niunia20-84 13.10.04, 13:18 mam nadzieje ze sa jakies przyszle listopadowe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atlantis75 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:20 niunia20-84 napisała: > mam nadzieje ze sa jakies przyszle listopadowe mamusie Witaj Termin na 9 listopada. Ale wczoraj odstawiłam fenoterol i byz może synkowi zechce się wyjść juz w pażdzierniku. Pozdrawiam. Atlantis w 36 tc Odpowiedz Link Zgłoś
niunia20-84 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:23 ja z miesiaczki mialam na 6 grudnia ale z usg przesuneli mi na 29 listopada, a potem na 20 Odpowiedz Link Zgłoś
niunia20-84 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:25 sama zastanawiam sie czy czasami niunia tez nie wyjdzie wczesniej bo chyba czop sluzowy mi juz odchodzi nadodatek nie ma mojego lekarza ani zadnego w zastepstwie bedzie dopiero 19 Odpowiedz Link Zgłoś
ziele77 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:27 Hej! Ja mam termin w święto czyli 11 listopada ale mam silne przeczucie,że urodzę tydzień później.Chociaż właśnie teraz czeka mnie wielka przeprowadzka i dużooo roboto więc kto wie czy z tego wszystkiego nie urodzę wcześniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:28 I ja się zgłaszam Termin na 23 listopada, ale szyjka już się skraca, więc nie wiadomo, jak będzie. Nie wiem, do czego ta wiercipięta tak się spieszy Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
niunia20-84 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:29 widze ze listopadowek przybywa.wiecie juz co bedzie? ja mam niunia-Oliwie Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:34 Cześć dziewczyny ja mam termin na 3.XI. Wszyscy twierdzą, że urodzę wcześniej a nawet twierdzili, że na początku października a tu już 13 i nic. U mnie ma być dziewczynka bedzie miała na imię Dagmara Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 13:51 Też mam termin na 23 listopada! Ale moja Ola przyjdzie na świat wcześniej, bo będę miała cesarkę i pomaszeruję do szpitala pewnie tak między 9 a 16 listopada. Pozdrawiam serdecznie! Agnieszka, 20-to miesięczna Ania i Ola - w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
hanka13 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 14:21 czesc dziewczyny, ja mam termin z @ na 7 listopada, a z USG na 13; ale za tydzien odstawiam Fenoterol i kto wie co sie zdarzy Wolalabym, zeby dzidzius poczekal, bo nie jest duzy (ok. 2,5 kg w 37 tc)> pozdrawiam, hanka Odpowiedz Link Zgłoś
ana1973 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 16:24 Ja też mam termin na 23 listopada. A przez skracającą się szyjkę od początku września mam nakazane "leżakowanie" w domu, dostałam salbutamol na zahamowanie skurczów macicy i walnęli mi sterydy, żeby małemu szybciej się rozwinęły płucka, bo szyjka miała już tylko 2 cm (czyli przez 2 wakacyjne miesiące skróciła się o 2 cm) i było niebezpieczeństwo, że maluch szybciej się wywinie z brzuszka. na szczęście po miesiącu okazało się, że sytuacja jest bez zmian, więc leżenie się opłacało. Ale do następnej wizyty, tj. do 26 października muszę nadal leżeć (no, może nie plackiem - mogę sobie posiedzieć albo przejść się z pokoju do pokoju) i brać leki, a potem już będzie ponad 36tc, więc będę mogła zacząć w miarę normalnie chodzić i odstawić leki, żeby macica zaczęła normalnie funkcjonować. Ale podejrzewam, że mały jednak nie doczeka do tego 23... Odpowiedz Link Zgłoś
aprze niunia20-84 13.10.04, 13:38 Mi przy drugiej ciąży czop odszedł jak miałam termin porodu a urodziłam 9 dni po terminie , poród wywołany Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
niunia20-84 Re: niunia20-84 13.10.04, 13:55 ja najprawdopodobniej bede miala cc bo mala jest ulozona miednicowo zupelnie. i jak narazie nie ma zamiaru sie odwracac Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: niunia20-84 13.10.04, 14:08 a w którym tygodniu miałaś robione usg?, ja miałam w 32 i u mnie wyszło, że niunia leży poprzecznie (pleckami do kanału rodnego) ale gin stwierdził, że jeszcze może się przekręci bo jak nie to będzie cc Odpowiedz Link Zgłoś
niunia20-84 aprze 13.10.04, 14:32 troche wczesniej bo miesiac temu ale nadal czuje po kopniaczkach gdzie ma nozki a gdzie glowke. Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: aprze 13.10.04, 14:49 mi się wydaje, że czują ją w takiej samej pozycji jak podczas robienia usg. Główkę ma z boku a nie na dole, ale mam nadzieje, że się mylę 22.X ide na usg Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 14:24 heja, ja na 4 listopada, szyjka póki co ani drgnie ). Mam nadzieję, że się nie przeterminuje za bardzo ... Na razie chce wyjść przez pępek, tak się rozpycha ) Odpowiedz Link Zgłoś
danetdd Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 14:27 Cześć!!! I ja się dołączę . Ja mam dwa terminy, albo na 2 listopada wg OM, albo na połowe listopada wg USG. Trzymam się tego drugiego terminu, bo na wczesnym USG okazało się, że ciąża jest młodsza niż wszyscy myśleli, ale czuję się gorzej z dnia na dzień, więc kto wie??? W kazdym razie chciałabym urodzić na początku listopada, bo moi synowie właśnie się pochorowali . Pozdrawiam wszystkie listopadowe mamusie i trzymam mocno kciuki za Was i za siebie... Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
danetdd Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 14:35 A! Nadal nie wiem co urodzę, bo dzidzia nie chciała pokazać, ale mam nadzieje, że to dziewczynka a imię wybiera mąż, więc nie wiem jak będzie miała na imię, jak będzie chłopczyk, to będzie Mateusz . Podobno jest odwrócone tak jak trzeba, ale jeszcze idę na jedno USG tak dla pewności, bo się okropnie wierci. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia20-84 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 14:41 to dobrze ze sie wierci ja zawsze martwie sie kiedy przestaje.mam nadzieje ze sie predzej nie rozsypie niz w listopadzie Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 15:12 Ja czasami mam ochotę już teraz urodzić i mieć to za sobą a czasami po terminie. Dobrze, że sama nie wybieram terminu tylko natura. Czy macie już spakowane torby i wybrany szpital? Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
mania81 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 16:04 Hej!! Ja mam termin na 14-ego XI. Torbę już spakowałam i czekam. Mały się tak wierci że czasami mnie to boli. Ale bardzo lubię kiedy daje o sobie znać) Jeszcze nie wiem jak będzie miał na imię bo mój mąż odrzuca wszystkie jakie wybiorę narazie został Filip ale zobaczymy) Pozdrawiam papapa Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu79 Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 16:05 Ja mam jeszcze czas do 26 listopada. Ale na razie czekam az moja dzidzia sie zdecyduje przekrecic, bo poki co prezentuje bardzo optymistyczna postawe pt: glowa do gory Juz pomijam to, ze stroi fochy i sie strasznie wstydzi - ma pepowinke miedzy nogami. No chyba ze natura Go tak hojnie wyposazyla ;P Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 16:09 To ja chyba też spakuję torbę, narazie zrobiłam listę co mam zabrać i wyszło mi tego bardzo dużo. Teoretycznie jestem w 38 tygodniu ciąży i mogę rodzić Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
verla Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 16:26 ja mam termin na 11 listopada ale juz jutro ide do szpitala i jutrzejszy test oksytocynowy ma wykazac czy moze nie bede pazdziernikowa mama a ciaza mi juz ciazy ! pepek mi szybciej peknie bo szyjka ani drgnie. a ja musialam w 28 tygodniu lezez 3 tygodnie przez skracajaca sie szyjke ! wiec do zobaczenia na " emamy listopadowe " ? verla ( 36 tc ) Odpowiedz Link Zgłoś
bilbol Re: kto ma termin na listopad 13.10.04, 22:53 A ja mam termin na 20 listopada. Trochę się boję, jak to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
maja.maja Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 08:43 Hej Dziewczyny, Ja mam termin wg USG na 3.11 więc juz niedługo i tak właściwie mogłabym już w każdej chwili zacząć rodzić ale chyba mojej córeczce nie spieszy sie na ten świat bo mam przeczucie że urodzi sie po terminie.W brzuszku ma przecież cieplutko a na dworze robi sie coraz zimniej. Nie chciałabym tylko rodzic 1 listopada.Moja mała jest strasznym śpiochem - ostatnio coraz mniej sie rusza (ale to chyba dlatego że ma mało miejsca w brzuszku. Pozdrawiam wszystkie przyszłe październikowo - listopadowe mamusie Maja Odpowiedz Link Zgłoś
niunia20-84 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 09:47 a ja bede chyba miala termin na dzisiaj.wlasnie jade do szpitala na kontrole bo mojego gina nie ma a czop mi juz odchodzi od tygodnia a dzis mam chyba skurcze pozdrawiam was Odpowiedz Link Zgłoś
lakasia75 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 10:10 cze bilbol ) ja tez mam termin na 20 listopada. Ja na dzien dzisiejszy dziecko caly czas glowa do gory i lekarz nastawia mnie na cc... Ja tez sie boje jak to bedzie, kiedy bede wiedziec ze to juz?!?! pozdrawiaMY Ciebie i twoje Malenstwo kasia i kinderniespodzianka ) Odpowiedz Link Zgłoś
bettinaj Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 10:57 hej, ja mam termin na 4 listopada, ale juz teraz (37tc) jestem jakas taka niezgrabna i ociężała, że chcialabym zeby to bylo juz. Torba przygotowana, wyprawka też Dzidzia kręci się niemiłosiernie, a ostatnio znalazła sobie ulubione miejsce na nożki pod moimi żebrami...boooooliiii Z usg (3razy) lekarz widzi Dziewczynkę, a ja z każdym dniem coraz mniej w to wierzę i nachodzą mnie wątpliwości Czy też tak macie...??? Dodam że moj syn 6 lat temu miał być dziewczynką i okropnie się czułam na porodówce gdy mi powiedzieli ze to syn, bylam tak zaskoczona ze nie moglam przyjac do wiadomosci, ze to moje dziecko pozdrawiam beata i 37 t julcia?? Odpowiedz Link Zgłoś
winniczka1 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 11:08 Cześć dziewczyny ja mam termin na 27 listopada, ale chyba urodzę troche wcześniej dzidzia jest duża i od paru dni coraz częściej twardnieje mi brzuch, żle sypiam i wogóle jest już niewygodnie, pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy . Gdzie rodzicie bo ja na Czerniakowskiej w szpitalu Orłowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 11:11 Mi przy drugiej ciąży czop odszedł w dniu terminu porodu a urodziłam 9 dni po poród wywoływany. Skórcze miałam już około 3 tygodni przed terminem wieczorami bardzo bolesne co 5 - 4 minuty przez 1-2 godziny a potem mi przechodziły. Zastanawiam się kiedy mam teraz jechać do szpitala. A jak będzie tak samo jak przy drugiej ciąży, zanim się przygotuję i dojadę to skórcze miną. Ale mam mętlik w głowie. Termin na 3. XI a jeszcze nie spakowna torba Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
olejek1 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 14:02 witam, ja mam termin na polowe listopada, ale mam przeczucie, ze Krzyś bedzie zdecydowanie wczesniej. z reszta nie ukrywam, ze juz mi coraz ciezej, przytylam tylko 10 kg, ale czuje sie jak wieloryb , wieloryb w ciazy!!! do szpitala i dla Juniora juz wszystko na poczatek mam, musze sie tylko spakowac. bedziemy rodzić na Starynkiewicza. pozdrawiam, Ola ps. moje tez sie okropnie wierci, pępek mi pęknie! Odpowiedz Link Zgłoś
asiula14 Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 14:22 Ja mam termin na 18 listopada ale ciągle mi się wydaje, że moja córcia urodzi się wcześniej. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
asieka Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 16:28 Sa, sa. Melduje sie poslusznie, termin na polowe listopada (16, najprawdopodobniej), choc juz sie pojawialy opcje 31.10 i 25.11. Nic to, zobaczymy, mam nadzieje ze male posiedzi grzecznie jeszcze ze dwa tygodnie, bo mam w planach koncert Theriona i Samaela (a oni za szybko nad Wisle nie przyjada, niestety pozdrawiam Asieka, tez listopadowa Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 18:25 Dziewczyny nie wiem czy powinnyscie sie nastawiac, ze dzidzia urodzi się wczesniej. Ja już pisałam ze skórcze miałam około trzech tygodni przed terminem porodu. dwa tygodnie przed terminem po badaniu przez gina. stwierdził że na pewno w nocy będę rodziła, jak miałam termin porodu chcieli mnie zostawić na patalogi twierdząć, że wieczorem lub w nocy urodzę to nie opłaca mi się iść do domu, tydzień po terminie gin. już nie chciał mnie wypuścić ze szpitala bo miałam już rodzić. Musiałam podpisać pismo, że przyjdę następnego dnia a urodziłam 9 dni po terminie i poród był wywoływany. Ja też byłam nastawiona, że urodzę wcześniej i to czekanie strasznie mnie męczyło Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
snowwhite Re: kto ma termin na listopad 14.10.04, 18:26 Melduję się jako kolejna listopadowa mamuśka! Oficjalnie termin mam na 5 listopada, chociaż nie wiem czy się uda, bo dzidzia nie ma wglądu w kartę ciąży, a nie wiem czy da się namówić na współpracę. Ten 5 listopad byłby niezły, bo zrobiłybyśmy prezent tatusiowi, który wtedy ma urodzinki. Póki co, pakowanie torby coś kiepsko mi idzie. Malutka też nie ma jeszcze pozycji startowej, więc kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
luzix Re: kto ma termin na listopad 15.10.04, 20:22 A ja mam termin na 2.11 ale też szyjka jest już bardzo krótka ale skurcze mam już od 23 tygodnia i nic. W każdym razie chyba lepiej troche później niż wcześniej to może niunia jeszcze nabierze trochę ciałka bo jest malusia)) pozdrawiam Luzix Odpowiedz Link Zgłoś
bdominika Re: kto ma termin na listopad 15.10.04, 20:29 Ja mam termin na 7 listopada. Szyjka nieco rozpulchniona, ale nie jest skrócona. Dzisiaj byliśmy u lekarza. Mały ustawione jest już bardzo nisko, głowka przyparta w kanale rodnym, więc kto wie czy niebędzie w październiku. Oby, bo od tej Jego pozycji startowej ja nie mogę chodzić, a poza tym nie możemy się doczekać Dominika I Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
somsom Re: kto ma termin na listopad 17.10.04, 19:09 14 LISTOPADA, To mój termin.Skurcze macicy (stawianie się i takie tam) mam od 16 tc i w dodatku systematycznie skracającą się szyjkę.W chwili obecnej moja szyjka ma jakieś 0,5 cm w bad.palpitacyjnym i jest mięciutka, natomist w bad.usg, kanał szyjki jest zamknięty i wynosi 2,5 cm. Położna chce się ze mną umówić na wywołanie porodu w pierwszych dniach listopada ze względu na możliwość utkwienia w korkach (a pierwsze dziecko rodziłam błyskawicznie)jak również w związku z tym, że chcę mieć ZZO (w pierwszym porodzie było za późno na podanie) oraz chcę obrać krew pępowinową. Jednak chciałabym uniknąć wywoływania porodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
szaraiwka Re: kto ma termin na listopad 18.10.04, 03:07 a ja na 11.11 i tez mysle ze bedzie wczesniej - brzuch juz opadl i lekarz twierdzi ze dlugo to nie potrwa. A mala tak wpasowala glowe ze przy chodzeniu czuje jakby mi wbijano gwozdzie.... A wolalabym zeby doczekala do terminu bo chcialam rodzic na solcu ktory zamkneli na remont i maja otworzyc 7.11 ( no ale nic grunt zeby byla zdrowa a kiedy dokladnie to juz mniejsza ) usciski dla listopadowek Odpowiedz Link Zgłoś
gabis77 Re: kto ma termin na listopad 18.10.04, 15:58 Cześć Termin na 11.11. Pozdrawiam Gabrysia i synek Odpowiedz Link Zgłoś
monislodz Re: kto ma termin na listopad 20.10.04, 13:30 Cześć! Ja mam termin na 11.11, ale w ubiegłym tygodniu odstawiłam fenoterol, od tej pory mam dosyć silne skurcze, ale bardzo nieregularne. W poniedziałek byłam na ktg, które wykazało dość dużo skurczy, moja lekarka stwierdziła, że być może zostanę już w szpitalu. Po badaniu okazało się jednak, że dzidzia jest jeszcze wysoko i mogłam wrócić do domu. Mam jednak silne przeczucie, że zostanę pażdziernikową mamą. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
macinino Re: kto ma termin na listopad 20.10.04, 19:59 A my mamy termin na 12.11. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oanka3 Re: kto ma termin na listopad 20.10.04, 22:30 Cześć ja również mam termin na listopad (25) ale boję się że nie wytrzymam gdyż to trzecia cesarka i choć mój lekarz mi tego niepowiedział to wyczytałam na którymś forum , że przy 3 cc trzeba zgłosić się do szpitala 3 tygodnie przed terminem czy któraś z was coś wie na ten temat proszę o podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś