08.11.04, 16:43
jestem prawie w 38 tygodniu ciązy , wczoraj wieczorem złąpał mnie nagle
skurcz taki jak bym miała strasznie bolesną ciotkę, potem pojawiło się parę
mniejszych do rana bolało mnie podbrzusze tak jak przy okresie, czy ktoś tak
miał?? co to oznacza?? podobno tak bolą skurcze przedporodowe, czy był to
tzw. fałszywy alarm
??
Obserwuj wątek
    • rheya Re: skurcze?? 08.11.04, 17:21
      też to mam + bóle krzyżowe + rozwarcie na 1 paluch. Ale lekarz twierdzi że to
      tylko przepowiadające (też 38 tydzień się zaczął) - no więc wygląda na to ze
      jeszcze trochę poczekamy sad A ja bym już chciała urodzić. Pozdrawiam Rheya i
      MIłoszek
      • kuhelkowa Re: skurcze?? 10.11.04, 19:13
        ja tez, mam mysli masochistyczne zeby juz sie zaczelo zeby nie przenosicwink
        wczoraj pozyczyłam od tesciowej mate masujaca do wanny (jacuzzi) bo podobno nie
        wolno bo mozna wywolac poród wiec siedzielam na tej macie tyle ze az maz mnie
        pogoniłsmile w jak powiedzialam to mojej matce to obudzila mnie o swicie czy
        napewno nie rodze a tu ciiiiiiszasmile bede sie teraz duzo meczyc moze cos przyspieszze
    • olejek1 Re: skurcze?? 10.11.04, 19:17
      skąd ja to znam? wink
      tez juz zaliczylismy fałszywy alarm. skurcze w nocy i ból jak na okres. a dzis
      w nocy spałam tylko 3 godz, w tym 1 na fotelu bo Mały co pare minut sie budził
      i sie wiercił a zaraz potem był skurcz. te przepowiadające sa paskudne, bo sie
      wydaje, ze to juz...
      • kuhelkowa Re: skurcze?? 10.11.04, 19:25
        najgorsze ze tak naprawde to nie wiem do konca jak te skurcze maja wygladac wiem
        ze te sa inne i bolesniejsze niz te hic-brax czy jak im tamwink dlatego traktuje
        jako przedporodowe ale tak naprawde nie mam zielonego pojecia o co w tym ma
        chodzic bylam na ktg bo mała ma pepowine wokol szyi ale nie powiedzieli mi czy
        mam jakies skurcze czy nie crying palców tez m\nikt mi nie wkladal wiec naewt nie
        wiem czy sie cos otworzylo
    • meggi76xo Re: skurcze?? 11.11.04, 08:51
      Je[li jeszcze nie urodzilas to na dniach urodzisz,powodzenia pozdrawiam.Acha
      sygnal ze porod bardzo blisko to pekniety pecherz plodowy zauwazysz go na
      bieliznie z domieszk kriw i moze odejsc ci troszke wod.
      • melba76 Re: skurcze?? 11.11.04, 11:14
        Ja też jestem już tak umęczona sad Rozwarcie na 2 palce, ból podbrzusza i
        krzyża, nawet chyba w końcu czop zaczął odchodzić...mam skurcze, kiedy już w
        końcu daję się namówić mężowi na pojechanie do szpitala - wszystko się
        uspokaja...39 tc. na liczniku, męczę się tak porządnie już wiele dni, a takie
        były problemy, żeby donosić... sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka