Dodaj do ulubionych

USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść???

04.11.04, 15:59
I kiedy najlepiej pójść - moja ginka powiedziała, że w 23 tygodniu. A co Wy
wiecie na ten temat. No i oczywiście, kto jest najbardziej wiarygodny i
profesjonalny? Chodzi o Warszawę. Dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • kluseczka74 Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 04.11.04, 16:05
      Hej
      Ja polecam dr. Makowskiego. Usg w przychodni na Żelaznej u niego kosztuje 90
      pln. Sprzęt jest dobry a lekarz kompetentny, dokładny i sympatyczny. Inni
      tuzowie usg jak Roszkowski itd biorą okrutna kase powyżej 200 pln. ja była
      właśnie u Makowskiego na Żelaznej i bardzo mi się podobalo. W tej chili
      zaczynam 26tc a była w 22. Polecam
      Pozdrawiam
      Kluseczka i Człowieczek ( nie chcielismy znac płci)
      • melba76 Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 04.11.04, 16:05
        Dołączam do fanklubu dr Makowskiego smile
        • allicja3 Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 05.11.04, 17:31
          ja także dołączam do funklubu Makowskiego- polecam
        • jagasz Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 09.11.04, 14:08
          Ja też dołączam do dr Makowskiegowink)))Polecamwink)))

aga
    • cedex Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 05.11.04, 09:01
      moze ktoś mi jeszcze podpowie?
      • ajk74 Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 05.11.04, 11:57
        ja jestem zapisana w 23 tygodniu, tez do Makowskiego, ale na Łaucką. 2
        opprzednie tez robił en dr i jestem z niego bardzo zadowolona. ide na łucka, bo
        tam można usg nagrać na płytkę, a na żelanej niestety nie ma takiej mozliwości.
        • aska_f Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 05.11.04, 13:03
          A ja robię każde USG u mojego gina, mam przy każdej wizycie, więc połówkowe czy
          nie to i tak u niego. Przyjmuje na Żoliborzu, wizyta z USG kosztuje 140, samo
          USG zdaje się taniej, ale nie pamiętam ile. U niego można nagrać na video.
          • kmyczek Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 05.11.04, 14:51
            witam
            ja mialam juz trzy USG, pierwsze w limie na samym poczatku ciazy (7 tydz) u dr
            Derlatki, wtedy jednak oprucz tego ze jestem w ciazy i ze z dzidzia ok, nic
            wiecej sie nie dowiedzialam bo nie bylo nic widac za wczesnie jeszczesmile
            Potem w 12 tyg bylam u dr. Osóbka-Morawski (150 zl), a w 22 tyg u dr.Makowskiego
            (150 zl) szczerze mowiac nie zauwazylam roznicy miedzy jednym a drugim.
            Teraz w 35 tyg ide tez do dr. Makowskiego na Łucka bo mam odrazu po USG wizyte
            w tym samym budynku, acha i teraz bede placila juz 100 zl(nie wiem od czego
            zalezy cena).
            Jedyne co moge Ci powiedziec, ze podobno Makowski jest dobrym specjalista, co
            zreszto potwierdza przypadek mojej kolezanki, zauwazyl u jej dzidzi torbiela i
            dzieki temu mozna bylo wczesniej zareagowac.
            Bardzo dobre opinie slyszalam tez o dr. Zwolinskim, podobno pasjonata z niego,
            wszystko dokladnie opowiada z najroznejszymi detalami.
            pozdrawiam
            • jazz_jazz Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 09.11.04, 12:56
              ja bylam na polowkowym USG u Wielgosia w Lux-medzie na Chmielnej,
              przyjmuje w poniedzialki

Polecam
              • neti87 Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 09.11.04, 13:25
                Polecam dra Garwolińskiego, przyjmuje w gabinecie na Finlandzkiej i we wtorki w
                Novum! Super specjalista i miły bardzo.
            • zolma1 kontakt-Makowski 17.11.04, 15:33
              Cześć,
              bardzo proszę o podanie telefonu na Łucką do Makowskiego.Czy to klinika czy
              prywatny gabinetsmile))

Dziękuje z góry
              Pozdrwawiam
              Monika i Mateo 37tc
    • pszczolkamaja Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 09.11.04, 13:39
      Ja byłam u Zwolińskiego w 24 tygodniu i jak najbardziej go polecam.
      Podobno USG połówkowe powinno być robione po 22 tyg. ciaży, bo dopiero wtedy sa
      dobrze wykształcone wszystkie narządy, które się bada.
      Pozdrawiam
      Majka
    • opieniek1 Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 09.11.04, 13:58
      dziwne, ze jakos nikt Roszkowskiego nie polecatongue_out
      Ja byłam na usg połówkowym u Osóbki- Morawskiego i właśnie dzisiaj zapisałam
      się do niego na usg w 36 tyg. Jestem b. zadowolona, on cały czas mówi, co
      widać ,dokładnie opisuje, można nagrać na vhs. Byliśmy całą rodziną. Ja, mąż i
      synek. Największą frajdę miał starszy brat, bo dowiedział się, że to jego
      upragniona siostrzyczka.
      • jamajka04 Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 09.11.04, 14:11
        Ja polecam doktora Roszkowskiego. Jest świetnym fachowcem podobnie jak dr.
        Osóbka- Morawski.
        Nie wiem co to znaczy, że ktoś "wyszedł od dr i był bardzo zadowolony". Bo ani
        miła atmosfera, dokładność prezentacji ani cena nie powinny być tu kryterium.
        Chyba że ktoś chce to badanie odbębnić. Nie podważam oczywiście kompetencji
        żadnego z wymienionych wyżej lekarzy. Bo ich nie znam... Roszkowski i Morawski
        słyną w calełj Warszawie ze swojego profesjonalizmu nie bez powodu. Dr
        Roszkowski podobno nigdy się nie myli - w kwesti wykrywania wad i płci
        oczywiście. Ja byłam u niego i jestem bardzo zadowolona, mimo słonych kosztów.
        Badanie było długie, rzetelne, dokładne i nagrane na VHS (samemu trzeba go
        przynieść). I wiem, że z moim małym na pewno wszystko w porządku czego i wam
        życzę.
        • grochalcia Re: oddam wizyte u Roszkowskiego 09.11.04, 14:35
          powtarzam sie wiem, ale moze ktoras dziewczyna potrzebuje isc do niego, ja
          bylam zapisana na 17 listopada, szkoda, mozna ten termin wykorzystac, bo u
          niego dlugo sie czeka na wizyte. ja jednak pojechalam na usg genetyczne do
          Lodzi. Pozdrawiam.Kasia
          • neti87 Re: oddam wizyte u Roszkowskiego 09.11.04, 14:48
            a ja twierdzę, że dr Garwoliński jest takim samym dobrym specjalistą jak dr
            Roszkowski, a może i lepszym. To on pierwszy w Polsce przeprowadził usg
            genetyczne i potem był nauczycielem Roszkowskiego. A na impertynencje ze strony
            Roszkowskiego nie chcę nikogo narażać dlatego go nie polecam.
            • grochalcia Re: oddam wizyte u Roszkowskiego 09.11.04, 14:56
              ja wlasnie dlatego nie poszlam do roszkowskiego tylko pojechalm do Lodzi za
              mniejsze pieniadze do przemilego lekarza. ale pytam, bo wiem, ze niektore
              dziewczyny chca isd do roszkowskiego!!1Przeciez nikomu nie proponuje ani nie
              polecam, neti87!!!
              • neti87 Re: oddam wizyte u Roszkowskiego 09.11.04, 14:58
                ale ja nie do Ciebie pisałam tylko ogólnie. Po prostu Twój tytuł się ostał w
                mojej wypowiedzi. Jedna z dziewcząt zapytała dlaczego nie polecamy tu
                Roszkowskiego to odpowiedziałam. Choć wiem, że pytanie było ironiczne...
                • ulik81 Makowski a Roszkowski 09.11.04, 17:18
                  Na usg połówkowe mój prowadzący dlugo nie chciał mnie skierować, w końcu sama
                  się doprosiłam i w 26 tyg poszłam do dr Makowskiego (prywatnie). Zamiast
                  radosnej informacji że wszystko ok usłyszałam że dzidziuś jest bardzo chory
                  (wada genetyczna mózgu praktycznie wykluczająca przeżycie). Nie próbujcie sobie
                  wyobrażać co czułam. Na szczęście dr zadzwonił do Roszkowskiego (znają się, bo
                  dzwonił chyba na kom) i najszybciej jak się dało posłał mnie na konsultacje do
                  niego. wizyta u dr Roszkowskiego (po 2 dniach czekania) i okazało się że
                  postawiona diagnoza nie potwierdza się!!! dr zdiagnozował torbiel, która na
                  szczęście nie przeszkodziła w rozwoju mózgu i od razu zrobił badanie z krwi
                  pępowinowej, po 2 tyg czekania okazało się że chromosomy są w porządku. teraz
                  czekam na kolejną wizytę, za 2 tyg, zobaczymy jak to się rozwija (jest ponoć
                  szansa że torbiel się wchłonie sama).
                  dozgonnie będę wdzięczna że dr Makowski posłał mnie na te konsultacje i
                  trafiłam w najlepsze ręce jakie mogłam; wiem, że sam nie mógł dokładnie
                  obejrzeć główki (synek już był dość duży i nie chciał się odwrócić), dlatego
                  nie chcę broń Boże podważać jego kwalifikacji, ale jeśli ktoś chce mieć
                  diagnozę możliwie najbliższą prawdy to polecam dr Roszkowskiego!!!

co do atmosfery badania - owszem, był szorstki i rzeczowy, ale przeczytał
                  podejrzenie i wiedział co zaraz może zobaczyć na ekranie, więc gdyby miał się
                  nade mną użalać to nic by z badania nie wyszło, bo po prostu ryczałabym jak
                  bóbr. myślę, że ma doświadczenie w obchodzeniu się z trudnymi przypadkami,
                  także od psychicznej strony. w czasie badania trochę pytał co robię, co
                  studiuję itd. a najważniejsze, że wykluczył tamtą koszmarną diagnozę i teraz
                  mogę mieć nadzieję (chociaz boję się jak nie wiem) że wszystko będzie dobrze.

przepraszam że taki długi post, ale w końcu musiałam to napisać.

pozdrawiam i życzę zdrowia dla wszystkich maluchów!!!!!!!

ulik
                  • moll77 Re: Makowski a Roszkowski 09.11.04, 17:23
                    ufff, co za historia, trzymam kciuki za ciebie i Twoje Malenstwo. Ja
                    zastanawialam sie, czy isc na usg polowkowe, ale szybko pozbywam sie
                    watpliwosci. Pocieszajce jest to, ze dr Makowski zareagowal i ze potrafil sie
                    przyznac do wlasnych watpliwosci.
                    • kmyczek Re: Makowski a Roszkowski 09.11.04, 19:14
                      mam nadzieje ze Twoja dzidzia bedzie cala i zdrowasmile
                      W przypadku mojej kolezanki bylo wlasciwie na odwrot to roszkowski skontaktowal
                      sie z makowskim bo mial watpliwosci (wiec chyba oni ogolnie ze soba
                      wspolpracuja w razie jakis niejasnosci, ale to dobrze bo zawsze jest o wiele
                      wiecej pewnosci ze wszystko bedzie sprawdzone)
                      Niestety w jej przypadku skonczylo sie operacja malego po porodzie ale teraz
                      juz jest wszytko ok.
                      pozdrawiam
                  • krystia11 Re: Makowski a Roszkowski 10.11.04, 13:30
                    Bardzo mi przykro z powodu twojeje dzidzi i mam nadzieję żę będzie wszystko
                    dobrze. Nie chcę tutaj faworyzować żadnego z lekarzy natomiast muszę napisać iż
                    u sykna mojej siostry dr Makowski wykrył brak jednej nereczki i dzięki temu
                    mozna było szybko zareagowac po porodzie , a której niestety nie wykrył
                    wcześniej dr R.Tak więc myślę że nie ma niestety 100 % diagnoz i w związku z
                    tym nigdy też nie ma100 % pewności natomiast najważniejsza jest
                    wiara .

• kmyczek Re: Makowski a Roszkowski 10.11.04, 14:18
                      przylanczam sie do wypowiedzi krystia.
            • fulvia16 Re: oddam wizyte u Roszkowskiego 14.11.04, 23:31
              A czy dr. Garwoliński również nagrywa film z wizyty i na czym na vhs czy dvd?
              wybieram się do niego i nie wiem czy warto jakąs kasetę kupowaćsmile

dzięki za info
    • monsiu73 polecam dr Makowskiego 10.11.04, 15:34
      ja też byłam u dr Makowskiego na Łuckiej i jestem bardzo zadowolona
      (zwlaszcza,że mam porównanie z uSG w medicover).
      Byłam w 19/20 tc.Wszystko mam na płycie, doktor wszystko tłumaczy
      cierpliwie,szczegółowo.
      Ostatnio od kuzyna swojego męża,który jest ginekologiem w szpitalu Damiana
      usłyszałam,że dr Roszkowski jest lepszy od Osóbki-Morawskiego,ale ja u nich nie
      byłam,więc nie wypowiadam się na ten temat.
      • neti87 Re: dr Garwoliński 15.11.04, 10:34
        Dziś wieczorem mam wizytę u doktora Garwolińskiego. Czy możecie mi powiedzieć
        jak takie usg wygląda i ile trwa? Z tego co przeczytałam to jest to usg przez
        powłoki brzuszne, czy tak?
        Wiem też, że doktor nagrywa badanie na vhs, a czy na dvd też nagrywa?
        Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam!
        • neti87 Re: dr Garwoliński 15.11.04, 12:46
          ponawiam swoje pytanie...
          Pozdrawiam!
        • susanka Re: dr Garwoliński 15.11.04, 13:18
          ja bylam u Garwolinskiego w 14 tygodniu. Nagrywa na VHS, jest bardzo mily,
          opowiedzial co widac, i co gdzie jest, po badaniu powiedzial nam jeszcze kilka
          rzeczy dotyczacych rozwoju dziecka na tym etapie ciazy i zalecil kolejna wizyte
          w okolo 21-23 tygodniu, ,kiedy to bedzie mogl dokladnie zanalizowac narzady
          wewnetrzne itp. Ogolnei wrazenia bardzo dobre. Cala wizyta nie byla dlugo cos
          okolo 20 minut. We czwartek idziemy do niego na kolejne usg (to juz 22 tydzien)
          i oczywiscie zabieram kasete vhs ze soba. Babcie znowu beda zachwycone smile
          pozdrawiam,susanka
          • neti87 Re: dr Garwoliński 15.11.04, 15:01
            dziękuję Susanka. Ja robiłam usg przezierności karkowej u dra Garwolińskiego,
            ale w innym gabinecie i tam nic nie nagrywał, za to był miły, i to mi się bardzo
            podobało.
            • anusiamamusia Re: dr Garwoliński 15.11.04, 19:21
              Już 3 ciążę chodzę do dra Garwolińskiego. Jest naprawdę profesjonalistą. Nie
              podważa niczyich kompetencji, za wizytę nie zdziera choć jest nauczycielem
              słynnego Roszkowskiego i innych. Ja nie będę tu pisać nic złego o Roszkowskim
              (bo po co???? ) ale poprostu wybrałam najlepszego.
              Polecam dra Garwolińskiego.
              Pozdrawiam anuś
    • koza1968 Re: USG połówkowe- Warszawa - do kogo iść??? 15.11.04, 15:21
      Też polecam dr Makowskiego. Niedługo znowu się do niego wybiaram i już nie mogę
      się doczekać.
      kózka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka