Dodaj do ulubionych

Sączenie wód płodowych

20.10.04, 19:48
Dziewczyny miała któraś z was sączenie wód płodowych jeśli tak to jak to się
objawia.Proszę o pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • a_n_i_a26 Re: Sączenie wód płodowych 20.10.04, 20:11
      Czesc. Ja miałam jeszcze tak niedawno sączenie wód płodowych. Wody płodowe to
      bezbarwna bądź różowawa i bezzapachowa ciecz. Konsystencją przypomina właśnie
      ciecz, a nie śluz. Możesz jeszcze położyć się i sprawdzić czy w tej pozycji
      również następuje "wyciek". Jeżeli tak to nie czekaj dłużej, tylko szybko jedź
      do lekarza albo do najbliższego szpitala. Taka sytuacja może zagrażać Twojej
      ciąży.Mnie niestety się nie udało. Trzymam kciuki i pozdrawiam. A tak na
      marginesie to który to tydzień?
      • kwiatuszek24 Re: Sączenie wód płodowych 20.10.04, 21:01
        Od 2 dni mam lekko mokrą bieliznę,ta wydzielina ma postać wody.Jestem obecnie w
        35,5 tygodnia, tydzień temu byłam u lekarza i wszystko było ok.Nie wiem co to
        może być ta bielizna jest troszką mokra, nic nie cieknie mi po nogach tylko
        wiesz taki dyskonfort wilgoci między nogami.Co robić?Lekarz kazał mi przyjść 2
        listopada.Jutro ide do szkoły rodzenia, może mam się zapytać o to położnej?
        Dziękujż za pomoc.Mam nadzieję że to nie wody!
    • patyk.od.zosi Re: Sączenie wód płodowych 20.10.04, 22:39
      Kup sobie jutro rano test do wycieku wod owodniowych - w aptece bez recepty - i
      paru godzinach bedziesz wiedziala czy to wody czy nie.
      Trzymam kciuki, zeby nie!
    • isabela_1974 Re: Sączenie wód płodowych 21.10.04, 09:53
      Kiedy leżałam na patologii ciąży bardzo wiele dziewczyn leżało tam właśnie z
      powodu sączenia wód. Wszystkie urodziły przedwcześnie, z powodu zakażenia, do
      jakiego wówczas dochodzi. Jeśli masz podejrzenie, że to mogą być wody, idź jak
      najszybciej do szpitala na patologię - na pewno Cię zbadają. Twoja ciąża jest
      już wysoka, być może tylko podaliby maluszkowi coś na lepszy rozwój płuc. Nie
      warto ryzykować.
      Trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko bedzie ok smile
      Pozdrawiam
      Iza
    • k_kiki Re: Sączenie wód płodowych 25.10.04, 09:28
      Jestem w 28 tc i ostatnio mam podobnie! Lekko mokra bielizna, a wydzielina
      wodnista i bezbarwna. Nie jest tego duzo i tylko rano. Co to moze byc??? |Oby
      nie wody!!!!!! Chyba kupie ten test!
      K

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka