13.03.17, 13:09
Witam Was. Chcialam się spytac ktore usg jest bardziej wiarygodne. Z om termin mam na 14 wrzesnia. Z pierwszego usg w 8 tyg termin wyznaczyl mi ginekolog na 19 wrzesnia. A teraz po badaniach prenatalnych bylam w 12 tyg i 5 dni i wyznaczyl na 11 wrzesnia. Wydaje mi sie ze duza rozbieznosc jest miedzy pierwszym a drugim usg. Dodam ze cykle mialam 29-30 dniowe a ostatnia miesiaczka 8 grudnia. A do stosunki doszlo od 14 dnia cyklu przez pare dni. Byl jeszcze stosunek 9 dnia cyklu ale bez wytrysku, tylko chwilowy. Ktore usg jest najbardziej wiarygodne?
Obserwuj wątek
    • q_fla Re: om i usg 13.03.17, 17:18
      To są tylko terminy orientacyjne, tylko 5 % kobiet rodzi wg terminu z om. Mój termin z om - 22.01. Z usg 02.02. Urodziłam 07.01. zdrową córkę.
      • e_le_n_a Re: om i usg 13.03.17, 18:38
        Dla mnie najbardziej wiarygodny jest termin z OM. Usg pokazuje różnie,w zależności od pomiaru czy wielkości dzidka podczas badania.A kiedy rzeczywiście urodzisz tego nikt Ci nie wywróży smile jeśli nadal martwisz się ojcostwem,możesz zrobić badania DNA.
        • roksanka1987 Re: om i usg 13.03.17, 19:08
          Raczej juz sie nie martwie, wszystko na to wskazuje ze bedzie tak jak chce.
    • old.hipster Re: om i usg 14.03.17, 12:09
      Terminy porodu obliczone wg. USG to tylko bardzo orientacyjne, uśrednione dane. Różnica kilku dni jest dopuszczalna i w zasadzie o niczym nie świadczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka