dorota0510 09.11.04, 08:28 Pomóżcie, co drugi dzień boli mnie strasznie głowa, jestem teraz w 15 tc, biorę Apap i Panadol, ale nie pomaga. Może brałyscie inny lek na ból głowy, może jakiś homeopatyczny.Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nerwus4 Re: co na ból głowy, kiedy Apap nie pomaga 09.11.04, 08:44 głowa mnie jeszcze bardziej rozbolała niz ciebie, jak czytam jakie prochy bierzesz w ciąży!!! Wiesz wogóle co robisz czy napisałaś (łeś) to dla "jaj"??? Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 do nerwus 09.11.04, 09:08 A dlaczego jestes taka zdziwiona? Przeciez w ciazy przy bardzo silnych bolach glowy nalezy brac wlasnie te leki. O ile sa bole ktore mozna czasami zniesc o tyle przy tych ktore sa trudne do zniesienia nalezy brac wlasnie paracetamol- oczywiscie w ogranicznonych ilosciach. Mam wrazenei ze Ciebie niegdy nie bolala tak naprawde glowa. Ja jestem w ciazy i cierpie na okropne bole glowy, oczywiscie minimalizuje tabletki do minimum, ale czasami juz tez nie wytrzymuję. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus4 Re: do nerwus 09.11.04, 09:22 przeciez Dorota napisala, ze boli ją głowa co drugi dzień. To ile tego juz zjadła??? jesli boli bardziej niż kiedykolwiek wczesniej to lekarz powinien zdecydowac co i jak moze brac. Poza tym dziewczyny milion razy na tych forach pisały czego brac a czego nie, czego unikać. Skoro nie można "głupich" serów plesniowych to panadolu i apapu chyba tymbardziej, co???? Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: do nerwus 09.11.04, 09:35 nerwus, spokojniej. Mnie boli głowa od 2 tygodni codziennie (14tc), wytrzymuję niemal chodząc po ścianach, ale 3 razy wzięłam paracetamol, konsultowany u 2 ginów. W poprzedniej ciąży również brałam kilka razy ten lek i mały jest okazem zdrowia, więc nie ma problemu. Poza tym na bóle gardła biorę tantum verde i vit C i nie boję się, że wybitnie szkodzę dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: do nerwus 09.11.04, 09:36 Apap i panadol to ten sam lek czyli popularny i bardzo bezpieczny lek przeciwbólowy. Moznazazywac w miare potrze nie przekraczajac 3 tabletek dziennie. Moze spróbuj kawe- to czasami działa . Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus4 Re: do nerwus 09.11.04, 09:42 okej spokojnie, łykajcie sobie co chcecie, nawet aspiryne i inne takie tam. Ja niczego nikomu nie bronie. Tylko potem, bez zdziwka, że dziecko ma np. alergię na to czy tamto, uczulenie czy inne badziewia. Przeprawaszam, ale do tabletek w ciazy to mam awersję. (nie mówie o wyjatkowych przypadkach gdy fakrycznie ból uniemożliwia normalne zycie). Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: do nerwus 09.11.04, 11:00 Nie przesadzaj. Paracetamol to nie aspiryna ( zakazana w ciaz ). Każdy lekarz to powie. Moja wiedza farmakologiczna( wydz.farmacji) mówi to samo. A nerwus to ty faktycznie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
agata186 najlepszy paracetamol 09.11.04, 11:36 mi pomaga po 15-20 minutach. mozna go brac w czopkach,w syropku no i w tabletkach. ja osobiscie polecam czopek albo tabletke. pozdrawiam agata 37 tyg Odpowiedz Link Zgłoś