maja9991 13.09.04, 14:10 tutaj można ściągnąć trzy filmy z porodów www.dlazdrowia.pl/wydarzenie/archiwum/bocian/film.asp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: filmy z porodu - link 13.09.04, 16:26 Nie jestem jeszcze w ciazy ,ale obejrzałam sobie.Widok cesarki mnie przeraził.Chyba jednak wolałabym rodzić naturalnie.Wiadomo takich rzeczy sie nie przewidzi ,ale nie powiem zrobiło to na mnie wrażenie.A przy pierwszym porodzie to nacięcie krocza też było widocze.Choroba ,bynajmniej wiem jak to wygląda na żywo.Wiem jedno ,dzieci chcę mieć ,jestem własnie w trakcie starań.Pozdrawiam wszystkie brzuszki. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link Zgłoś
gupik Re: filmy z porodu - link 14.09.04, 20:37 magdulka26 napisała: > Nie jestem jeszcze w ciazy ,ale obejrzałam sobie.Widok cesarki mnie > przeraził. Rozmawiałam z tą babeczką, która rodziła na filmie, bo tak się składa, że wówczas pracowałam dla tego portalu i pisałam o tej akcji ("Bocian w drodze") artykuły do jednego z miesięczników o dzieciach. Dziewczyna była szczęśliwa i nie miała traumy po porodzie. Nie przerażaj się tak wszystko jest do przejścia, jak - nomen omen - widać. W każdym razie potej akcji wiem wszystko o porodach w wodzie Filmy sie pewnie źle ściągają, bo ten portal podupada, prowadzą go oszuści, których juz kilka osób zaskarżyło do sądu o niepłacenie. Treść tam zawarta natomiast jest jak najbardziej wiarygodna, bo wiem, jakie osoby tam pracowały, i wiem, że dbałość o wysoki poziom porad eksperckich i w ogóle rzetelność danych w artykułach była ogromna. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pokonewka Re: filmy z porodu - link 13.09.04, 17:30 Oooch, jaki sliczny byl ten ostatni film. Tylko nie wiem dlaczego nie mialam glosu - czy u was tez tak bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
maja9991 Re: filmy z porodu - link 13.09.04, 18:08 ja w ogóle nie mogę odtworzyc ostatniego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: filmy z porodu - link 13.09.04, 18:32 U mnie wszystko poszło .Był głos we wszystkich 3 filmach. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: filmy z porodu - link 14.09.04, 11:58 pokonewka napisała: > Oooch, jaki sliczny byl ten ostatni film. Tylko nie wiem dlaczego nie mialam gl > osu - czy u was tez tak bylo? > rzeczywiście sliczny film, oprócz tej wanny pełnej krwi Odpowiedz Link Zgłoś
anielka25 Re: filmy z porodu - link 23.11.04, 16:53 Prosze prześlijcie mi te filmy jeśli to możliwe! Adres: ania.kisala@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: filmy z porodu - link 13.09.04, 18:56 cos mi nie działa... czy trzeba mieć zip zainstalowany? Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: filmy z porodu - link 14.09.04, 12:10 www.baybus.net/ na tej stronce znajdziecie film i zdjęcia z porodów Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: filmy z porodu - link 14.09.04, 16:00 Przy pierwszym i trzecim wzruszyłam się do łez. Przypomniał mi się własny poród i aż mi się wierzyć nie chce,że w maju następny! tylko cesarka mnie odstraszyła od tej formy porodu. Będzie tylko w razie konieczności! Życzę udanych porodów! Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: filmy z porodu - link 14.09.04, 20:07 Obejrzałam pierwszy i drugi . Trzeci nie chciał się zapisać . Okropne . Rozumiem , że kobieta miała cc - po prostu nie było wyboru ale pierwszy poród to skandal . Jak ta lekarka do tej kobiety mówiła , zwracała się do niej ?!?! Tragedia ! Nie musicie tak rodzić , przeczytajcie : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=15440497&a=15441385 Odpowiedz Link Zgłoś
gupik Re: filmy z porodu - link 14.09.04, 20:45 Dla zainteresowanych - link do całej akcji "Bocian w drodze". Pozdr. ) www.dlazdrowia.pl/wydarzenie/archiwum/bocian/index.asp Odpowiedz Link Zgłoś
dominika23 Re: filmy z porodu - link 16.09.04, 11:40 Ja obejżałam tylko dwa ostatnie filmy,bo pierwszy mi się ściągnął z błędem.Ale powiem wam,że cesarskiego bym już nie chciała,w życiu!!!Wygląda to przerażająco!!!Byłam roztrzęsiona widokiem rozrywanej skóry na brzuchu matki...okropny widok.Zrobiło mi się po tym filmie niedobrze i długo nie mogłam zasnąć.Za to poród w wodzie był znośny,oprócz widoku całej wanny we krwi to wszystko jakoś tak ładnie,naturalnie wyglądało.Jestem jak najbardziej za naturalnym porodem i nie rozumiem dlaczego coraz więcej kobiet chce za wszelką cenę mieć cesarkę.Niech wcześniej obejżą ten fim,to zobaczymy czy tak chętnie będą chciały cesarskie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: filmy z porodu - link 16.09.04, 15:13 dla mnie film z cc tez byl najgorszy kiedy bylam jeszce w ciazy mala urodzila sie miednicowo i na pocztaku sie cieszylam, ze nie bede musiala sie meczyc naturalnie ale jak zobaczylam film to ..... bardzo chcialam, zeby mala sie przewrocila z powrotem no ale nadszedl TEN DZIEN i mialam cc wiecie co? wtedy sie to tym nie mysli oczywiscie - nad stolem byla lampa i mozna bylo w niej widiec co TAM sie dzieje ale ja nie chcialam widziec odwrocilam glowe a potem uslyszalam tylko placz najcudowniejsa chwila w moim zyciu ryczalam jak nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
ksenia12 jaki program ?? 17.09.04, 16:11 hej.. jaki program trzeba mieć, by te filmy obejrzeć??? Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka dla mnie wszystkie są straszne!!!!! 18.09.04, 06:54 Ja nie urodzę - jestem przerażona nie jestem w ciąży , i nie wiem czy będę kiedykolwiek , ponieważ boję się bólu ; tego, że podczas porodu człowiek jest jak zwierzę ;że mnie rozetną i nigdy nie będę miała przyjemności z sexu ; że piersi opadną mi do kolan; itd itp Ale najbardziej przeraża mnie szpital, poród , ból... może i jestem egoistką , ale chyba mogę prawda? Filmy są przerażające!!!!! A już wog.óle koszmarem sa dla mnie jakieś zbiorowe porodówki ze studentami - o matko, na to bym sobie nie pozwoliła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dominika23 Re:tropicielka 18.09.04, 11:05 Myślę że,każda z nas się boi bólu i porodu.Ja też jestem przerażona po obejżeniu tych filmów.Ale tak bardzo chcę mieć dziecko,że myślę sobie co będzie to będzie.Tyle kobiet rodziło i jakoś wytrzymywało to wszystko.Myśle,że ty też kiedyś zmienisz zdanie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re:tropicielka 18.09.04, 11:13 obejzałam wszystkie 3 o ile pierwszy i drugi raczej przerazaja trzeci bardzo mnie wzruszyl, juz sie nie boje rodzic, zmusilam mojego meza by ze mna to obejzal, i chyba dobrze zrobilam, ma juz wyobrazenie tego co go czeka Odpowiedz Link Zgłoś
magdh26 Re: filmy z porodu - link 08.10.04, 12:20 Obejrzałam razem z mężem. Osobiście wolałabym, aby były one dłuższe. Podobały mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia7611 Re: filmy z porodu - link 21.10.04, 19:44 Czy mógłby ktoś mi przesłać te filmy bo u mnie wyskakuje że nie można otworzyć tej strony!!! Z góry dziękuję i pozdrawiam !!! sylvko@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wampirek26 Re: filmy z porodu - link 21.10.04, 18:59 sorki ale wyskakuje mi strona niedostępna mogły mi ktoś przesłac na maila te filmiki? kris_L@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: filmy z porodu - link 21.10.04, 19:33 uuu, ja tez bym je chciala, bo mi tez wyskakuje, ze nie ma takiej strony. Prosze bardzo!!!!!grochalcia@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tellma Nie moge otworzyc 21.10.04, 20:12 wyskakuje za kazdym razem info, ze nie ma takiej strony. Czy ktos moze mi podeslac pliki??? tellma@gazeta.pl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
pannajoanna Re: nie ma takiej strony!!! 21.10.04, 22:29 Podobno jakis czas temu zostala zlikwidowana. Czemu ? Nie mam pojecia. pannajoanna Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: filmy z porodu - link 22.10.04, 08:55 Dziewczyny, mam u siebe w komputerze jeden z tych filmów,ten ostatni w wannie, naczytałam się ze był najlżejszy, reszty sie nie odważyłam, teraz bym z chęcią obejrzała, ale strony juz nie ma Jeśli któraś chce to prześlę mailem ten jeden film. A moze któraś ma dwa pozostałe???? Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: do aaali1 22.10.04, 09:08 Słoneczko, ja tak bardzo prosze o ten filmik.... grochalcia@poczta.onet.pl. I pozdrawiam goraco. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Ja mam wszystkie trzy 22.10.04, 09:44 ....ale wszystkie trzy to ponad 70 MB(już po spakowaniu), nie wiem czy to się nie zawiesi podczas wysyłania Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: Ja mam wszystkie trzy 22.10.04, 09:53 Ja cały czes czekam na załączenie tego jednego filmu i to ciągle trwa, wiec trzy razem pewnie nie pójdą, ewentualnie po jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Ja mam wszystkie trzy 22.10.04, 09:58 podobno przez gadu gadu można przesłać, ale nie wiem jak Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: Ja mam wszystkie trzy 22.10.04, 10:06 Chyba wiem jak, ale musimy byc obie dostepne i musimy chyba mieć swoje numery w kontaktach, spróbujemy??? nie wiem czy tak duzy plik jak film pójdzie mój gg 6244480 Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 jeszcze jedna stronka 22.10.04, 09:54 www.baybus.net/ na tej stronce są zdjęcia z porodów, i filmik też jest,ale trzeba mieć Quick Time(żeby to odtworzyć), polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia7611 Re: filmy z porodu - link 25.10.04, 20:57 Mam pytanko???? Czy ma ktoś pozostałe dwa filmiki z porodu (oprócz tego w wodzie) Jak tak to proszę o przesłanie (sylvko@o2.pl) Można przesłać tylko trzeba go podzielić na części i jak dobrze myślę to ,,spakować" i wysłać w parunastu e-mailach KTO MA POZOSTAŁE FIMY ??? Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Do sylwia7611 28.10.04, 20:42 Wysłałam Ci coś na skrzynkę, film nr. 1 w 10 częściach, jak dojdzie to daj znać to wyślę ten drugi Odpowiedz Link Zgłoś
momo8 Re: Do sylwia7611 17.11.04, 23:16 A czy ja też mogę prosić o te filmiki (tylko w kawałkach, please!). Bo o tym, kto je skasował na podanej przez Ciebie stronce już zdążyłam się wyrazić głośno i nieparlamentarnie. Więc jeśli możesz,... momo8@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zebra46 Re: filmy z porodu - link 22.10.04, 10:04 a jak wam sie udalo sciagnac te filmy jaaa teeez chce je obejrzec !!!! moze mi ktos przeslac? Odpowiedz Link Zgłoś
wichary1 Re: filmy z porodu - link 22.10.04, 10:08 Hej! Ja mam też wszystkie 3 i wczoraj wieczorem miałam dobre chęci, żeby wam je wysłać,spakowałam i po kolei zaczęłam wysyłać na podane przez was adresy...niestety zawiesił mi się cały komputer, zaczęły się dziać jakieś dziwne rzeczy, musiałam resetować a wogóle to strasznie długo trwało. Nie wiem jak to wysyłać, niestety ale bardzo chciałam...wybaczcie - może ja już za stara jestem na takie rzeczy i nie wiem -pozdrawiam - Ania P.S. Sciągnięcie ich nie stanowiło żadnego problemu ale to było gdzieś ok połowy września... Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 Re: filmy z porodu - link 22.10.04, 10:18 ja kliknelam wczoraj na ten link i cos mi sie dzialo z kompem, wylaczyl sie, a potem jakby zlapal wirusa, dzis jest ok, ale przez chwile byly jakies problemy, tez sie zawiesil Odpowiedz Link Zgłoś
wichary1 Re: filmy z porodu - link 22.10.04, 10:56 Ale raczej nie ma tam żadnych wirusów, bo ja te filmiki mam już ponad m-c i nic się nie dzieje...tylko szkoda, że tak trudno je wysłać a nawiasem mówiąc to ciekawe komu one tak bardzo przeszkadzały? Jak wam się uda przez GG to napiszcie jak to sie robi! Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 do wichary1 22.10.04, 10:39 wszystkie trzy filmiki juz po spakowaniu mają ponad 70 MB, nawet pierwszy filmik (z najmniejszą pojemnością) ma 22.7 MB, a większość skrzynek ma pojemność 20 MB.Podobno można przesłać przez gg, ale nie wiem jak.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: do wichary1 22.10.04, 10:47 Yola13 napisałam Ci wczesniej mój nr gg 6244480, jak byś mogła to odezwij sie , spróbujemy wysłać, ale nie wiem czy taki duży plik pójdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kalisa77 Re: filmy z porodu - link 26.10.04, 12:02 czesc! probowalam wejsc na te strone i zobaczyc te filmiki, ale tak jak juz kilka osob pisalo- strona nie istnieje. Masz moze GG? Bo faktycznie ta droga mozna przeslac plik.Moj numer to: 954799- jesli masz GG i moglabys sie odezwac- bylabym wdzieczna pozdrawiam- 25 tygodniowa ciazulka Odpowiedz Link Zgłoś
annawk Re: filmy z porodu - link 26.10.04, 17:59 jeśli możecie to bardzo proszę prześlijcie mi też te filmy bo podanej strony nie mogę otworzyć mój e-mail: junak666@op.pl z góry dziekuje i pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_polna Re: filmy z porodu - link 26.10.04, 18:44 Ja tez bardzo proszę o ten film,gdyz podanegolinku nie mozna otworzyc. Mój e-mail to magdar23@o2.pl Serdecznie pozdrwiam i dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 do annawk 28.10.04, 20:55 niestety ale twoja skrzynka ma za małą objętość i nie mogę Ci wysłać ani 1/10 filmiku, wysyłałam innym dziewczynom i tylko od Ciebie wrócił mail.Napiszę Ci resztę na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia062 Re:JA tez poprosze o film 28.10.04, 21:05 Czesc ja tez prosze o przesłanie na adres gazetowy lub na kasia0139@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dori761 Re:JA tez poprosze o film 29.10.04, 15:38 Dziewczyny ja co prawda jestem już po ale chciałabym i bardzo bym prosiła o te filmiki. Zgóry dziekuje a to adres: dori761@gazeta.pl Pozdrawiam Dori i 14tyg Mateuszek Odpowiedz Link Zgłoś
wiosna10 Re: filmy z porodu - link 26.10.04, 18:52 Bardzo prosze o przesłanie,jak jest taka możliwość.Byłabym bardzo wdzięczna.Mój mail to wenta1@wp.pl .Z góry dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pipi2004 Re: filmy z porodu - link 11.11.04, 22:46 Ja również proszę o przesłanie mi tych filmów z porodów. Mój e-mail pipi2004@gazeta.pl Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
pannajoanna Re: filmy z porodu - link 28.10.04, 07:13 Dla wszystkich zainteresowanych filmami (ze strony www.dlazdrowia.pl). Poniewaz moja kolezanka bardzo prosila mnie o te 3 filmy, do ktorych link z niewiadomych powodow przestal dzialac, napisalam w tej sprawie maila z zapytaniem do redakcji. Dostalam odpowiedz, ze strona jest modernizowana i w przeciagu kilku dni pojawia sie te filmy oraz kilka nowych. Trzeba bedzie wejsc na strone www.dlazdrowia.pl i tam kliknac archiwum i tam odszukac. Ale to potrwa jeszcze kilka dni. Pozdrawiam pannajoanna Odpowiedz Link Zgłoś
gupik Re: filmy z porodu - link 28.10.04, 21:33 Strona się nie otwiera, bo firma padła. Jak pisałam wyżej, szefowie oszukali trochę pracowników, którzy się teraz sądzą o kasę. Nie mają forsy nawet na utrzymywanie treści strony, bo korzystają z gotowców dostepnych w necie (patrz: www.dlazdrowia.pl). Szkoda, bo kawał dobrej roboty odwaliliśmy, ja troszeczkę (tylko przy tej akcji dot. ciaży i porodu), ale byli ludzie, którzy tam pracowali trzy lata. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia7611 do yola13 29.10.04, 13:50 Mam prośbę brakuje mi chyba 1 części bo mam od części 2 i nie moge rozpakować !!!! Prześli mi część 1 !!! z góry dziękuję !!! sylvko@o2.pl Wyśłałam Ci e-maila Ale wolałam jeszcze tu POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: do yola13 29.10.04, 15:14 właśnie wysłałam jeszcze raz, tą część 1, bo bez tego nie pójdzie cała reszta, mam nadzieję,że teraz dojdzie, daj znać jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
kkwiatuszekk Re: filmy z porodu - link 10.11.04, 12:57 Mam ogromną prośbę. Czy ma ktoś ściągnięte te filmiki u siebie na komputerze. Bo ten link jest już nieaktywny. A bardzo bym chciała zobaczyć te filmy. Proszę o kontakt. Mój gg:4690703 Odpowiedz Link Zgłoś
pipi2004 Re: filmy z porodu - link 11.11.04, 22:48 Ja również proszę o przesłanie mi tych filmików z porodów Z góry dziekuje pipi2004@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: filmy z porodu - link 11.11.04, 23:02 ja tez prosze na kasiakroczek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
linka72 Re: filmy z porodu - link 13.11.04, 22:01 Nie moge pootwierać tych filmików ( chyba będę płakać Odpowiedz Link Zgłoś
moniqe241 Re: filmy z porodu - link 12.11.04, 14:00 ja też bardzo proszę o filmiki. Z góy dzięuję.Mój mail: dsdagmara@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: filmy z porodu - link 12.11.04, 14:33 ds.wiesci.net/filmy/ na tej stronce są wszystkie 3 filmiki plus jeszcze 2 dodatkowe.Pozdrawiam i miłego oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: filmy z porodu - link 14.11.04, 00:20 Musisz zapisać to na dysku i otworzyć, ale pod warunkiem że masz RAR- program archiwizujący, bo filmiki na tej stronce są spakowane właśnie rar'em. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: filmy z porodu - link 14.11.04, 10:07 Kto założył tę stronkę jest WIELKI! Ściągnęłam, obejrzałam jeden... i więcej nie chcę, ale myślę, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia7611 Do baby244 i gupik 14.11.04, 21:37 Przeczytajcie wiadomość powyżej od yola13 z dnia 14.11.2004 tam jest adres strony na której to można ściągnać te filmy Należy je tylko po ściągnięciu rozpakować miłego oglądania Pozdrawiam Sylwia i ? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mysza Re: Wysyłanie plików przez Gadu-Gadu :) 15.11.04, 14:15 Napiszę Wam, jak wysyłać pliki przez gg, bo przez skrzynkę to raczej one nie przejdą... Przede wszystkim to nie ważne, jakiej pojemności jest plik - gg sobie z tym poradzi Należy zmienić status na "Dostępny" lub "Zaraz wracam" - obie strony, czyli osoba odbierająca i wysyłająca muszą mieć to zmienione. Wybieramy osobę ze swojej listy kontaktów i klikamy dwa razy lewym myszki (tak, jakbyśmy chcieli rozpocząć rozmowę). Gdy wyświetli nam się okienko dialogowe, klikamy na dole "Menu" a następnie "Wyślij plik". I to w sumie wszystko U osoby odbierającej pokaże się w prawym dolnym rogu monitora informacja z napisem "Przesyłanie pliku" czy jakoś tak. Trzeba na to kliknąć, potwierdzić chęć przyjęcia pliku i podać miejsce, gdzie się ma zapisać. Podczas ściągania pokazuje się % ściągniętego pliczku I jeszcze jedno - jeśli do listy znajomych dopisało się nową osobę, to będzie można do niej wysłać plik dopiero po ponownym zrestartowaniu gg (czyli dodajemy nową osobę, restartujemy gg i wysyłamy plik). ...I jeśli można, to ja również prosiłabym o przesłanie tych pliczków, ponieważ u mnie wyżej podane linki niestety nie działają... Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: Wysyłanie plików przez Gadu-Gadu :) 15.11.04, 16:46 podaj nr gg, to spróbujemy te pliki przesłać Ci Odpowiedz Link Zgłoś
holotrea Re: filmy z porodu - link 15.11.04, 16:40 ds.wiesci.net/filmy jeszcze wczoraj ta stronka była. Filmów nie ściągałam z niej, ale wiem, że tam fizycznie były-widziałam index. A dzisiaj już stronka zniknęła- jak to możliwe? Pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość w tłumaczeniu zawilości internetowych ))))) PS.Quicktime wcale nie jest taki quick Czy Wam też tak długo filmiki się ściagały z baybusa??? Odpowiedz Link Zgłoś
qms Re: filmy z porodu - link 15.11.04, 17:48 normalnie, ze ich juz tam nie ma bo je skasowalem... Mialy byc dostepne tylko dla dwoch osob.. a narobilo ich sie na prawde spooooroo.. 6gb transferu w dwa dni;p Odpowiedz Link Zgłoś
baby244 Re: filmy z porodu - link 14.11.04, 20:31 dziewczyny czy ktoras z was moze mi przeslac te filmy?? moj adres to mara8@o2.pl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś