Dodaj do ulubionych

20 tc-nie ma ruchów dziecka

25.10.04, 13:38
Martwię się bo właśnie zaczął się u mnie 20tc i na razie moje maleństwo nie
chce się ruszać, nie czuję kopnięć , tylko dwa dni temu poczułam wieczorem
takie przelewanie. Czy są przyszłe mamy z podobnym problemem?
Jak to jest jak już dziecko zacznie się ruszać, czy robi to systematycznie
czy tylko np. raz na 5 godzin? Jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • sonnya Re: 20 tc-nie ma ruchów dziecka 25.10.04, 13:42
      moje male zaczelo wierzgac dokladnie w 20-ym tygodniu, ale na poczatku tylko
      wieczorkami, jak bylam po kolacji i pozwolilam sobie, po dlugim dniu, na chwile
      relaksu na sofie... teraz minely nam 23 tygodnie i czasem go prosze, zeby na
      chwilke przestal, bo mami sie nie moze na niczym skupic wink dobrze, ze nie
      slucha, bo to najmilsze perturbacje jakie w zyciu przezywalam!
      pozdrawiam i chwilke cierpliwosci!
      • anwopik Re: 20 tc-nie ma ruchów dziecka 25.10.04, 15:24
        Serdecznie dziękuję za słowa pocieszenia, mam nadzieję, że lada dzień poczuję
        moje maleństwo.
    • malaika7 Re: 20 tc-nie ma ruchów dziecka 25.10.04, 13:46
      Spokojnie, masz prawo jeszcze nie czuć ruchów, a jeśli nawet, na razie pewnie
      nie będziesz czuć ich regularnie i codziennie. Czasem możesz nawet nie czuć ich
      przez dzień lub dwa. Dzidzia jest jeszcze mała i nie ma tyle siły, by Cię
      kopnąć "odczuwalnie". Ale wszystko przed Tobą. Jestem w 31 tc. i czasem nie
      mogę zasnąć, bo mój mały tak szaleje.
      Pozdrawiam smile))
    • olanowak24 Re: 20 tc-nie ma ruchów dziecka 25.10.04, 15:30
      Witam, jestem pierwszy raz na forum, ale spodobało mi sie i chyba zaczne
      zagladac tu codziennie smile chciałam Cie uspokoić gdyz miałam ten sam problem,
      mój Maluszek zaczał figlowac w 22 tygodniu ciazy i od tej chwili nie mam chwili
      spokoju smilena początku byłam przerażona, gdyż wyczytałam w poradnikach, ze ruchy
      pierwszego dziecka matka powinna czuc juz w 17,18 tyg !!!! Nic bardziej mylnego
      moja Dzidzia rozwija sie prawidłowo i moze miała taki kaprys aby dac mi do
      wiwatu dopiero po 22 tyg, teraz jestem w 26 czuje sie super a mój synek kopie
      w brzuszek kiedy tylko ma na to ochote, od kilku do kilkunastu razy na dobe,
      zawsze kiedy ma ochote, pozdrawiam i cierpilwosci, bo jak juz zacznie to nie
      ptrzestanie na długo smile
    • patyczako Re: 20 tc-nie ma ruchów dziecka 25.10.04, 19:00
      na pocztku zwlaszcza w pierwszej ciazy takie przelewanie to pierwsze odczucia
      ruchow dziecka - kolejne beda bardziej konkretne...cierpliwosci
      • grochalcia Re: 20 tc-nie ma ruchów dziecka 25.10.04, 19:25
        ja jestem w 18 tygodniu i zaczelo mi 2 tygodnie tak dziwnie bulgotac i burczec
        w brzuszku...
    • edka05 Re: 20 tc-nie ma ruchów dziecka 27.10.04, 10:24
      Witam. Na pociechę powiem ci , że w 20 tc byłam na USG z córką i to co tam
      zobaczyłam wprowadziło mnie w zdumienie. Maluszek był cały czas aktywny, ruszał
      rękami , nogami, krecił główką. Jego ruchy czasami były bardzo energiczne, a
      ja.... nie czułam zupełnie nic i pomyslamłam wtedy : Jak to, ona tak bryka a ja
      nic nie czuję, dopiero USG uswiadomoło mi co tam w brzuszku sie dzieje....
    • ade1 Re: 20 tc-nie ma ruchów dziecka 28.10.04, 15:12
      anwopik napisała:

> Martwię się bo właśnie zaczął się u mnie 20tc i na razie moje maleństwo nie
      > chce się ruszać, nie czuję kopnięć , tylko dwa dni temu poczułam wieczorem
      > takie przelewanie. Czy są przyszłe mamy z podobnym problemem?
      > Jak to jest jak już dziecko zacznie się ruszać, czy robi to systematycznie
      > czy tylko np. raz na 5 godzin? Jak to jest u Was?

przy pierwszej ciazy ruchy poczulam dopiero w 23 tygodniu, dziecko urodzilo sie
      zdrowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka