Dodaj do ulubionych

Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia?

21.10.04, 16:36
Witam , jeżeli jesteście odezwijcie się ja jaestem w 25 tyg. termin mam
02/2005,może są tu mamy z takim terminem.
ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • martap10 Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 21.10.04, 17:11
      Hej! Ja jestem z Wrocławia, termin mam też na lutysmile jestem w 25 tygodniu, jak
      Ty. Chce rodzić na Brochowie, a Ty? pozdrawiam,marta
      • rutkam Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 21.10.04, 19:05
        Witam cię,wpisałam ten post w poszukiwaniu, troszkę myśląc o przyszłości,bo
        dopiero po porodzie przeprowadzę się do Wrocławia i chciałabym nawiązać jakieś
        znajomości.
        Jeśli masz ochotę podaj mi do siebie e-mail to napiszę coś więcej.

Pozdrawiam
        • martap10 Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 22.10.04, 08:53
          Hej, mozesz napisac na moj adres gazetowysmile a kiedy sie przenosisz do
          Wroclawia? jeszcze przed porodem? pozdrawiamsmile marta
          • agnesm1 Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 26.10.04, 18:29
            Hej wink
            Ja tez jestem w 25 tc. i mieszkam we Wroclawiu (termin mam na ok. 14 lutegosmile)
            gdyby ktos chcial pogadac to agnesm@wp.pl
            Aaaa... moze ktos tez sie wybiera do szkoły rodzenia na Horbaczewskiego wink
            wink
            Agnesm i Dominik
    • mmala6 Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 21.10.04, 20:39
      Ja, ja, ja!!!!
      Martap, czy my sie nie wymienialysmy informacjami na temat naszej wagi o i obwodow brzuszka??Tez jestem w 25 tc, termin na 05,02,2005, chodze do szkoly rodzenia na Chalubinskiego i tam zamierzam rodzic w wodziesmile)))Gdzie chodzisz do lekarza? ja do Corfamedu, do dr Barcikowskiego.smile)
      • martap10 Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 22.10.04, 08:52
        Hej, Mmala! Tak, to my, co przytylysmy po 10 kgsmileChodzisz do Corfamedu? Super,
        ja tam chodzilam 5 lat, ale na okres ciazy przenioslam sie do lekarki, ktora
        prowdzila ciaze mojej siostry dwa razy.Glownie dlatego, ze pracuje na
        Brochowie, a tam zalezalo mi na porodzie, a moj lekarz z Corfemdu - Maciej
        Mazurec nie pracuje w szpitalu i balam sie tego latania i zalatwiania miejsca.
        Ale po porodzie wracam do Corfamedu i Mazurca, choc o Barcikowskim slyszalam
        same dobre rzeczysmile w ogole ten Corfamed jest fajny, nie mozna narzekac. Ojej,
        juz chodzisz do szkoly rodzenia?Boze, to moze i ja powinnam juz sie zapisac, a
        ja sobie czekam? Porod w wodzie to chyba fajna rzecz. Ja koniecznie chcialabym
        znieczulenie i mam nadzieje, ze dostane, choc nigdy nie wiadomo...pozdrawiam
        Cie serdeczniesmile aha,przytylam juz 11 kg...hihi.
    • mama_groszka Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 21.10.04, 21:46
      Ja tez jestem z Wrocławia. Mam termin na 16 listopada. Jutro zaczynamy 36 tc.
      Jak cos bedziesz chciala wiedziec to pisz na adres gazetowy.
      Pozdrawiam
      • thiessa Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 21.10.04, 23:24
        Ja 28tc. Zamierzam rodzic w wodzie na Kamienskiego. Wybieram sie do szkoly
        rodzenia od 24listopada.
    • kayka2 Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 22.10.04, 10:11
      Witam, my jesteśmy w 21 t.c. a termin na koniec lutego, ale chciałabym mieć w
      domku małą wodniczkęwink na razie nie myślę jeszcze o szkole rodzeniesad
      pozdrawiam
    • asia99 Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 22.10.04, 13:09
      Witam, ja tez jestem z Wrocławia, ale termin mam wcześniejszy, bo na 26
      listopada!A więc juz niedługo i zamierzam rodzić na Kamieńskiego!Pozdrawiam!
      Asia!
      p.s do mamy groszka,gdzie zamierzasz rodzić?

• aaaa181 Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 22.10.04, 13:57
        Czesc
        Tez jestem z Wroclawia, mam termin na styczen. Czy mozecie mi podpowiedziec
        gdzie najlepiej urodzic w tym miescie??
    • mmala6 Re: do martap:) 22.10.04, 14:40
      Martap- Barcikowski jest rzeczywoscie calkiem niezly wink)) ( i ten rozczulajacy aparat na zebach, mam wrazenia jakby byl moim kolega). Corfamed jest ok,ale te kolejki!!!!ja tam chyba urodze ktoregos dniasmile
      Zapisalam sie do szkoly rodzenia tak wczesnie dlatego ze na Kliniki mam dosc daleko (mieszkam na Nowym Dworze)i z wielkim brzuchem w srodku zimy to jakos niespecjalnie mi sie widzi to jezdzenie. Poza tym na Klinikach nastepny kurs konczy sie pod koniec stycznia, wiec moglabym nie zdazyc.A tak, bedziemy miec z glowy o zostanie nam jeszcze czas na cwiczenie oddechowsmile)
      Ja pewnie tez juz mam wiecej kg na koncie, nie waze sie w domu, bo moja waga klamie, poczekam do wizyty u ginasmile
      Pozdrawiam,wlasnie lece uczyc sie rodzicsmile)
      • martap10 Re: do martap:) 25.10.04, 10:18
        Tak kolejki tam byly okropne, to prawda.Ale opieka dobra i ceny niezle. Aparat
        na zebach? No to faktycznie mozesz czuc sie swojsko,hihi. Powiedz mi, prosze
        cos na temat szkoly rodzenia: chodzisz juz, wiec na pewno bedziesz wiedziala:
        Chce rodzic sama, chodzic do szkoly tez chodzilabym sama. Moj maz jest jak
        najbardziej zaangazowany w moja ciaze i bardoz sie cieszy, ale oboje nie
        chcemy, zeby byl przy porodzie. bardzo duzo pracuje,wiec nie bardzo ma czas
        chodzic ze mna na zajecia,czy tam w ogole chodza jakies przyszle mamy same? Czy
        sa same pary? Nie chcialabym czuc sie glupio, gdy sie okaze,ze jestem tam
        jedyna sama ciezarowka. Jak uwazasz? pozdrawiam, marta
        • mmala6 Re: do martap:) 25.10.04, 10:54
          Jezeli chodzi o szkole rodzenia, to u nas bylo tak, ze na pierwszych zajeciach wszyscy byli w parach (6 par). Na drugich, juz tylko trzy kobietki z byly z "polowka"smile (moj maz np zaniemoglwink). Proponowalabym zebyscie na pierwsze zajecia poszli razem, jak bedziecie chodzic do szkoly w szpitalu to na pierwszych zajeciach zazwyczaj pokazuja sale porodowe i sa takie rzeczy bardziej organizacyjne.Moze warto,zeby Twoj maz zobaczyl jak wyglada przynjamniej TO miejsce, nawet jak nie bedzie z Toba rodzil. Moj bedzie ze mna rodzil, ale jak zobazyl te lozka do porodow, to troche mu oczy wyszly na wierzchwink)
          A potem juz sobie mozesz chodzic sama. Zapewniam Cie ze nie bedziesz jedyna, wiadomo jak to jest z facetamismile)Dla pewnosci mozesz sobie wybrac jakis kurs przedpoludniowy (wiem, ze na Klinikach sa takie ok 11-tej), o ile nie pracujesz oczywiscie. Bedzie wieksze prawdopodobienstwo ze bedzie mniej facetowsmile))
          Pozdrawiamsmile)
          • martap10 Re: do martap:) 26.10.04, 22:26
            O, dzięki, zrobię tak, jak mówisz: na pierwsze zajęcia pójdziemy razem, a potem
            najwyżej pochodzę sama. Kurs przedpoudniowy odpada, bo na razie pracuję i mam
            zamiar jak najduzej, ale jakoś dam radęsmile dzięki za odpowiedź, trzymam kciuki
            za Was wszystkie. Ciekawe, dlaczeo nikt nie rodzi na Brochowie, hm....
    • erinka Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 22.10.04, 15:59
      ja tez jestem z wroclawia i bede rodzic na kamienskiego. jestem w 29 tygodniu.
    • margarettka Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 25.10.04, 11:47
      Ja co prawda juz nie w ciazy, lecz od 8 m-cy mamusia, ale tez z Wroclawia i tez
      w Corfamedzie prowadzilam ciaze smile) Ja akurat u Bielickiego. Rodzilam na
      Dyrekcyjnej.
      Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy, trzymam kciuki za Was i Wasze pociechy,
      zycze duzo spokoju i zdrowia przede wszystkim. Jakbyscie mialy jakies pytania
      to piszcie albo tu albo na maila gazetowego. Pozdrowka!!!
      • white_calla :))))))))))) 26.10.04, 11:32
        Nareszcie!!!
        takiego towarzystwa szukalam! Ja 25 tydzien, termin (tylko sie nie smiejcie) 14
        luty uncertain Chodze do Corfamedu i chce rodzic na Dyrekcyjnej. Margaretka, prosba do
        Ciebie, napisz jak wrazenia, czy chodzilas do nich do szkoly rodzenia i jak
        wrazenie z Bielickiego do konca ciazy?
        mmala ja mieszkam na muchoborze wielkim to moze sie stukamy brzuchami gdzies w
        autobusachsmile))
        pz
        • margarettka Re: :))))))))))) 26.10.04, 13:16
          Witaj,
          No wiec jesli chodzi o Bielickiego to jestem naprawde zadowolona, facet wie co
          robi, dobrze prowadzil moja ciaze, w razie jakichs chorob ktore przechodzilam
          podawal dobre leki, robil antybiogramy, zeby nie walic w ciemno itd. Naprawde
          jest godny polecenia.
          Co do Dyrekcyjnej...chodzilam tam do szkoly rodzenia. Wtedy jeszcze nie byla
          platna, teraz ponoc jest. Bardziej poznasz tam szpital niz pocwiczysz. Sa
          zajecia z fizjoterapeutka, jest nauka oddychania i troche cwiczen ciazowych.
          Poza tym duzo wykladow na temat porodu, spotkanie z pediatra i obejrzenie
          porodowki (jesli sie akurat uda i nie bedzie zajeta wink) Tak bylo w styczniu, a
          czy sie zmienilo duzo, nie wiem.

Jesli chodzi o sam porod... Ja rodzilam na porodowce rodzinnej-cudem sie udalo.
          Mozna tam rodzic tylko wtedy, jak jest wolna, a jak ja rodzilam to szpital
          przechodzil prawdziwa nawalnice rodzacych, takze ledwo mnie w ogole tam
          przyjeli. Polozne sa mile, lekarze, z tym z ktorymi ja akurat mialam do
          czynienia, rowniez. A ze rodzilam w samym szpitalu ponad 19 h to troche sie
          personelu przewinelo smile) Chociaz jak jestes na porodowce rodzinnej, to malo kto
          do ciebie zaglada, co jakis czas tylko sprawdzaja Twoj "stan".
          Z pielegniarkami na noworodkach juz gorzej, ale trzeba po prostu sie nie dac im
          i tyle. Troche takie wrednawe kobitki, oczywiscie zdarzaja sie wyjatki.
          Studentow przy porodzie mialam, ale bylo mi to kompletnie obojetne, bo wtedy
          naprawde na nic juz nie zwracalam uwagi, mogloby ich byc nawet 100 smile
          Ogolnie uwazam, ze lekarze sa na wysokim poziomie wiec podczas porodu
          fachowo "obsluguja" smile
          Minus jest taki, ze odkad zladujesz w szpitalu idziesz na blok porodowy i
          specjalnie nie mozna lazic. Podpinaja pod KTG. Do momentu odejscia wod, mozna
          co jakis czas wstac, wziac prysznic (fajowa lazienka na bloku porodowym),
          polazic. Ale generalnie jest sie przyporzadkowanym do lozka.

to tyle narazie...w razie pytan sluze odpowiedziami smile
    • mmala6 Re: Poszukuję przyszłych mam z Wrocławia? 26.10.04, 13:29
      White calla- nie jest to wykluczone, ze gdzies sie mijamy, czesto jestem na krzyzowcesmile poza tym tez chodze do Corfamedu (wczoraj na konsultacje czekalam godzine!!!maz zasnal w poczekalni a ja prawie urodzilamwink wiem, ze jestem nudna z tymi kolejkami w Corfamedzie, ale mogli by to jakos zreformowac a nie pchac tyle babek ile sie da). Mam termin na 05.02 ale jako ze to ma byc chlopiec a chlopcy lubia byc dluzej w brzuszku, to moze zrobie (zrobimy)mezowi prezent walentynkowybig_grin
      Pozdrawiam serdeczniesmile
      aha, skoro jestesmy same wroclawianki to moze ktoras z Was ma namiar na komis z art.dzieciecymi (chodzi mi glownie o wozek), wiem ze jest jakis kolo pl. Staszica ale nie wiem dokladnie gdzie.
      • white_calla Re: Poszukuję przyszłych mam z Wrocławia? 26.10.04, 18:26
        Cos Ty masz racje z tymi kolejkami. Ostatnio chyba zaczeli rejestrowac co 15 a
        nie co 10 minut ale niewiele to dalo. Ja sama to tam wysiedze ale jak ide z
        mezem a on zaczyna marudzic to... Jedyne co mnie tam trzyma to Bielicki i
        naprawde dobra opieka.
        Niestety nie pomoge Ci z tym komisem.
        Margarettka dzieki za odpowiedz, napisalam jeszcze do Ciebie maila. Jakbys
        znalazla chwile wolna... Ja jestem z tych co musza wszystko wiedziecsmile))
        pozdrawiam
        • agnesm1 Re: Poszukuję przyszłych mam z Wrocławia? 26.10.04, 18:43
          Ja obeszlam juz sporo komisow dzieciecych wiec sluze rada wink
          jest komis na pl. Staszica 10 na stacja benzynowa (wystarczy na placu spytac o
          stacje benzynowa - latwo trafisz wink ) - druga filia tego komisu jest na
          Łukasińskiego 8
          poza tym sa komisy lepsze lub gorsze na:
          ul. Rydygiera 9
          ul. Orzechowej 2
          ul. Glinianej 59

A jesli chodzi o Walentynki - to ja tez mam termin wlasnie na ten dzien smile
          ale chodze do dr. J. Papieża na NFZ, ale wspanialy lekarz wink
          a rodzic bede moze na 1 maja (moj lekarz tam pracuje) albo w Trzebnicy smile

Pozdrawiam
          Agnesm i 25 tyg. Dominik (agnesm@wp.pl)
    • iwka901 Re: Poszukuję pzryszłych mam z Wrocławia? 26.10.04, 19:11
      Hej Mamy,
      Też jestem z Wrocławia -22 tc , termin mam na 3 marca i zamierzam rodzić na
      Dyrekcyjnej. Przekonałam się, że to dobry szpital , bo spędziłam troszkę czasu
      na patologii, opieka super. Czy któraś z Was też zamierza tam rodzić?
    • mmala6 Re: do agnesm 26.10.04, 22:57
      Agnesm, dzieki za namiary na komisysmile))poki cieplo i jestem na chodzie to zrobie wywiadsmile
      Chyba juz kiedys prosilam Cie o namiary na dr Papieza,cos mi sie wydaje....Szukam wlasnie jakiegos darmowego dobrego lekarza bo chce sie skonsultowac z moim problemem ciazowym. On chyba nie ma usg na wyposazeniu, prawda? myslisz ze przyjalby mnie na sama konslutacje (przyjac przyjmie, ale jak potraktuje?smile). Czy dluzo wczesniej trzeba sie do niego rejestrowac?
      • agnesm1 Re: do agnesm 27.10.04, 09:58
        Hej wink
        On specjalistą od USG nie jest, ale na Pabianickiej osobiscie wykonuje w piatki
        USG, ale tam chyba warto sie ciut wczesniej zarejestrowac... a USG wykonywane
        jest na samym poczatku...
        natomiast na Mlodych Technikow USG robi w poniedzialki inny lekarz Żarczyński-
        dobry specjalista, ale troche malo kontaktowy - tzn. zbada wszystko dokladnie,
        ale nie informuje pacjentki o szczegolach... trzeba miec oczywiscie skierowanie
        od dr. Papieża - od przyjmuje w pon. od 12-16 a USG jest od 16:30-19...
        i tam nie ma problemu z rejestracja do niego wink przyjmuje tez tam we wtorki 15-
        19 i srody 13-16 ... poza tym mozna go tez spotkac w przychodni na
        Horbaczewskiego, ale nie znam dokladnych dni...

A tak poza tym to napewno przyjmie - zawsze stara sie byc mily ale nie wiadomo
        na ile okaze sie pomocny... ja mu ufam i puki co mnie nie zawiodl...

Pozdrawiam
        Agnesm i 25tyg. Dominik w brzuszku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka