widać. a lekarz jeden z najlepszych w Wawie smile
    • maria_curia Re: Plec dziecka 18.02.15, 11:18
      Ja dopiero (za każdym razem) na połówkowym USG. Wcześniej nic nie chcieli mówić, w sumie nie dziwię im się - za duża możliwość pomyłki. Zatem mądrzy ginekolodzy pary z gęby nie puszczają, po co im potem pretensje "rozczarowanych" matek, które na porodówce będą krzyczeć "jak to chłopiec? to nie moje dziecko!" big_grin
      • aniael Re: Plec dziecka 19.02.15, 09:16
        Na usg genetycznym w 12 tc płeć zazwyczaj podają specjaliści od usg genetycznego, a nie ginekolodzy. Określają ją po budowie układu moczowego, długości cewki moczowej, co wchodzi w zakres takiego usg, a nie po tym, czy jest siusiak, czy go nie ma, więc szanse na pomyłkę są znikome.
        • q_fla Re: Plec dziecka 22.02.15, 01:11
          U mnie na usg specjalista genetyk powiedział, że syn, ale na 40%. Na tym etapie dziewczynki mają przerośnietą łechtaczkę. W 20 tc widoczny w 13 tc ewidentny siusiak okazał się pipką.
          • kill.emall Re: Plec dziecka 22.02.15, 11:31
            U mnie też spec powiedział, ze 9/10. Najwyraźniej procenty mają znaczenie smile potem się potwierdzało na każdym badaniu od 20 tyg.
    • tatrofanka Re: Plec dziecka 18.02.15, 22:41
      Na USG pierwszego trymestru dziecko było ułożone w taki sposób że pani dr w ogóle nie podjęła się rozmowy na ten temat.Zresztą my też nie chcieliśmy informacji w stylu na 68% wink

W 16 tc powiedziala ze dziewczynka, w 19 tc też, generalnie nic się nie zmieniło chyba.
      Chyba bo już nie pytałam. Wszystko kupujemy pod dziewczynkę- okaze się za jakies 6-7 tygodni
    • zuleyka.z.talgaru Re: Plec dziecka 21.02.15, 21:27
      14tc -ale nie z usg tylko z nifty.
    • kill.emall Re: Plec dziecka 21.02.15, 23:35
      W 13. Ale badanie robil spec nad spece, on nie prowadzi ciąż tylko konsultuje setki usg genetycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka