Dodaj do ulubionych

mocne ruchy dziecka w 9 mc

02.11.04, 16:19
cześć nie wiem jak u Was, ale ja się nasłuchałam, że ruchy w 9 miesiącu
słabną bo dziecko ma mało miejsca. Mój "maluch" już w zeszłym tygodniu
wyglądał na 40 tydzień ciąży (ważył 3500 gram) a cały czas mocno kopie i
rozpycha się. No i ta czkawka która wstrząsa całym jego ciałkiem smile Jak jest
u Was? Pozdrawiamy Rheya i Miłoszek (37 tc)
Obserwuj wątek
    • atlantis75 Re: mocne ruchy dziecka w 9 mc 02.11.04, 18:24
      Hej smile
      Mój Kubuś trochę przystopował z ruchami w 37 tc, a kilka dni póżniej znowu
      zaczął dokazywać. Teraz wierci się tak jak zwykle, czyli jest bardzo aktywny smile
      Ruchy w ostatnich tygodniach ciąży niekoniecznie muszą się zmniejszać.
      Niepokoić mogą ruchy gwałtowne.

Pozdrawiam. Atlantis w 39 tc
    • mviks Re: mocne ruchy dziecka w 9 mc 02.11.04, 19:29
      Czesc,
      moj maluch tez 37tydz czasami wydaje mi sie jakby nagle chcial sie przez pempek
      wydostac. Mam nadzieje ze jest to normalne, jutro ide do lekarza to dam znac co
      on sadzi. Mi sie wydaje ze male jest poprostu poekscytowane tak jak i my smile
      Pozdrawiam,
      Magda
    • asiula14 Re: mocne ruchy dziecka w 9 mc 02.11.04, 21:05
      Cześć
      U mnie to samo. Po dwóch tygodniach spokoju, mój maluszek wraz z początkiem 38tc zaczął się tak intensywnie ruszać, że czasami nie było żadnej przerwy w ciągu dnia. Po czterech dniach takich wariacji pojechałam do szpitala, jeszcze w samochodzie jęczałam z bólu jak główką kręcił w okolicach cewki moczowej. W szpitalu zrobili mi ktg i USG, gdzie dzieciątko spokojnie ssało sobie paluszka. Po dwóch godzinach byłam spowrotem i dyskoteka na całego.Może wyczuwają zbliżający się poród.
    • alinka771 Re: mocne ruchy dziecka w 9 mc 03.11.04, 13:11
      I mnie sie czasem wydaje ze Dzidzia to aerobik sobie w brzuchu cwiczy (wszystko
      kosztem m.in. mojego zebra i pecherza. I wcale nie zauwazylam by sie zaczal
      mniej ruszac - moze nieco mniej kopie, ale za to jak sie wypina!!!!
      Alinka i 38-tygodniowe Szczescie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka