Dodaj do ulubionych

duphaston ???

15.10.04, 10:39
jestem w 12 tygodniu ciąży i lekarz przepisal mi duphaston, nie spytalam sie
tylko dlaczego mam go brac. czy któras z was brała ten lek i moze mi wiecej
coś o nim powiedziec??
pozdrawiam smile))
Obserwuj wątek
    • ullaaa1 Re: duphaston ??? 15.10.04, 10:45
      Ja przyjmowałam duphaston od początku ciąży do 13tc, w moim przypadku na początku ciąży plamiłam i stąd duphaston.Ogólnie jest to progesteron i przyjmuje się go w celu podtrzymania ciąży. Ale niczym sie nie martw, będzie dobrze, pozdrawiam serdecznie.
      Ula i 21 tygodniowy brzuszek.
      • floricz Re: duphaston ??? 15.10.04, 10:57
        dzięki smile
        ja przeczytalam ulotke i sie zdziwilam wlasnie z tym podtrzymaniem ciąży.
        ani nie plamie, lekarz mi mowi ze wszystko ok, to po co te hormony
        zapobiegawczo?? hmhm...
        • ullaaa1 Re: duphaston ??? 15.10.04, 11:01
          Przy następnej wizycie zapytaj po prostu swojego lekarza i on rozieje Twoje wątpliwości, póki co łykaj i nie martw sie, duphaston na pewno Ci nie zaszkodzi. I nie myśl negatywnie o tym, bo to nie wpływa dobrze na twoją dzidzię. Pozdrawiam serdecznie i zyczę cierpliwości i dużo zdrówka dla Was obojga smile))
          Ula
          • moll77 Re: duphaston ??? 15.10.04, 11:08
            Czasami lekarze prepisuja wlasnie zapobiegawczo, czy tez oslonowo. Mnie zapisal
            miedzy 9 i 11tc, jak powiedzialam, ze wybieram sie w podroz. Ale lepiej zapytaj
            go sama, pozdrawiam,
            Molly, 16tc
    • nika23 Re: duphaston ??? 15.10.04, 11:12
      ja jestem w 17 tyg i biore duphaston do niedzieli. Lekarz zapisalm mi tabletki
      jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Najpierw 3 razy dziennie, teraz
      tylko 1. Powodem bylo wczesniejsze poronienie. Dziewczyny maja racje. Na razie
      bierz bez obaw, na pewno Ci nie zaszkodza. Zapytaj tylko przy nastepnej wizycie
      z jakiego powodu masz je lykac.
      Pozdrawiamsmile
      • kocianna Re: duphaston ??? 15.10.04, 11:16
        Mnie duphaston umożliwił w ogóle zajście w ciążę (niedomoga lutealna), łykałam
        go (a potem luteinę - to prawie to samo) do 12 tc. Często lekarze podają
        zapobiegawczo - dzidzi nie szkodzi, mama i lekarz czują się bezpieczniejsi.
    • floricz Re: duphaston ??? 15.10.04, 11:28
      dziekuję WAM wszystkim. smile
      pamietam ze jak mi zapisywal ten lek to najpierw sie zawachal, ale potem
      powiedzial, ze nie zaszkodzi smile wiec mysle ze to zapobiegawczo, ale i tak sie
      upewniesmile
      wczoraj tez robilam badania i widzialam na usg szalonego fasolnika ktory machal
      do mnie ręką i niesamowicie sie ruszal, glową krecił podskakiwal...to bylo
      niesamowitesmile

pozdrawiam ciepło kiss*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka