Dodaj do ulubionych

co na ból głowy, kiedy Apap nie pomaga

09.11.04, 08:28
Pomóżcie, co drugi dzień boli mnie strasznie głowa, jestem teraz w 15 tc,
biorę Apap i Panadol, ale nie pomaga. Może brałyscie inny lek na ból głowy,
może jakiś homeopatyczny.Dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nerwus4 Re: co na ból głowy, kiedy Apap nie pomaga 09.11.04, 08:44
      głowa mnie jeszcze bardziej rozbolała niz ciebie, jak czytam jakie prochy
      bierzesz w ciąży!!! Wiesz wogóle co robisz czy napisałaś (łeś) to dla "jaj"???
    • ade1 do nerwus 09.11.04, 09:08
      A dlaczego jestes taka zdziwiona? Przeciez w ciazy przy bardzo silnych bolach
      glowy nalezy brac wlasnie te leki. O ile sa bole ktore mozna czasami zniesc o
      tyle przy tych ktore sa trudne do zniesienia nalezy brac wlasnie paracetamol-
      oczywiscie w ogranicznonych ilosciach. Mam wrazenei ze Ciebie niegdy nie bolala
      tak naprawde glowa. Ja jestem w ciazy i cierpie na okropne bole glowy,
      oczywiscie minimalizuje tabletki do minimum, ale czasami juz tez nie
      wytrzymuję.
      • nerwus4 Re: do nerwus 09.11.04, 09:22
        przeciez Dorota napisala, ze boli ją głowa co drugi dzień. To ile tego juz
        zjadła??? jesli boli bardziej niż kiedykolwiek wczesniej to lekarz powinien
        zdecydowac co i jak moze brac. Poza tym dziewczyny milion razy na tych forach
        pisały czego brac a czego nie, czego unikać. Skoro nie można "głupich" serów
        plesniowych to panadolu i apapu chyba tymbardziej, co????
        • 1jagienka Re: do nerwus 09.11.04, 09:35
          nerwus, spokojniej. Mnie boli głowa od 2 tygodni codziennie (14tc), wytrzymuję
          niemal chodząc po ścianach, ale 3 razy wzięłam paracetamol, konsultowany u 2
          ginów. W poprzedniej ciąży również brałam kilka razy ten lek i mały jest okazem
          zdrowia, więc nie ma problemu. Poza tym na bóle gardła biorę tantum verde i vit
          C i nie boję się, że wybitnie szkodzę dziecku.
        • przeciwcialo Re: do nerwus 09.11.04, 09:36
          Apap i panadol to ten sam lek czyli popularny i bardzo bezpieczny lek
          przeciwbólowy. Moznazazywac w miare potrze nie przekraczajac 3 tabletek
          dziennie.
          Moze spróbuj kawe- to czasami działa .
          • nerwus4 Re: do nerwus 09.11.04, 09:42
            okej spokojnie, łykajcie sobie co chcecie, nawet aspiryne i inne takie tam. Ja
            niczego nikomu nie bronie. Tylko potem, bez zdziwka, że dziecko ma np. alergię
            na to czy tamto, uczulenie czy inne badziewia. Przeprawaszam, ale do tabletek w
            ciazy to mam awersję. (nie mówie o wyjatkowych przypadkach gdy fakrycznie ból
            uniemożliwia normalne zycie).
            • przeciwcialo Re: do nerwus 09.11.04, 11:00
              Nie przesadzaj. Paracetamol to nie aspiryna ( zakazana w ciaz ). Każdy lekarz
              to powie. Moja wiedza farmakologiczna( wydz.farmacji) mówi to samo.
              A nerwus to ty faktycznie jesteś.
              • agata186 najlepszy paracetamol 09.11.04, 11:36
                mi pomaga po 15-20 minutach. mozna go brac w czopkach,w syropku no i w
                tabletkach. ja osobiscie polecam czopek albo tabletke. pozdrawiam agata 37 tyg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka