Dodaj do ulubionych

PROSZE O RADE

07.10.04, 12:44
Pisałam o tym wczoraj ale nie dostałam zbyt wielu odpowedzi,a mianowicie-
lekarz powiedział mi że mam łożysko nisko ułożone,jak to rozumieć?Czy przez
coś takiego można mieć cesarke?Jestem teraz w 28tyg ciąży,ok 20 tyg lekarz
powiedział że mam łożysko przodujące-nie wiem jak to rozumieć i czy to
oznacza to samo.Prosze jeśli wiecie napiszcie mi o tym bo bardzo mnie to
nurtuje!Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dziubek10 Re: PROSZE O RADE 07.10.04, 12:47
      Prawdopodobnie będziesz mieć cesarkę,gdyż masz łożysko przodujące.
    • verla Re: PROSZE O RADE 07.10.04, 12:50
      20 tydzien to chyba troche wczesnie na stwierdzenie ze lozysko jest przodujace
      bo macica rosnie jeszcze przez cala ciaze. Ja mialam w 23 tygodniu lozysko na
      scianie tylnej a w 34 juz bylo na przedniej, tak na gorze. Tak naprawde wiec
      bedziesz miala pewnosc po trzecim USG. Lozysko przodujace kwalifikuje Cie do cc.

pozdrawiam
      verla (35/36 tc )
    • malaika7 Re: PROSZE O RADE 07.10.04, 13:42
      Jeśli faktycznie masz łożysko przodujące i zakrywa ono kanał szyjki macicy albo
      jest tuż nad nim, to będziesz mieć cc - inaczej nie urodzisz. Ale tak jak
      powiedziała moja poprzedniczka - macica rośnie a łożysko się "przemieszcza".
    • olga50 Re: PROSZE O RADE 07.10.04, 14:48
      Jeżeli w 20 tyg. miałaś łożysko przodujące, a w 28 już było nisko schodzące to
      być może podniesie się jeszcze troszke do porodu i wówczas urodzisz normalnie.
      Ja miałam łożysko nisko schodzące w 20 tyg. ciąży.Lekarz w ogóle się tym nie
      przejął, powiedział, że ono do porodu się podniesie.Ja jednak sie martwiłam, bo
      słyszałam , że może sie jeszcze obniżyć i wówczas będzie przodujące (a wtedy
      konieczna cesarka!).Jednakze lekarz miał racje , ono sie podniosło a ja
      urodziłam normalnie.Zaznacze, że miałam robione tylko jedno USG (w 20 tyg.) i
      bałam się aż do samego porodu, że łożysko mogło zejśc zbyt nisko i, że z sali
      porodowej wyląduje na sali operacyjnej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka