Dodaj do ulubionych

SZKOŁA RODZENIA W W-WIE

20.10.04, 13:14
Czy mógłby ktoś polecić szkołę rodzenia w stolicy?
Obserwuj wątek
    • iwona271 Re: SZKOŁA RODZENIA W W-WIE 20.10.04, 18:41
      Ja tez prosze.. I jeszcze informacje, jak istotne jest chodzenie do szkoly
      rodzenia przy szpitalu, w ktorym zamierza sie rodzic. Niestety w moim przypadku
      to raczej odpada - dwa szpitale, ktore biore pod uwage maja 'chore' godziny
      zajec, ze wzgledu na meza nie moge sie zapisac na zajecia na 16 czy 17. No i
      mam klopot...
      • loca1 Re: SZKOŁA RODZENIA W W-WIE 21.10.04, 00:39
        ja 27.10 ide do szkoly rodzenia przy IMiD na Kasprzaka.
        O 17 jest tam spotkanie pierwsze w sali nr 213 smile Niebieski budynek.
        Zajecia trwaja do 10.12 bodajze. Pierwsze spotkanie o 17, a potem o 18:30. Nie
        trzeba sie zapisywac, wystarczy tego 27.10 przyjsc.
        Moze sie umowimy? smile
        moje gg jakby co to 147032

Jaki jest sens? Nie wiem..ja np. chce chodzic do szkoly rodzenia by oswoic sie
        w tym wszystkim...
        Pozdrawiam
        Magda
    • aagje Re: SZKOŁA RODZENIA W W-WIE 21.10.04, 01:50
      hej,

ja chodzilam do szkoly rodzenia na zelaznej 40 (chyba taki numer), jest to
      szkola w polskim centrum edukacji (sorry, jest prawie druga w nocy, nie jestem
      pewna, czy mi sie cos w nazwie nie pomylilo). szkola polecana jest na stronie
      szpitala na zelaznej.

chodzilam na kurs weekendowy, w piatki od szostej do dziewiatej wieczorem. po
      pierwszych dwoch zajeciach bylam zachwycona - mase konkretow i bardzo fajna
      polozna, ktora bardzo wyczerpujaco mowila o wszystkim.

oprocz tego cwiczenia i bardzo fajne podejscie do partnerow. ucza sie
      przewijac, kapac, dbac o kobiete smile.

cena to 450zl.
    • olejek1 Re: SZKOŁA RODZENIA W W-WIE 21.10.04, 09:03
      ja moze odradze, ale to tez jakas pomoc. chodzilam z mezem do szkoly rodz. na
      starynkiewicza i nie bylismy zadowoleni- warunki zupelnie polowe, wyklady na
      twardych niewygodnych krzeslach w za malej i dusznej sali, cwiczenia na
      korytarzu i ojcowie wlasciwie nie byli w nie angazowani.
    • zelda34 Re: SZKOŁA RODZENIA W W-WIE 21.10.04, 09:11
      Ja chodzilam przy Fundacji rodzic po ludzku i b sobie chwale. Zajecia dwa razy w
      tyg po dwie godz przez dwa miesiace - wiecj niz w innych szkolach, cena chyba ok
      470. W ramach cwiczen - joga. Szkola promuje porod aktywny, zreszta mozna
      poczytac na ich stronie internetowej.

Chodzenie do szkoly przy szpitalu ma te korzysc, ze mozna poznac szpital. Ale
      chodzenie do szkoly niezaleznej daje chyba bardziej obiektywna wiedze i
      narzedzia pomagajace w wybraniu wlasciwego dla nas szpitala. My wybralismy w
      koncu szpital, ktorego w ogole nie rozwazalismy. Wydaje mi sie wiec, ze przed
      podjeciem decyzji naprawde warto pojsc i obejrzec rozne szpitale, pogadac z
      personelem, zadac rozne pytania, i dowiedziec sie, czy da sie tam rodzic tak jak
      chcemy.

Pozdr
      Zelda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka