josephine31 27.10.15, 13:36 Mam pytanie, czy jecie matiasy w ciąży?? w sumie lekarza nie pytałam, a w pierwszym trymestrze zjadłam dużo, podobnie jak koreczków po giżycku, kaszubsku itp. pytam ze względu na listeriozę... Pozdrawiam serdecznie. )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iziula1 Re: Matiasy w ciąży? Jecie? 27.10.15, 13:49 Oczywiście,że jadłam. Tobie życzę smacznego Ryby są b.zdrowe a zagrożenie listerią minimalne. Jak masz ochotę to jedz na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
roxana8881 Re: Matiasy w ciąży? Jecie? 27.10.15, 18:19 dzisiaj zjadlam matiaska ale wiem ze napewno byl swiezy . Z niepewnego zrodla bym teraz nie kupila Odpowiedz Link Zgłoś
roxana8881 Re: Matiasy w ciąży? Jecie? 27.10.15, 18:20 w sensie swiezo wedzony ;D Odpowiedz Link Zgłoś
josephine31 Re: Matiasy w ciąży? Jecie? 27.10.15, 19:28 Pytam o solone płaty śledziowe. Surowe. Odpowiedz Link Zgłoś
k.laryska Re: Matiasy w ciąży? Jecie? 28.10.15, 18:57 Jadłam. Zresztą ja to miałam szalone zachcianki podczas ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
kamila342 Re: Matiasy w ciąży? Jecie? 29.10.15, 19:26 Zgadzam się z poprzedniczkami ryby są bardzo zdrowe w czasie ciąży jest to świetne źródło kwasu omega -3, białka, żelaza i witamin z grupy B 6, B 12 i D. Jakbyś chciała zobaczyć na co warto zwrócić uwage w czasie diety a czego unikać polecam przeczytać. www.childheaven.pl/art/23/jadlospis-przyszlej-mamy Odpowiedz Link Zgłoś
sabrina006 Re: Matiasy w ciąży? Jecie? 31.10.15, 18:39 Ja w obu ciążach jem wszystko. Lekarz w pierwszej ciąży powiedział mi, ze to, co wypisują w poradnikach to bzdury i jeżeli ciężarna ma ochotę na coś do jedzenia, to nie powinna sobie tego odmawiać. Jedynie, co zabronione to alkohol, no i trzeba uważać na niemyte owoce i warzywa oraz surowe mięso czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Matiasy w ciąży? Jecie? 01.11.15, 12:08 sabrina006 napisała: > Ja w obu ciążach jem wszystko. Lekarz w pierwszej ciąży powiedział mi, ze to, c > o wypisują w poradnikach to bzdury i jeżeli ciężarna ma ochotę na coś do jedzen > ia, to nie powinna sobie tego odmawiać. Jedynie, co zabronione to alkohol, no i > trzeba uważać na niemyte owoce i warzywa oraz surowe mięso czerwone. Ciąża bez śledzi, kiszonych ogórków i czekolady ? Najsłynniejsze ciążowe zachcianki od wieków. I jakoś pomoru wśród noworodków nigdy nie było z tego powodu ia, to nie powinna sobie tego odmawiać. Jedynie, co zabronione to alkohol, no i > trzeba uważać na niemyte owoce i warzywa oraz surowe mięso czerwone. Na to trzeba uważać nie tylko będąc w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
konikmorski1976 Re: Matiasy w ciąży? Jecie? 11.11.15, 10:35 NIe jedz matiasów ani majtasów ani maltizersów. Wszystko na litere M powoduje u dziecka Mukowiscydozę i Malarię.Koreczki po giżycku to czyste zło a po kaszubsku to już w ogóle. Dziecko będzie Kaszubem z Giżycka. To już nieodwracalne. Odpowiedz Link Zgłoś
lea-25 konikmorski19765 11.11.15, 18:40 Twoja odpowiedź najbardziej mnie uspokoiła... Swoją drogą bardzo nabiłam sobie tymi śledziami z solanki swój mały rozumek... Odpowiedz Link Zgłoś
josephine31 Re: Matiasy w ciąży? Jecie? 30.11.15, 12:40 Piszę, gdyby któraś kiedyś miała podobne pytanie. Pytałam lekarza i odradził mówiąc, żeby nie jeść, bo "nie wiadomo jakie robactwo tam siedzi", ale gdybym coś poważnego zjadła, to byłoby już po ciąży. Zaskoczył mnie, bo on raczej z tych mających zdrowe podejście do ciąży. Cóż, co zjadłam, to moje... W każdym razie ryb surowych tzn śledzi i wędzonych na zimno zjadłam tony, bo jestem fanem. w samym grudniu każdego roku szło tego ok. 10 kg. samej surowizny. Co w tym roku będę jeść??? Odpowiedz Link Zgłoś