Dodaj do ulubionych

Wyniki Badań

18.02.15, 13:47
Witam Was Mamy

Piszę do was z pytaniem może i liczę na dobre wieści od was .

Jestem w ciąży w 12 tyg, odebrałam wyniki krwi,, badanie Cytomegalowirus IgM wyszedł dodatni 0,351, zakres referencyjny tego laboratorium jest w skali <0,100 E ujemny / 0,100-0,200 E wątpliwy / >0,200 E dodatni .

Wiem, wszystko mam tutaj napisane, i nie powinnam szukać ale martwi mnie to że ta skala różni się od innych laboratoriów i według tamtych skal nie powinnam mieć dodatniego wyniku. Nie wiem co myśleć, co robić czy jeść przebadać się jeszcze raz tylko że do innego laboratorium. Tak się martwię o maluszka ten wirus jest tak niebezpieczny dla niego crying
Co tym myślicie ?
Obserwuj wątek
    • mala_anez Re: Wyniki Badań 18.02.15, 15:54
      A jaki wynik otrzymałaś w klasie IgG? Dopiero na tej podstawie IgG+IgM można coś powiedzieć.
      • mam_a89 Re: Wyniki Badań 18.02.15, 16:47
        Nie wiem dlaczego ale zrobili mi tylko IgM, poprosiłam o ponowne wykonanie badań uwzględniając IgG, czekam za wynikami, lekarz powiedział że jak IgM jest dodatni to musiałam zarazić się w czasie ciąży. Nie wiem ile w tym prawdy, dzwonię wciąż do laboratorium niestety jeszcze wyników nie mam .
        • mala_anez Re: Wyniki Badań 18.02.15, 19:00
          Po pierwsze nie stresuj się. Tu masz kopalnie wiedzy o CMV: forum.gazeta.pl/forum/f,30315,Cytomegalia.html. Polecam zwłaszcza "zanim zapytasz"smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka