Dodaj do ulubionych

Ciśnienie

30.05.16, 10:50
Zawsze miałam prawidłowe ciśnienie, bardzo rzadko się zdarzało, że było one za wysokie (zazwyczaj po imprezach) ale też nie było jakos strasznie wygórowane. Ogólnie miałam dobre wyniki. Jak zaszłam w ciąże moje cisnienie diabli wzięli... Jest niewyobrażalnie niskie. Jak mam dobry dzien to wynosi około 110/55, ale bardzo często jest niższe 96/43!!! Jak mam takie niskie ciśnienie odczuwam kołatanie serca. Denerwuje mnie to. Dzisiaj idę do rodzinnego lekarza, zobaczymy co mi powie. Ostatnio (około 2 tyg temu) miałam robione EKG i wszystko było w porządku. Dodam tez, że biorę euthyrox 50 na tarczyce. Jak zaszłam w ciąże moja tarczyca zwariowała, zawsze miałam dobre wyniki, badania z krwi robiłam 2-3 razy w roku. Zastanawiam się czy euthyrox mógł się przyczynić do tak niskiego ciśnienia. Wywołuje kołatanie serca ale też nadciśnienie a nie niedocisnienie. Czy któraś z Was miała podobny problem? Dodam, że nie mam zawrotów ani omdleń, nie boli mnie głowa, w sumie tylko to kołatanie odczuwam. Aha, brałam tez nospe forte i asparagin (lekarz przepisał na bóle brzucha) luteinę wciąż jeszcze biorę. Dodam tylko, że mam 29 lat i jestem w 18 tyg ciąży.
Obserwuj wątek
    • bejbi83 Re: Ciśnienie 30.05.16, 13:57
      Ja mam normalnie 110/55,w ciazy narazie tez.w poprzednich w drugiej polowie juz bylo wyzsze.z coska mialam takie odczucia kolatania ale to dlatego ze tetno mi skakalo do 110 i tak byla ulozona ze uciskala zyle glowna.objaw niskiego cisnienia:ciagle mi sie chce spac?
    • carmelita81 Re: Ciśnienie 30.05.16, 14:21
      W pierwszej ciąźy Milan bardzo niskie ciśnienie. Były dni że nie mogłam podnieść sie z łóżka a pracowałam wtedy.było to o tyle dziwne że przed ciążą brałam leki na za wysokie ciśnienie. Lekarz stwierdził że wszystko ok i takie uroki ciąży.
      Teraz jestem w drugiej ciąźy i dla odmiany ciśnienie mam w górnej granicy normy i muszę je cały czas kontrolować. Niby ciąża nie choroba ale różne dolegliwości pojawijają sie nie wiadomo skąd.Ja żadnych leków podczas obu ciąż nie brałam ale kto wie czy te które Ty bierzesz nie mają wpływu na ciśnienie.
      Myślę że wystarczy skonsultować się z lekarzem prowadzącym - na forum nikt Ci diagnozy nie postawi.
    • rossi87 Re: Ciśnienie 30.05.16, 17:27
      Juz wszystko wiem. Dr powiedziała, że w ciąży tak sie często dzieje. Zaleciła pic dużo wody i dużo odpoczywać 😊 Moje leki nie obniżają ciśnienia ( z wyjątkiem nospy, ktorej nie biorę juz od kilku dni). Takie ciśnienie nie jest groźne dla mamy i dziecka, także jestem szczęśliwa 😊 Nie pozostaje mi więc nic innego, jak tylko napić się i poodpoczywać 😊 Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka