floricz 15.10.04, 10:39 jestem w 12 tygodniu ciąży i lekarz przepisal mi duphaston, nie spytalam sie tylko dlaczego mam go brac. czy któras z was brała ten lek i moze mi wiecej coś o nim powiedziec?? pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ullaaa1 Re: duphaston ??? 15.10.04, 10:45 Ja przyjmowałam duphaston od początku ciąży do 13tc, w moim przypadku na początku ciąży plamiłam i stąd duphaston.Ogólnie jest to progesteron i przyjmuje się go w celu podtrzymania ciąży. Ale niczym sie nie martw, będzie dobrze, pozdrawiam serdecznie. Ula i 21 tygodniowy brzuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
floricz Re: duphaston ??? 15.10.04, 10:57 dzięki ja przeczytalam ulotke i sie zdziwilam wlasnie z tym podtrzymaniem ciąży. ani nie plamie, lekarz mi mowi ze wszystko ok, to po co te hormony zapobiegawczo?? hmhm... Odpowiedz Link Zgłoś
ullaaa1 Re: duphaston ??? 15.10.04, 11:01 Przy następnej wizycie zapytaj po prostu swojego lekarza i on rozieje Twoje wątpliwości, póki co łykaj i nie martw sie, duphaston na pewno Ci nie zaszkodzi. I nie myśl negatywnie o tym, bo to nie wpływa dobrze na twoją dzidzię. Pozdrawiam serdecznie i zyczę cierpliwości i dużo zdrówka dla Was obojga )) Ula Odpowiedz Link Zgłoś
moll77 Re: duphaston ??? 15.10.04, 11:08 Czasami lekarze prepisuja wlasnie zapobiegawczo, czy tez oslonowo. Mnie zapisal miedzy 9 i 11tc, jak powiedzialam, ze wybieram sie w podroz. Ale lepiej zapytaj go sama, pozdrawiam, Molly, 16tc Odpowiedz Link Zgłoś
nika23 Re: duphaston ??? 15.10.04, 11:12 ja jestem w 17 tyg i biore duphaston do niedzieli. Lekarz zapisalm mi tabletki jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Najpierw 3 razy dziennie, teraz tylko 1. Powodem bylo wczesniejsze poronienie. Dziewczyny maja racje. Na razie bierz bez obaw, na pewno Ci nie zaszkodza. Zapytaj tylko przy nastepnej wizycie z jakiego powodu masz je lykac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: duphaston ??? 15.10.04, 11:16 Mnie duphaston umożliwił w ogóle zajście w ciążę (niedomoga lutealna), łykałam go (a potem luteinę - to prawie to samo) do 12 tc. Często lekarze podają zapobiegawczo - dzidzi nie szkodzi, mama i lekarz czują się bezpieczniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
floricz Re: duphaston ??? 15.10.04, 11:28 dziekuję WAM wszystkim. pamietam ze jak mi zapisywal ten lek to najpierw sie zawachal, ale potem powiedzial, ze nie zaszkodzi wiec mysle ze to zapobiegawczo, ale i tak sie upewnie wczoraj tez robilam badania i widzialam na usg szalonego fasolnika ktory machal do mnie ręką i niesamowicie sie ruszal, glową krecił podskakiwal...to bylo niesamowite pozdrawiam ciepło * Odpowiedz Link Zgłoś