Dodaj do ulubionych

kto ma termin na listopad

13.10.04, 13:18
mam nadzieje ze sa jakies przyszle listopadowe mamusie
Obserwuj wątek
    • atlantis75 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:20
      niunia20-84 napisała:
      > mam nadzieje ze sa jakies przyszle listopadowe mamusie

Witaj smile
      Termin na 9 listopada. Ale wczoraj odstawiłam fenoterol i byz może synkowi
      zechce się wyjść juz w pażdzierniku.
      Pozdrawiam. Atlantis w 36 tc
      • niunia20-84 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:23
        ja z miesiaczki mialam na 6 grudnia ale z usg przesuneli mi na 29 listopada, a
        potem na 20
      • niunia20-84 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:25
        sama zastanawiam sie czy czasami niunia tez nie wyjdzie wczesniej bo chyba czop
        sluzowy mi juz odchodzi nadodatek nie ma mojego lekarza ani zadnego w
        zastepstwie bedzie dopiero 19
        • ziele77 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:27
          Hej!
          Ja mam termin w święto czyli 11 listopada smileale mam silne przeczucie,że urodzę
          tydzień później.Chociaż właśnie teraz czeka mnie wielka przeprowadzka i dużooo
          roboto więc kto wie czy z tego wszystkiego nie urodzę wcześniej.
          Pozdrawiam
        • monikaj1 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:28
          I ja się zgłaszamsmile Termin na 23 listopada, ale szyjka już się skraca, więc nie
          wiadomo, jak będzie. Nie wiem, do czego ta wiercipięta tak się spieszysmile
          Pozdrawiam,
          Monika
          • niunia20-84 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:29
            widze ze listopadowek przybywa.wiecie juz co bedzie? ja mam niunia-Oliwie
            • aprze Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:34
              Cześć dziewczyny
              ja mam termin na 3.XI. Wszyscy twierdzą, że urodzę wcześniej a nawet twierdzili,
              że na początku października a tu już 13 i nic. U mnie ma być dziewczynka bedzie
              miała na imię Dagmara
              Agnieszka
          • pretty01 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:51
            Też mam termin na 23 listopada! Ale moja Ola przyjdzie na świat wcześniej, bo
            będę miała cesarkę i pomaszeruję do szpitala pewnie tak między 9 a 16 listopada.
            Pozdrawiam serdecznie!
            Agnieszka, 20-to miesięczna Ania i Ola - w brzuszku
            • hanka13 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 14:21
              czesc dziewczyny,
              ja mam termin z @ na 7 listopada, a z USG na 13; ale za tydzien odstawiam
              Fenoterol i kto wie co sie zdarzysmile Wolalabym, zeby dzidzius poczekal, bo nie
              jest duzy (ok. 2,5 kg w 37 tc)>
              pozdrawiam,
              hanka
          • ana1973 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 16:24
            Ja też mam termin na 23 listopada. A przez skracającą się szyjkę od początku
            września mam nakazane "leżakowanie" w domu, dostałam salbutamol na zahamowanie
            skurczów macicy i walnęli mi sterydy, żeby małemu szybciej się rozwinęły
            płucka, bo szyjka miała już tylko 2 cm (czyli przez 2 wakacyjne miesiące
            skróciła się o 2 cm) i było niebezpieczeństwo, że maluch szybciej się wywinie z
            brzuszka. na szczęście po miesiącu okazało się, że sytuacja jest bez zmian,
            więc leżenie się opłacało. Ale do następnej wizyty, tj. do 26 października
            muszę nadal leżeć (no, może nie plackiem - mogę sobie posiedzieć albo przejść
            się z pokoju do pokoju) i brać leki, a potem już będzie ponad 36tc, więc będę
            mogła zacząć w miarę normalnie chodzić i odstawić leki, żeby macica zaczęła
            normalnie funkcjonować. Ale podejrzewam, że mały jednak nie doczeka do tego
            23...
        • aprze niunia20-84 13.10.04, 13:38
          Mi przy drugiej ciąży czop odszedł jak miałam termin porodu a urodziłam 9 dni po
          terminie , poród wywołany
          Agnieszka
          • niunia20-84 Re: niunia20-84 13.10.04, 13:55
            ja najprawdopodobniej bede miala cc bo mala jest ulozona miednicowo zupelnie.
            i jak narazie nie ma zamiaru sie odwracac
            • aprze Re: niunia20-84 13.10.04, 14:08
              a w którym tygodniu miałaś robione usg?,
              ja miałam w 32 i u mnie wyszło, że niunia leży poprzecznie (pleckami do kanału
              rodnego) ale gin stwierdził, że jeszcze może się przekręci bo jak nie to będzie cc
              • niunia20-84 aprze 13.10.04, 14:32
                troche wczesniej bo miesiac temu ale nadal czuje po kopniaczkach gdzie ma nozki
                a gdzie glowke.
                • aprze Re: aprze 13.10.04, 14:49
                  mi się wydaje, że czują ją w takiej samej pozycji jak podczas robienia usg.
                  Główkę ma z boku a nie na dole, ale mam nadzieje, że się mylę
                  22.X ide na usg
    • wodnik74 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 14:24
      heja, ja na 4 listopada, szyjka póki co ani drgnie smile). Mam nadzieję, że się
      nie przeterminuje za bardzo ... Na razie chce wyjść przez pępek, tak się
      rozpycha smile)
    • danetdd Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 14:27
      Cześć!!!
      I ja się dołączę smile. Ja mam dwa terminy, albo na 2 listopada wg OM, albo na
      połowe listopada wg USG. Trzymam się tego drugiego terminu, bo na wczesnym USG
      okazało się, że ciąża jest młodsza niż wszyscy myśleli, ale czuję się gorzej z
      dnia na dzień, więc kto wie??? W kazdym razie chciałabym urodzić na początku
      listopada, bo moi synowie właśnie się pochorowali sad. Pozdrawiam wszystkie
      listopadowe mamusie i trzymam mocno kciuki za Was i za siebie...
      Aneta
    • danetdd Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 14:35
      A!
      Nadal nie wiem co urodzę, bo dzidzia nie chciała pokazać, ale mam nadzieje, że
      to dziewczynka a imię wybiera mąż, więc nie wiem smile jak będzie miała na imię,
      jak będzie chłopczyk, to będzie Mateusz smile. Podobno jest odwrócone tak jak
      trzeba, ale jeszcze idę na jedno USG tak dla pewności, bo się okropnie wierci.
      • niunia20-84 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 14:41
        to dobrze ze sie wierci ja zawsze martwie sie kiedy przestaje.mam nadzieje ze
        sie predzej nie rozsypie niz w listopadzie
    • aprze Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 15:12
      Ja czasami mam ochotę już teraz urodzić i mieć to za sobą a czasami po terminie.
      Dobrze, że sama nie wybieram terminu tylko natura.
      Czy macie już spakowane torby i wybrany szpital?
      Agnieszka
    • mania81 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 16:04
      Hej!!
      Ja mam termin na 14-ego XI. Torbę już spakowałam i czekam. Mały się tak wierci
      że czasami mnie to boli. Ale bardzo lubię kiedy daje o sobie znaćsmile) Jeszcze
      nie wiem jak będzie miał na imię bo mój mąż odrzuca wszystkie jakie wybiorę
      narazie został Filip ale zobaczymysmile)
      Pozdrawiam papapa
    • amaterasu79 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 16:05
      Ja mam jeszcze czas do 26 listopada. Ale na razie czekam az moja dzidzia sie
      zdecyduje przekrecic, bo poki co prezentuje bardzo optymistyczna postawe pt:
      glowa do gory smile Juz pomijam to, ze stroi fochy i sie strasznie wstydzi - ma
      pepowinke miedzy nogami. No chyba ze natura Go tak hojnie wyposazyla ;P
      • aprze Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 16:09
        To ja chyba też spakuję torbę, narazie zrobiłam listę co mam zabrać i wyszło mi
        tego bardzo dużo. Teoretycznie jestem w 38 tygodniu ciąży i mogę rodzić
        Agnieszka
    • verla Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 16:26
      ja mam termin na 11 listopada ale juz jutro ide do szpitala i jutrzejszy test
      oksytocynowy ma wykazac czy moze nie bede pazdziernikowa mama smile a ciaza mi juz
      ciazy ! pepek mi szybciej peknie bo szyjka ani drgnie. a ja musialam w 28
      tygodniu lezez 3 tygodnie przez skracajaca sie szyjke ! wiec do zobaczenia na "
      emamy listopadowe " ?

verla ( 36 tc )
      • bilbol Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 22:53
        A ja mam termin na 20 listopada. Trochę się boję, jak to będzie...
        • maja.maja Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 08:43
          Hej Dziewczyny,

Ja mam termin wg USG na 3.11 więc juz niedługo i tak właściwie mogłabym już w
          każdej chwili zacząć rodzić ale chyba mojej córeczce nie spieszy sie na ten
          świat bo mam przeczucie że urodzi sie po terminie.W brzuszku ma przecież
          cieplutko a na dworze robi sie coraz zimniej. Nie chciałabym tylko rodzic 1
          listopada.Moja mała jest strasznym śpiochem - ostatnio coraz mniej sie rusza
          (ale to chyba dlatego że ma mało miejsca w brzuszku.
          Pozdrawiam wszystkie przyszłe październikowo - listopadowe mamusie
          Maja
          • niunia20-84 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 09:47
            a ja bede chyba miala termin na dzisiaj.wlasnie jade do szpitala na kontrole bo
            mojego gina nie ma a czop mi juz odchodzi od tygodnia a dzis mam chyba skurcze
            pozdrawiam was
        • lakasia75 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 10:10
          cze bilbol smile)
          ja tez mam termin na 20 listopada. Ja na dzien dzisiejszy dziecko caly czas
          glowa do gory i lekarz nastawia mnie na cc... Ja tez sie boje jak to bedzie,
          kiedy bede wiedziec ze to juz?!?!
          pozdrawiaMY Ciebie i twoje Malenstwo
          kasia i kinderniespodzianka smile)
          • bettinaj Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 10:57
            hej, ja mam termin na 4 listopada, ale juz teraz (37tc) jestem jakas taka
            niezgrabna i ociężała, że chcialabym zeby to bylo juz. Torba przygotowana,
            wyprawka teżsmile
            Dzidzia kręci się niemiłosiernie, a ostatnio znalazła sobie ulubione miejsce na
            nożki pod moimi żebrami...boooooliiii
            Z usg (3razy) lekarz widzi Dziewczynkę, a ja z każdym dniem coraz mniej w to
            wierzę i nachodzą mnie wątpliwościsadsad
            Czy też tak macie...??? Dodam że moj syn 6 lat temu miał być dziewczynką i
            okropnie się czułam na porodówce gdy mi powiedzieli ze to syn, bylam tak
            zaskoczona ze nie moglam przyjac do wiadomosci, ze to moje dzieckosmilesmilesmile
            pozdrawiam
            beata i 37 t julcia??
            • winniczka1 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 11:08
              Cześć dziewczyny ja mam termin na 27 listopada, ale chyba urodzę troche
              wcześniej dzidzia jest duża i od paru dni coraz częściej twardnieje mi brzuch,
              żle sypiam i wogóle jest już niewygodnie, pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy .
              Gdzie rodzicie bo ja na Czerniakowskiej w szpitalu Orłowskiego.
            • aprze Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 11:11
              Mi przy drugiej ciąży czop odszedł w dniu terminu porodu a urodziłam 9 dni po
              poród wywoływany. Skórcze miałam już około 3 tygodni przed terminem wieczorami
              bardzo bolesne co 5 - 4 minuty przez 1-2 godziny a potem mi przechodziły.
              Zastanawiam się kiedy mam teraz jechać do szpitala. A jak będzie tak samo jak
              przy drugiej ciąży, zanim się przygotuję i dojadę to skórcze miną. Ale mam
              mętlik w głowie. Termin na 3. XI a jeszcze nie spakowna torba
              Agnieszka
    • olejek1 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 14:02
      witam, ja mam termin na polowe listopada, ale mam przeczucie, ze Krzyś bedzie
      zdecydowanie wczesniej. z reszta nie ukrywam, ze juz mi coraz ciezej, przytylam
      tylko 10 kg, ale czuje sie jak wieloryb wink, wieloryb w ciazy!!!
      do szpitala i dla Juniora juz wszystko na poczatek mam, musze sie tylko
      spakowac. bedziemy rodzić na Starynkiewicza. pozdrawiam, Ola
      ps. moje tez sie okropnie wierci, pępek mi pęknie!
    • asiula14 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 14:22
      Ja mam termin na 18 listopada ale ciągle mi się wydaje, że moja córcia urodzi się wcześniej.
      Pozdrowienia
    • asieka Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 16:28
      Sa, sa. Melduje sie poslusznie, termin na polowe listopada (16,
      najprawdopodobniej), choc juz sie pojawialy opcje 31.10 i 25.11. Nic to,
      zobaczymy, mam nadzieje ze male posiedzi grzecznie jeszcze ze dwa tygodnie, bo
      mam w planach koncert Theriona i Samaela (a oni za szybko nad Wisle nie
      przyjada, niestety wink

pozdrawiam
      Asieka, tez listopadowa
      • aprze Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 18:25
        Dziewczyny nie wiem czy powinnyscie sie nastawiac, ze dzidzia urodzi się
        wczesniej. Ja już pisałam ze skórcze miałam około trzech tygodni przed terminem
        porodu. dwa tygodnie przed terminem po badaniu przez gina. stwierdził że na
        pewno w nocy będę rodziła, jak miałam termin porodu chcieli mnie zostawić na
        patalogi twierdząć, że wieczorem lub w nocy urodzę to nie opłaca mi się iść do
        domu, tydzień po terminie gin. już nie chciał mnie wypuścić ze szpitala bo
        miałam już rodzić. Musiałam podpisać pismo, że przyjdę następnego dnia a
        urodziłam 9 dni po terminie i poród był wywoływany. Ja też byłam nastawiona, że
        urodzę wcześniej i to czekanie strasznie mnie męczyło
        Agnieszka
    • snowwhite Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 18:26
      Melduję się jako kolejna listopadowa mamuśka! Oficjalnie termin mam na 5
      listopada, chociaż nie wiem czy się uda, bo dzidzia nie ma wglądu w kartę
      ciąży, a nie wiem czy da się namówić na współpracę.
      Ten 5 listopad byłby niezły, bo zrobiłybyśmy prezent tatusiowi, który wtedy ma
      urodzinki.
      Póki co, pakowanie torby coś kiepsko mi idzie. Malutka też nie ma jeszcze
      pozycji startowej, więc kto wie...
    • luzix Re: kto ma termin na listopad 15.10.04, 20:22
      A ja mam termin na 2.11 ale też szyjka jest już bardzo krótka ale skurcze mam
      już od 23 tygodnia i nic. W każdym razie chyba lepiej troche później niż
      wcześniej to może niunia jeszcze nabierze trochę ciałka bo jest malusiasmile))
      pozdrawiam
      Luzix
      • bdominika Re: kto ma termin na listopad 15.10.04, 20:29
        Ja mam termin na 7 listopada. Szyjka nieco rozpulchniona, ale nie jest
        skrócona. Dzisiaj byliśmy u lekarza. Mały ustawione jest już bardzo nisko,
        głowka przyparta w kanale rodnym, więc kto wie czy niebędzie w październiku.
        Oby, bo od tej Jego pozycji startowej ja nie mogę chodzić, a poza tym nie
        możemy się doczekać
        Dominika I Mikołaj
    • somsom Re: kto ma termin na listopad 17.10.04, 19:09
      14 LISTOPADA,
      To mój termin.Skurcze macicy (stawianie się i takie tam) mam od 16 tc i w
      dodatku systematycznie skracającą się szyjkę.W chwili obecnej moja szyjka ma
      jakieś 0,5 cm w bad.palpitacyjnym i jest mięciutka, natomist w bad.usg, kanał
      szyjki jest zamknięty i wynosi 2,5 cm. Położna chce się ze mną umówić na
      wywołanie porodu w pierwszych dniach listopada ze względu na możliwość
      utkwienia w korkach (a pierwsze dziecko rodziłam błyskawicznie)jak również w
      związku z tym, że chcę mieć ZZO (w pierwszym porodzie było za późno na podanie)
      oraz chcę obrać krew pępowinową.
      Jednak chciałabym uniknąć wywoływania porodu....
    • szaraiwka Re: kto ma termin na listopad 18.10.04, 03:07
      a ja na 11.11 i tez mysle ze bedzie wczesniej - brzuch juz opadl i lekarz
      twierdzi ze dlugo to nie potrwa. A mala tak wpasowala glowe ze przy chodzeniu
      czuje jakby mi wbijano gwozdzie....
      A wolalabym zeby doczekala do terminu bo chcialam rodzic na solcu ktory
      zamkneli na remont i maja otworzyc 7.11 sad(
      no ale nic grunt zeby byla zdrowa a kiedy dokladnie to juz mniejsza smile)
      usciski dla listopadowek
    • gabis77 Re: kto ma termin na listopad 18.10.04, 15:58
      Cześć
      Termin na 11.11. Pozdrawiam
      Gabrysia i synek
    • monislodz Re: kto ma termin na listopad 20.10.04, 13:30
      Cześć! Ja mam termin na 11.11, ale w ubiegłym tygodniu odstawiłam fenoterol, od
      tej pory mam dosyć silne skurcze, ale bardzo nieregularne. W poniedziałek byłam
      na ktg, które wykazało dość dużo skurczy, moja lekarka stwierdziła, że być może
      zostanę już w szpitalu. Po badaniu okazało się jednak, że dzidzia jest jeszcze
      wysoko i mogłam wrócić do domu. Mam jednak silne przeczucie, że zostanę
      pażdziernikową mamą.
      Pozdrawiam
      Monika
      • macinino Re: kto ma termin na listopad 20.10.04, 19:59
        A my mamy termin na 12.11.
        pozdrawiam
    • oanka3 Re: kto ma termin na listopad 20.10.04, 22:30
      Cześć ja również mam termin na listopad (25) ale boję się że nie wytrzymam gdyż
      to trzecia cesarka i choć mój lekarz mi tego niepowiedział to wyczytałam na
      którymś forum , że przy 3 cc trzeba zgłosić się do szpitala 3 tygodnie przed
      terminem czy któraś z was coś wie na ten temat proszę o podpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka